Új hozzászólás Aktív témák

  • phallos

    tag

    Sziasztok!

    Lehet nem a legjobb helyen járok, de a processzorom topikja már kihaltnak tűnik, így gondoltam itt írom le a problémám:

    A tegnapi nap során összeraktam egy C2D E4400-al szerelt masinát, viszont szomorúan tapasztaltam, hogy egy Q9550-hez adott gyári hűtővel a processzormagok hőmérséklete 55-62 °C körül mozognak, míg maga a processzor 35-45 °C nem igazán terhelt állapotban. Ezeket az adatokat az Everest adta meg, kicsit aggódom, hogy a magok hőmérséklete magas. Vagy csak a program hibázott volna? Esetleg ezek az értékek normálisak? Gondolom azért valamilyen szinten összhangban kellene lenni a CPU hőmérsékletével.
    Mindez Windows 7 Ultimate x64 rendszeren történik, frissítések telepítése közben. A RelTemp 3.70 nevezetű program szerint frissítések telepítése közben "csak" 52-54 közötti értéket vett fel, míg nyugalmi állapotban restart után már csak 38-36 fok körül mocorognak a magok, ugyanez everest szerint 43-45. Még egy észrevételem támadt, amint elindítok valamit a magok hőmérséklete azonnal megugrik, a fent említett 50 körüli értékre (everest szerint 60). Elég fura jelenség, a 10-es differencia mindkét esetben fent áll. Valamelyik program csal, reményeim szerint az everest az.

    Próbálkoztam a Core Temp nevű programmal is, de a fent említett másik kettőtől ismét egy különböző értékkel rukkolt elő.
    Everest: legnagyobb érték
    Core Temp: valamivel alacsonyabb (kb átlagosan -5°C az Everesthez képest)
    Real Temp: a Core Temphez képest kb 5°C-kal alacsonyabb érték.

    Lehet az alaplapom tréfál meg? Ma egy hetes, MSI G41M p26
    Van esetleg valakinek hasonló tapasztalat, eléggé bosszantó jelenség?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák