Új hozzászólás Aktív témák

  • mitkov77

    aktív tag

    válasz rukh #2930 üzenetére

    Semmi probléma nincs a procival. A notikba szánt CPU-k másképpen működnek mint az asztali társaik, ennek oka, h az energia takarékosság a fő szempont. Álljon itt egy kis ízetítő egy bemutatóból:

    Forrás : Santa Rosa platform - álszent vagy megváltó?

    "A Santa Rosa platform processzorkezelésével kapcsolatos talán legfontosabb újítás az Enhanced Dynamic Acceleration Technology névre keresztelt eljárás bevezetése. Ez éppen azoknak a programoknak a futási sebességére gyakorol jótékony hatást, melyeket az imént említett egymagos processzorokra (azaz egy utasításszálra) optimalizáltak. Ilyen alkalmazás (például a legtöbb játékprogram) futtatása esetén a rendszer képes kiiktatni az inaktív processzormagot, miközben az aktív egység órajelét ideiglenesen megnöveli, azaz anélkül nőhet az egyszálas számítási teljesítmény, hogy a CPU áramfogyasztása és hőkibocsátása jelentős mértékben változna.

    Az új Core 2 Duo processzorok energiagazdálkodása ettől eltekintve alapvetően mit sem változott az elődökhöz képest; a CPU-k két magja egymástól függetlenül kerülhet különböző energiatakarékos állapotokba (halt, stop clock, deep sleep), ugyanígy kikapcsolható vagy dinamikusan átméretezhető a megosztott másodszintű gyorsítótár. A jó öreg Enhanced Speedstep Technology természetesen itt is jelen van, a CPU-k jelen esetben is minimum hatszoros értékre csökkenthetik az órajelszorzót, miközben üzemfeszültségük típustól függően 0,9–1,035 voltra csökkenhet. A hatos szorzó egyben azt is jelenti, hogy a processzorok minimális órajele a gyorsabb rendszerórajel miatt 1,2 GHz-re nőtt, ám az Intel egy ügyes trükkel felezi ezt a frekvenciát (ezzel egyszersmind elérve a 400 MHz-es rendszersebességre optimalizált, szép emlékű Banias és Dothan CPU-k minimális órajelét)."

    [ Szerkesztve ]

    CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.

Új hozzászólás Aktív témák