Új hozzászólás Aktív témák

  • naja

    aktív tag

    válasz Kiskutyák #24655 üzenetére

    A "kihajtja-e" dolgot Te magad tudod eldönteni a legkönnyebben. Ha játékaidat beállítod a kívánt minőségre (Max/Ultra/stb) és ha még nincs akkor a Vsyncet bekapcsolod (ha nem FPS-ezel akkor miért ne tennéd, hiszen így nem pörög feleslegesen) akkor a CPU és a GPU mennyire terhelt a legmozgalmasabb vagy legterheltebb eseményeknél? Ha stabilan tartja a monitorod max frissítését *, azaz monitor Hz=FPS, akkor ebben nem lesz előrelépés. Amúgy én egyáltalán nem javasolnám lecserélni, ha nem érzed a szükségét. Így látatlanban, csak annyit lehet még hozzáfűzni, hogy ha újabb és grafika igényes játékot is használsz vagy esetleg fogsz használni, akkor érdemes lehet cserélni.
    A következő kérdés még, hogy szokott-e bármikor akadni a rendszer a játék élményt negatívan befolyásolni? Ha mindkét dolog rendben van, akkor ezek miatt felesleges cserélni.
    Az utolsó kérdés: szeretnél némileg pörgösebb/fluidabb élményt a géphasználatban cserébe alhangon 60k-ért?

    Funfact: a Ryzen kb 40–50 év alatt kitermeli az árát mivel kevesebbet fogyaszt.

    * Task manager/Performance fül > kiválasztod a megfelelő grafikonokat (CPU/GPU terhelés, ha jól emlékszem alapból a GPU nincs ott, azt menüből talán kikeresed) > játékot elindítod > amikor a legdurvábban dolgozik a gép, hátraváltasz a Performance monitorra, és megnézed mi-mennyire volt közel a 100%-hoz
    Konklúzió:
    – ha a proci van 100% közelében és a GPU nem, akkor a kérdésedre NEM a válasz,
    – ha proci mindig simán 100% alatt van a GPU viszont csúcson jár, akkor IGEN, kihajtja a grafikus kártyát a mikroprofesszor
    Ráadás tanulság: ez utóbbi esetben (azaz kihajta) azt nézném meg, hogy mennyivel van a CPU terhelése a 100% alatt mutatja meg, hogy mennyi tartalék van lehet a prociban. Ez persze nem jelent semmit ha egyszer csak úgy döntesz, hogy Cyberpunkozni vagy valami hasonlót szeretnél. Mert akkor bezony nincs mit gondolkodni, ki kell dobálni mindent és fizetni mint a katonatiszt.

Új hozzászólás Aktív témák