Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz James06 #7826 üzenetére

    Olvass vissza, leírtam többször, hogy az Oreo nem jól kezeli az SD-t.

    Ha másolok rá valamit vagy alkalmazás ír rá akkor 0 kB-os üres fájlként kezeli még nem indítja újra az ember a telefont. Ilyenkor más alkalmazás sem érzékeli a fájl valós méretét és hibát dob pl. Videó fájlnál nem játssza le.

    Ezért valószínűleg az a hiba, hogy a média scanner nem indul el automatikusan, hogy indexelje az új fájlokat és változásokat. Sokan nem veszik észre a hibát, mert két SIM-mel megy nekik (dual SIM) és nincs nekik SD-kártya a telefonban.

    Kipróbáltam két különböző márkás Class 10-es SD-vel, formáztam többször és nem javult meg. A hiba belső tárhelynél és OTG-n csatlakozó pendrive-val nem jön elő, ezért is bosszantó.

    A hiba az alap Oreóban van, mert XDA-n tapasztalták Nokia 8-nál is és a Samsung S8+ bétában is. Úgy látszik nem vették észre a tesztelésnél.

    Az első december végi Oreóval is csinálta már, csak nem folyton jött elő. A második Oreo (januári javítás) után a hiba rosszabb lett és állandóan fennáll.

    @judas13: Nekem van benne egy SanDisk Ultra CL10 32 GB, mert ezen tárolók sorozatokat, filmeket (stream Android TV-re) és a zene és képek is itt vannak, meg a felhőn kívül a biztonsági mentések is. Ezért is fontos nekem az SD, meg pár telefon váltást megértek az SD maradt. (Mondjuk ez vadiúj most, de van itthon egy 32 GB-os Kingston is.) Dual SIM nekem nem kell, egy előfizetéses kártyám van, ami elég.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák