- Milyen NAS-t vegyek?
- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
batai15
félisten
válasz tibcsi0407 #300 üzenetére
Nálam az emui eléggé kiverte a biztosítékot huawei soha többet ezt most meg mondom.
-
gusthy
veterán
válasz tibcsi0407 #300 üzenetére
Ez érdekes ügy.
Nekem egy p9 plus van, szervizbe került szegény, és most ez van helyette.
A hétköznapokban egyszerűen nem érezhető a különbség, illetve annyiban igen, hogy ez több, mint kétszer annyi ideig bírja.
A kamera nyilván sokkal gyengébb, de minden más tekintetben (még egyszer mondom, a hétköznapi használatban) kb egyenértékű a kettő. Hiába ilyen meg olyan a speci. -
tibcsi0407
félisten
2017-ben a kamera legalább olyan fontos, mint a hardver, vagy a napi használat. Számora legalább is igen.
A Honor V9 volt az első olyan telefonom, ami tökéletes egyensúlyt teremtett a hardver, a kamera és az ár között. A Oneplus 5 pedig a második.
65 ezres kategóriában és alatta viszont mindig Xiaomi-t ajánlok mindenkinek.
Bár tény, hogy most a Meizu M6 Note csúnyán oda tudna verni nekik a középkategóriában. Kár hogy az Eustock nem árusítja, szerintem komoly igény lenne rá.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
batai15
félisten
Először is a ram kezelés .
Botrányos. De tényleg. Volt sok 2gb ramos telefonom, miuival is, a miui ehez képest kiválóan kezeli.
Ha már miuit említem, a 4.x a miui erősen másolt változata volt számomra, de annál roszabb.
A nugát se hozta meg a sikert, a telefon ugyan olyan vacak, laggos, lassú maradt.
A selfie mód folyamat erőltette a hülye szépítő módot, nem volt kedvem mindíg ki kapcsolgatni.
Poweramp témákat nem kezeli.
Kamera főleg a végére olyan veszett lassan indult, hogy azt hittem nyaraláson a balatonban fog úszni a cucc.
Maga a kirin is egy gyenge konktrukció.
Na nem az ereje miatt, hanem azt vettem észre nem egy app nem futott valami szépen vele.
Youtube rendszeresen crashelt.
kb ennyi . -
gery2123
őstag
válasz tibcsi0407 #298 üzenetére
Az EMUI a halálom. 5 év nexus után annyira megszoktam a tiszta droidot, hogy az csak na... Persze lehet témázni meg minden nem az nem ugyanaz. tudom, hogy visszalépés lenne, de ettől függetlenül lehet meglépném.
Viszont ez a veszély nem fenyeget az NFC hiánya miatt-- PSN_ID: GerY2123
-
sBc
aktív tag
Volt már, hogy VR-re jó? Giroszkóp? Specifikációba már illene ezt is feltüntetni! Sőt illene a specifikációs oldalt újragondolni! Hahó 2017 van! Alapfunkciók rublika minek?
....Bocs, de már látom az egyebeknél a végén.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz DroiDMester #252 üzenetére
tényleg, hisz az NFC csak és kizárólag fizetésre használható. ja, nem. én pl. ezzel járkálok kártya helyett ki-be az irodaházban, illetve az emeleti ajtókon, rengeteg szívástól ment meg, hogy a telefon biztos nálam van, a kártyát meg simán otthon tudom hagyni. van egy tag a kocsiban a tartóban, ha belerakom a telefont, átvált az általam definiált autós módba a telefon. meg nyilván pár felhasználási lehetőséget még lehetne összeszedni.
ugyanakkor ezért az árért simán elengedhető az NFC szerintem, mert amúgy nagyon jó a csomag, ha most kellene telefon vennem, kb 100%, hogy ez lenne.
csak ugye sikerült a szoksáso kultúrált hangnemben megfogalmazni a mondandót. az indokolatlan kiemelés és a kizárólag felkiáltó jelekre végződő mondatok ezen felül is azonnal a megagáz kategóriába repítik bármelyik hozzászólásodat továbbra is.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
veterán
válasz gery2123 #295 üzenetére
Én cserélek veled
NFC
Nekem ugyanolyan egyszerű volt a kártyám elővenni, mint a telefont. Aztán a kártyán tönkrement az NFC funkció, és a P8 átvette a kártya szerepét. Most az A1 ezt nem tudja pótolni, így elő kell szedegetni a kártyát (másfél hónap múlva cserélik).
A jót könnyű megszokni...
De azért inkább használom a Xiaomit.Minfenki mérlegeljen, hogy le tud-e mondani az NFC-ről, vagy sem, de ezért ne minősítsük a másikat és ne szemeteljük tele a topikot.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
anorche1
őstag
Lezárt képernyőnél nektek működik elsőre a bekapcsoló gomb kétszeri megnyomásával induló kamera? Nekem felvillan fehéren a kamera, majd bedobja a zárképernyőt. És még 1x meg kell nyomnom 2x, hogy induljon. Ha viszont memóriában van a kamera app, akkor működik elsőre is.
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
MODERÁTOR
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz CptAdamica #4 üzenetére
nah de nem 65-ert ? ugye ?
jaaa, hogy boldogan tennel ra meg 150 ku' Magy Forintot !?!
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Dr.FantastiK #316 üzenetére
Olvasd el mire reagált , és érezd az iróniát.
Minimális szövegértés kell csak.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
blesius
csendes tag
Ha nincs kinyitva a telefon, akkor nincs lehetőség a fájlok elérésére usb-ről. Ha újraindítod a telefont, akkor kér kódot. Ha pedig a fájl szintű titkosítást is bekapcsolod, akkor akkor sem lehet hozzá férni az adatokhoz, még ha szét is szerelik az egész telefont.
A bootloader nyitás/gyari állapot visszaállítása más téma, ha ezek történnek, az adatok törlődnek, de a hardver maga használható (habár mostanában kéri az előző Google fiók jelszavát, de azt nem tart túl sokból megkerülni - még egy samsungon sem). -
anorche1
őstag
"Ha újraindítod a telefont, akkor kér kódot. Ha pedig a fájl szintű titkosítást is bekapcsolod, akkor akkor sem lehet hozzá férni az adatokhoz, még ha szét is szerelik az egész telefont."
A titkosítás alapból be van kapcsolva, nem is lehet kikapcsolni. Ezért is kéri már a rendszer indulásnál a kódot.
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
gusthy
veterán
válasz tibcsi0407 #304 üzenetére
Nem vagyunk egyformák és azért a P9 plus kamera extrém jó minőségű. Cserébe még most is kétszer annyiba kerül, mint ez a telefon, tehát nem arról van szó, hogy ez fele annyiért használhatatlan kamerát ad. Szóval erre mondom, hogy ár - teljesítmény értékben egy átlagos felhasználó számára ez a telefon teljesen joggal kapta a pecsétet.
És azért az, hogy kétszer annyi ideig elmegy, nagyon nem mindegy. A Huawei frissítési policyt meg ne is feszegessük.
[ Szerkesztve ]
-
obligat
senior tag
válasz PowerBuldog #103 üzenetére
zenfone 2
--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--
-
obligat
senior tag
Van NFC-m, nem használom. paypass-kártyám nincs, mert nem használnám, szóval ez nem is lenne probléma. FM-rádió van, vagyis megoldható, mert hw van hozzá, ez jó pont.
De a legnagyobb ziccert, egy AMOLEDet képtelenek lettek volna találni bele, akár 10-15k HUF pluszpénzért (és úgy a kevésbé sznobok, valamint a nagyjából reális emberek körében világverő telót csinálni)? Takarékos, pure rendszer (FW), takarékos soc., jó közepes akksi, és erre nem merték feltenni a koronát egy AMOLEDdel? hiba! nem kell. kár érte.--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--
-
<Lacy85>
addikt
"és úgy a kevésbé sznobok, valamint a nagyjából reális emberek körében világverő telót csinálni"
Ez most ilyen "csórók világmozgalma" duma, akik kényszeresen be akarják bizonyítani, hogy mindenki hülye, aki drágább holmit vesz?
Ha a Xiaomi így folytatja, a végén még én is bepróbálom valamelyik telefonjukat. Mondjuk olyan telefont még nem adtak ki, amire azt mondtam, hogy kellene. De majd talán egyszer.
-
Prien
addikt
A tulajdonosokat kérdezném, mennyire zavaró a kiálló kamera a mindennapokban, amikor leteszi valahová? Mennyire billeg az asztalon? Mert azért erre vigyázni kell, hogy ne karcolódjon meg... Vagy mindenki vett rá tokot?
A kevés is több a semminél.
-
gusthy
veterán
Mivel ez nem egy flagship, mindenki le tudja írni, hogy mi kellett volna bele ahhoz, hogy ez legyen a világ legjobb telefonja. Ezek most épp a te szempontjaid voltak, lehet, hogy másnak eszébe se jutna AMOLED kijelzős telefont venni például.
De ez ez a telefon, ennyiért.[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
válasz tibcsi0407 #253 üzenetére
Én még nem láttam tőlünk nyugatra senkit telefonnal fizetni.
Ezzel nem azt akarom mondani hogy nincs ilyen, de én még nem láttam. -
mjani1172
addikt
válasz Viktor0610 #297 üzenetére
Miért jobb a honor 8.?
-
tibcsi0407
félisten
válasz mjani1172 #330 üzenetére
Ahol van Android Pay, ott nagyon népszerű. De nem csak a fizetés. Norvégiában már 6 éve is arról csipogta be a kalauz a vonatjegyet, meg kb mindenre telefont használtak.
Én pedig a kis papír jegyecskémmel és készpénzzel kb az egyetlen voltam az egész országban.
Még annyit hozzátennék, hogy az ujjlenyomat komolyabb védelem, mint egy szaros PIN kód.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
Akár mennyira különösen ajánlott kategóriás, nálam kiesik, mert 2 sim esetben nincs micro sd
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
batai15
félisten
válasz FireFox1996 #334 üzenetére
És a 64 giga mire nem elég?
-
ShadowX
őstag
válasz tibcsi0407 #333 üzenetére
Ez nem csak neked szól, hanem mindenkinek aki óriási hibának tartja az nfc hiányát.
Számomra csak az a probléma, hogy a rendszerszinten integrált fizetési módokon (apple pay és android pay) kívül nincs semelyik másiknak (3rd party) értelme. Egy Nexus 6P-n teszteltem az általam nagyon várt Simple pay-t. Teljesen gyári rendszer root nélkül, zárt bootloaderrel. A tesztidőszak tapasztalatai alapján letettem a használatáról. Többször futottam bele abba, hogy az alkalmazás "eldobta" a korábban beregisztrált és használt kártyát. Elég ciki, hogy amikor fizetnél, akkor nem engedi, mert azt feltételezed hogy ami tegnap még működött, az ma is fog, de nem. Ott a helyszínen újraregisztrálni nem engedett hibára hivatkozva. Törölni kellett az alkalmazásadatokat, majd kompletten újraregisztrálni a kártyát. Ezt a pénztárnál nem tudtam megtenni, szóval maradt a kártyás fizetés (az egész fizetési folyamatot kezdhettük elölről).
Többször is tapasztaltam azt a hibát, hogy bár be van állítva banki szinten, hogy 5000 felett pin kódot kérjen a terminál, a valós életben azonban simán levonta a nagyobb összegeket mindenféle pin kérés nélkül (még a pénztárosok is meglepődtek velem együtt).
A másik nagy probléma, hogy teljesen random összegeknél és vásárlásoknál eljátszotta azt, hogy hiába oldottam fel a telefont a fizetés előtt, az app akkoris jelszót kért a fizetéshez. Na most még a legrövidebb jelszót is tovább tart begépelni, mint a kártyát odaérinteni a terminálhoz. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor ismét az egész fizetési folyamatot újra kellett kezdeni, mert sikertelen fizetésként kezeli a rendszer.
Mindezt OTP-s kártyával, Nexus telefonnal. Amikor írtam a fejlesztőknek, akkor azt a választ kaptam, hogy ők ilyet nem tapasztaltak....és ezzel bezárult a kör. Pedig nem 2 napos tesztet csináltam.
Az OTP is a saját fostaliga alkalmazás helyett lehetett volna úttörő és elsőként engedélyezhette volna az android payt, mert az több videós teszt és olvasói vélemény alapján sem tűnik bugosnak.
Mikor megvettem a telefont hezitáltam, hogy az nfc hiánya miatt megvegyem -e (sokáig gondolkodtam), de aztán úgy gondoltam, hogy az android pay még szerintem jó pár évig nem lesz itthon elérhető (sőt azt is kétségbe vonom, hogy valaha az lesz), ezekkel a 3rd party megoldásokkal meg nem éri meg foglalkozni (tudom, biztos van olyan használó, akinek semmi baja nincs vele) mert a bankkártya mindig és hibátlanul működik. Inkább veszek egy olyan tokot amibe elfér a telefon mellett az is.OFF: nem értem hogy a google miért tartja fontosabbnak a 86 féle új emoji bevezetését, mint az android pay-ét. Ráadásul Magyarországon kiemelkedően magas azok aránya akik a contactless paymenteket használják.
Az nfc-t persze lehet másra is használni, de nem tudom hány ember lehet aki így is tesz.
-
-
tibcsi0407
félisten
Mindennek ki kell forrnia. Szerintem az Android- és az Apple Pay sem működött varázsütésre.
A világ abba az irányba indult el, ahol az emberek lehetőleg több dolgot szeretnének egy készülékkel intézni. (kamera, multimédia, játék, stb) Nyilván mindenre van külön-külön céleszköz, de consumer szegmensben egy telefon nagyon sok piaci igényt ki tud elégíteni egy "személyben".
Ez a fontos és az irány a fontos. A magyar ember pedig általában (ezt nem rád értem) mindent az ördögtől valónak tart, amivel nem ért egyet.
Az, hogy 2017-ben egy néptelefonban jó húzás lett volna az NFC az nem is kérdés és aki eddig hassznált NFC-t több dologra is, az nem fog "visszafejlődni", pedig minden más téren kiszolgálná a telefon.De továbbra is tartom magam ahhoz, hogy 65k környékén az A1 a legjobb telefon, amit jelenleg lehet kapni. Az NFC hiánya nem vesz el semmit a telefon érdemeiből, viszont egy értékes extra lehetett volna.
utdetailing.hu
-
blesius
csendes tag
-
kárátékutyá
őstag
Azért kéjes érzés nézni, hogy ez a topik szó szerint 10x úgy pörög mint az 'ájfon 8 topik
[ Szerkesztve ]
-
Helsing
aktív tag
Én is pont ezek miatt mondtam le viszonylag könnyedén az NFC-ről. Az OTP alkalmazása fos. Eldobálja a hozzá társított kártyákat.
Fizetésen kívül mire lehet a való életben, értelmesen használni az NFC-t? Mondjuk beléptetős kapuknál? Szerintem elég kevés olyan hely van ahol ezt megteheted.
Lehet profilokat is beállítani NFC matricákhoz társítva. Otthoni, autós, munkahelyi, stb. Viszont fel kell oldani hozzá a telefont. Így meg már elveszik az automata funkció varázsa, hisz manuálisan kell aktiválnod.
Két eszköz összepárosításánál is jól jöhet, de nem sokkal macerásabb hagyományos úton elvégezni az összepárosítást.
Végül arra jutottam, hogy az infra sokkal hasznosabb tud lenni. Ha épp nincs kéznél a távirányító akkor is tudom irányítani a tévét. De jól jött már nyaraláson mikor tudtuk vele szabályozni a bowling pálya légkondiját ill a szálloda tévéjét.
-
joey04
titán
válasz kárátékutyá #345 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy ott összevont topik van? a készülékspecifikus topikok csak a teszt környékén pörögnek (ott sem szakmai dolgok miatt), utána kevesebb komment van ezekben.
[ Szerkesztve ]
-
obligat
senior tag
válasz <Lacy85> #324 üzenetére
Nem feltétlenül. De borítottam már szét telefont többet is, és egészen egyszerűen nem tudom belátni, mi tud három nyákon, egy akkumulátoron, meg egy kijelzőn mondjuk 200000 Ft-nál többe kerülni, beleértve a tervezést és a licenszeket is. Oké, a marketing, de azzal meg nem értek egyet, ahol tudom, kerülöm, nem nekem szól. Nekem a tesztek szólnak, az ár/érték-arány és a tartósság/mókolhatóság/szerelhetőség szól. Nem vagyunk egyformák. Magam részéről soha nem akartam tömegtermékkel villantani (igaz másmilyennel sem), mert sztem az krvaszánalmas .
Ilyen nézőpontból pedig ez egy nagyon ütős telefon lehetne, ha lenne neki AMOLEDje. Így is az, csak ugye enyhén felzaklat, hogy mégsem találtam meg a jelenlegi utódját--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--
-
emeron
tag
válasz FireFox1996 #334 üzenetére
Van rá megoldás! SIM adapternek hívják:
https://youtu.be/CFXOvlc3qXE
Úgy 2:00-tól kezdődik az ide vonatkozó rész.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- EAFC 25
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest