Új hozzászólás Aktív témák

  • fluttershy

    tag

    válasz TGYI #22037 üzenetére

    Nem vagyok szakértő de lineage os 15.1-et használok szeptember vége óta így remélem tudok segíteni.
    Én soha nem wipeoltam mind2 slotot; igazból hagytam a recoveryt hogy a default dolgokat csinálja. Installálom a romot majd a legfrissebb magisket újraindítás nélkül twrp recoveryből (addonsuval nem próbálkoztam, a magisket megszoktam és tökéletesen megfelel). Twrp installt én nem csinálok, egyszer utánaolvastam és már nem emlékszem hogy mit írtak de úgy döntöttem hogy a következő lesz: a lineage meg úgyis rendelkezik saját recoveryvel de mivel ez baromira funkciószegény ezért inkább twrp-t használok; de mivel arra sincs túl gyakran szükségem ezért nekem belefér az a kompromisszum hogy minden alkalommal amikor mégis kell akkor gépre dugom a telefont és "fastboot boot recovery.img"... Ha megtörtént a rom és magisk install akkor reboot, első indításkor végigkattogod az első indításkor elinduló beállításokat (nem kell beállítani semmit csak menjen végig) majd újraindítod vissza recoverybe (fastboot boot twrp...), install gapps (arm64, 8.1, és stock amit én ajánlok bár amúgy bármelyik változat jó csak az aromát ne, aromalib már elég régóta deprecated, nem értem hogy miért letölthető még mindig a weboldalukról) és ha megtörtént az install akkor egy wipe dalvik és cache; és ennyivel lezárult a telepítés, reboot és használható a rendszer. Ami fontos: A lineage os installja és az opengapps install között szükséges az újraindítás, illetve az opengapps install után a wipe dalvik & cache. Amikor először próbálkoztam akkor ezeken csúszott el és volt is forceclose rendesen a setup alatt.

    Amúgy majd írok egy hosszabb véleményt a lineage os-ről ha van rá igény. Összességében elégedett vagyok. Fontos volt számomra hogy a letisztult stock android érzés megmaradjon, roottal, fm rádióval, normális éjszakai videófelvételekkel, dual kamera támogatással, és persze a rejtett xiaomi system appok nélkül (igen sajnos a mi a1 stock android one rendszerében is van pár plusz "ajándék" amit én köszönöm szépen de nem kérek). Ezek mindegyikét sikerült megvalósítani probléma nélkül szóval összességében baromira elégedett vagyok. A mi a1 egy kurvajó telefon, talán annyi hibája van csak hogy a bekapcsológombnál elhajlítható de egy keményebb hardcase tokkal ez is orvosolható.

    @mttssz
    Opengapps tökéletesen működik. Az addon.d-v2 a modul aminek a hiánya akadályozta hogy dualslotos modelleken is megmaradjon a rom update után feltelepített opengapps. Amikor a lineage official lett tissoton akkor ez még hiányzott de rá kb 1 hónapra belerakták az opengappsbe.

Új hozzászólás Aktív témák