Új hozzászólás Aktív témák
-
persil
nagyúr
válasz rigoberto #5400 üzenetére
Egyebkent nagyon meg vagyok vele elegedve nehany aprosagot leszamitva.
Mondjuk foleg csak magamat okolhatom, mert 12.0.1-en hibatlan volt. :DA szuper hatterek meg nem e vilagiak, zsenialis. :D De sajnos ugy merul tole a telefon, mintha kotelezo lenne. Este 10%-ot bukott ugy, hogy 2 email es 1 sms jott reggelig... :D
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
kelly416
veterán
válasz ImVivienn #5398 üzenetére
Sok mindentől függ. Fényerő, mennyi százalékban a sot a készenlétihez képest, wifi vagy mobilnet, böngészés vagy játék (az sem mindegy, hogy pubg vagy szókereső), stb...
Én minap 4:20 sot-tal voltam 50%-on úgy, hogy reggel levettem tőltőről 5kor, Szentes-BP film és kis szókereső, böngészés, tanfolyam 1-2 telefonnal nap közben, azután BP-Szentes film meg szókereső (összesen 1 film 1:40 körül) és böngészés. Mindez 2 kártyával folyamatos mobilnettel. De ezen én is meglepődtem, mert átlag 5 óra körüli sot-tal vagyok 30%-on este 9 körül reggel 6tól, de olyankor van pubg benne 1-2 óra.
Szóval szerintem 5-5,5 órára számolj, aztán vagy igazad lesz, vagy kellemesen csalódsz. -
persil
nagyúr
válasz kelly416 #5402 üzenetére
Hat nekem most nagyon gyalazatos.
Este lefekves elott vettem le toltorol, reggelre 91%-on volt ugy, hogy ejjel jott 3 email es annyi.
Azota olvasgattam kicsit, meg valtottam nagyjabol 5-10 uzenetet es most 80%.A mate 20, de meg a velvet is ilyenkor 95% korul volt ennyi hasznalattal. Raadasul ket sim-mel, ebben pedig most csak az egyik kartyam van. Minden mas meg valtozatlan a mobilos szokasaimban, ezert is tudom baromi pontosan osszehasonlitani a teloimat.
De ezt is a 12.0.2-re vezetem vissza, a 01 alatt kozel sem merult ilyen brutalisan.
Szrk.: Nem is tudom melyik topikban olvastam, hogy az adott telo nem old fel 90 fokban elforditott ujjal. Ennel nagyon jo a tapasztalat, csak akkor nem old fel, ha direkt rosszul rakom ra az ujjam.
[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
válasz kelly416 #5404 üzenetére
Eladni semmikepp nem fogom egyelore, nagyon tetszik es mivel tuti biztos, hogy minden jelenlegi problemam a 12.0.2 ota van, ezert nem is okolom a telot.
Csak nincs pc-m, szoval meglatom mi lesz a megoldas. :D
-
rigoberto
őstag
Éjszakára javaslom, hogy tedd repülő módba.
Így is fog merülni, de csak átlag 3-4%ot ha jók a beállítások.
Pl. az sem árt, ha átállitod, hogy ne a kínai hálózatot preferálja és keresse mindig. Ezzel is lehet aksi időt nyerni.
Egyébként kész van a 12.0.5 verzió, amiben /elvileg/ javítottak az aksi üzemidőn, érdemes megvárni hogy így lesz e.[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
válasz rigoberto #5406 üzenetére
Soha az eletemben nem hasznaltam repulo modot semmire, ezert is furcsallom.
A masik ket telon ugyanigy reggelre maradt 100-on, vagy legrosszabb esetben 99-98.
De, ha ez ilyen azt mondod, akkor igazabol meg is nyugodtam. A frissitesem ota rosszabb, az fix, ha meg ennel jobb lesz es te is azt irod, hogy nem hiba, hanem ilyen, akkor semmi bajom. :)"az sem árt, ha átállitod, hogy ne a kínai hálózatot preferálja és keresse mindig"
Na ebben segithetnel kicsit, ez most semennyire sem ertem."Egyébként kész van a 12.0.5 verzió"
Zsir. Ezt vajon nekem is fel fogja ajanlani majd?Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
rigoberto
őstag
"az sem árt, ha átállitod, hogy ne a kínai hálózatot preferálja és keresse mindig"
"Na ebben segithetnel kicsit, ez most semennyire sem ertem"Beállítások/összes jellemző/belső tárhely, erre rányomsz 5x egymás után gyorsan, és beadja a SIM kártyák (telefon1/telefon2) adatait.
Itt át kell állítani a legördülő menüben a preferált hálózatot LTE/UMTS autó (prl) re. (Itt tudni kell, hogy készülék kikapcsolása esetén újra el kell ezt a műveletet játszani, mert visszaáll)"Egyébként kész van a 12.0.5 verzió"
"Zsir. Ezt vajon nekem is fel fogja ajanlani majd?"Telefonról/miui verzióra rányomsz, és ott ellenőrzés.
Ez a manuális keresés a frissítésekre, de ha be van állítva fel is ajánlja majd, ha elérhető a készulekedre.
Ezen belül egyébként a jobb felső sarokban lévő 3 pötty alatt aliithatod be pl a frissítések korábbi fogadását is.
Van itt olyan is, hogy a "legújabb frissítés csomag letöltése" lehetőség is, de azt nem kell babrálni, mert csak a már rajta lévőt tölti le még1x.[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
válasz rigoberto #5408 üzenetére
"Telefonról/miui verzióra rányomsz, és ott ellenőrzés.
Ez a manuális keresés a frissítésekre, de ha be van állítva fel is ajánlja majd, ha elérhető a készulekedre."
Jah ez vilagos volt, arra voltam kivancsi, hogy ez jon e majd egy jelenleg hivatalosan global stabilon allo keszulekre, de igazabol meg is valaszoltad, hogy ha elerheto lesz, akkor jelez. :)A tobbit koszi, sim kartyas dolgot megnezem!
-
kecso2009
tag
Sziasztok!
Nem rég beszereztem a készüléket
Sajnos egy elég idegsìtő problémával találkoztam, azt hiszem ez a Ghost touching jelenség. A telefon random el kezd össze vissza érzékelni.
Videó: [link]
Lehet valamit vele kezdeni szerintetek, vagy szervíz? Valaki tapasztalt ilyet?
Köszi! -
Tomi_Ohl
veterán
válasz kecso2009 #5414 üzenetére
Esetleg próbáld másik töltővel, másik kábellel, másik helyen... Lehet, hogy valamelyik kombóval jobb lesz a helyzet.
Talán 1-2 hónapja pont volt ilyenről szó itt a topikban, esetleg keresd vissza, bár sokkal többet onnan sem fogsz szerintem megtudni.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
kecso2009
tag
Esetleg nem lehet tudni mikor volt?
Illetve egy előlapi ujjlenyomatolvasòt mennyire rontja egy üvegfólia? -
Laraxior
titán
Tudtok adni egy linket a gcamhoz? A play aruhazas nem igazan működik, es megint csinalnek panorama fotot :))
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Sumptuous #5421 üzenetére
Ahh koszi. Ez a play aruhazas tiszta vacak, es el sem indul.
Azert itt a kanari szigeteken lőnék csikozodas mentes panorama fotot"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz rigoberto #5423 üzenetére
En meg feltelepitettem, de el se indult, aszonta nem talal kamerát nem veletlenul volt 2es ertekelese
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Alonso69
senior tag
12.0.3.0 Global
MIUI 12
ANDROID 10
Letöltés [link]
Mobilnettel óvatosan.
Telepítés : Recovery-ből12.0.3.0 Global EEA
MIUI 12
ANDROID 10
Letöltés [link]
Mobilnettel óvatosan.
Telepítés: Recovery-bőlVáltozások :
Other
Optimization: Increased system stability
Optimization: Reduced system lagMás.
Xiaomi EU+EVG 20.10.22 [link]
Telepítés TWRP Recovery-ből.
Változások: [kép][ Szerkesztve ]
Xiaomi 14
-
Tomi_Ohl
veterán
Nálam nincs ilyen probléma sima háttérrel.
Ellenben screenshotolásnál van egy "Eszközkeret hozzáadása funkció, amivel ilyen képeket lehet készíteni: [kép]
A security patch októberi, ideje volt már ezt is frissíteni.
Továbbá az értesítések elhalasztásánál már kifér mindhárom opció magyar nyelven is: [kép]
Meg volt még ezelőtt egy olyan glitch, hogy ha nagyon lassan húztál ki oldalra egy értesítést, akkor villogott, ezt is sikerült javítani, úgy látom.
Úgyhogy az első benyomás jó. Kíváncsi leszek, milyen változást láttok majd akadozás terén.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Tomi_Ohl
veterán
-
persil
nagyúr
Ohm, amugy merre talalom a sajat felveteleimet? :D
Marmint videot.A filmeket latja a mivideo es a vlc is, de, amit en rogzitettem kameraval, az hol a francban van? :D
Egyebkent nem lehet valahogy ravenni a gallery-t, hogy ne csak a fenykepeket, hanem a videokat is jelenitse meg?
Utso videos kerdesem: gyari lejatszo nem hajlando hangot lejatszani a filemkhez(copyright restriction). Vlc-vel viszont gond nelkul megy, szoval nem a videokkal van a baj. Mit lehet tenni?
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz rigoberto #5435 üzenetére
Nekem az elmúlt 6 és fél óra statisztikái alapján bekapcsolt képernyővel 6.7%/óra, kikapcsolttal 0.5%/óra merülést sikerült elérni, ami az előző két verzióhoz képest nem rosszabb, meg abszolút értékben sem rossz ilyen használattal (nem terheltem nagyon a telefont, csak Chrome, Telegram és Discord használata mellett viszonylag alacsony fényerőn).
persil és fájlkezelővel látod a videókat? A DCIM/Camera mappában kell lenniük. Ahogy a többiek írják, a gyári Galériában és a Mi Videókban is meg kéne jelenniük, de amit írsz, az alapján az is lehet, hogy el se mentődtek?
Más: közben újabb javítást találtam a mai globál frissítésben: a YouTube-értesítések gombjai újra megjelennek.
Az ilyen apróságok keresése miatt élveztem anno annyira a heti frissítéseket is, lehet fel kéne tennem egy xiaomi.eu-t vagy valamit[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
rigoberto
őstag
válasz Tomi_Ohl #5442 üzenetére
Engem a legjobban azért zavar az aksi idő, mert tudom milyen volt miui 11 alatt.
Össze se hasonlítható!
Én nem nézegetek statisztikákat, bőven elég nekem az az 1 adat is, hogy amíg a 11es alatt napi 6h GPS el estére még 30%on volt a teló, most meg 12es miuival a munkanap végét sem bírja ki, simán lemerül menet közben.
Persze most már nemindulokel töltő nélkül, de ez a különbség azért beszédes. És gáz. Szvsz. -
siskad
őstag
válasz rigoberto #5443 üzenetére
Én is utoljára MIUI 11-el használtam még a telefont, majd amikor visszaváltottam pár hónap után, az első dolog ami feltűnt, hogy az aksi idő a közelében sincs a korábbinak! Olyan időket produkált, majdnem hogy 2 naponta kellett töltenem, kb. mintha lemeríthetetlen lett volna, most meg épp hogy kibírja a nap végéig. Pedig az üzemidejét szerettem ebben a telefonban talán a legjobban. A második csalódás számomra a szaggatás volt, ami szerencsére úgy nez ki hogy a 12.0.3-al megszűnt. Szóval az aksival is csinálhatnának valamit, na de ahogy a Xiaomi mostanában dobálja ki a telefonjait, ugye az újabb modelleket is el kell adni valahogy...
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz rigoberto #5443 üzenetére
Hát igen, érződik a kontraszt abból, amit írsz. Ezzel szemben én meg ugyebár csak az előző telefonomhoz hasonlíthatok, ami kb 3x gyorsabban merült, így az én viszonyítási alapomhoz képest pozitív a változás. Persze a frissítés megítélése szempontjából nem ez a mérvadó, hanem inkább a 11-eshez hasonlítás, amit ti írtok.
[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
Orulok, hogy nalad javult a performance, nalam ugy tunik, hogy sajnos valtozatlan.
Illetve nem is szaggatasnak hivnam, lehet sokan eszre sem vennek, inkabb csak meg-megdoccen neha. Engem is csak azert zavar, mert 12.0.1 alatt teljesen vajsima volt, a 02-vel csuszott be valami. Meg az elozo 3 telomnal mindharom esetben gyengebb hardverrel is teljesen sima volt, azert tunik fel ennyire. Mind iden, azert friss az emlek.
Amikor kilepek egy app-bol(alulrol felfele "poccintve"), akkor egy pillanatra megakad az anim, meg ritkan egyaltalan nincs animacio, csak az ujjam csuszik felfele, de nem tortenik semmi es mikor "vegere erek a mozdulatnak", akkor szimplan ki van lepve az app. Meg, amikor home-on "belepek" egy mappaba, akkor utana az elso lapozas szinten megakad.
Hatha a koviben majd javul. :)
Akksirol annyira nem tudok nyilatkozni, talan a 01-hez kepest nalam jobb lett valamivel, de annyira nem tesztelgettem. Szokasaimmal nagyjabol estig megvagyok vele. Mate 20-hoz kepest nagyon gyenge, de elfogadtam, hogy ez ennyi es vegul is nem kimondottan rossz. Most a 02->03 alatt nem vettem eszre eddig valtozast.
-
Cane
őstag
Tegnap nálam is frissített. Éjjel míg aludtam kb. 10%-ot merült. Szép munka!
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
Tomi_Ohl
veterán
Hogy így leírtad, hogy pontosan mit értesz akadozás alatt, azt kell, hogy mondjam, hogy én nem tapasztalom se azt, hogy teljesen kihagyna az animáció, se a mappás problémát. Az animáció közben kicsit megakad jelenség néha előjön, de nem az a jellemző. Tehát már megint máshogy működik ugyanaz a dolog két ugyanolyan telefonon. Már a launcher apk verzióját kivéve. Tehát vagy az okozza a különbséget, vagy valami olyan probléma van nálad, amit megoldhatna egy adattörlés (jó esetben a launcher adatainak törlése, rosszabb esetben factory reset).
Éjszakai merülés téma: múlt éjszaka 8 óra alatt kb 3-4% merülés volt repülő módban, így megegyezik az előző két verzióval.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest