Új hozzászólás Aktív témák
-
hdtomi
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Ha minden jól megy, 3 hét múlva ki tudom próbálni a Mi 9 SE-t (ha lesz a Lurdy-ban). Ránézésre jobban kézre áll az biztos, igen olyan videót találtam az este ahol az ujjlenyomat-olvasó sebessége gyorsabb volt a Samsungnál.
Mi 8 & Mi Band 6 (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK
-
gjoe
addikt
bemutató darabok vannak a lurdyban.
Nekem A50 van és az ujjlenyomat olvasó szó szerint használhatatlan. Viszont az arcfelismerés egész jó benne.
A gyereknek van most mi 9 se, ott kíváló az ujjlenyomat olvasó.
A kamera is sokkal jobb a mi 9 se-ben, valamint a kompaktabb méret nekem jobban tetszik.
Az A50 nek egy nagy előnye van az akksi idő. Az verhetetlen. -
Sungoo
addikt
Sziasztok! A tapasztalataitokra lenne szükségem. Le szeretném cserélni a Galaxy S9-et, a gyenge akku miatt. Ezt a típust nézegetem, de ebben sem combos akksi van. Cseberből vederbe lenne a csere?
-
balu1977
senior tag
Ez egy kicsi kompakt mobil és valószínű egy tepsi méretűben nagyobb az aksi is,tehát valószínű tovább is bírja.
-
rajo1911
csendes tag
Lehet hülyeséget mondok de már a családba mióta Li-Po aksis telefonokat veszek azóta tartósabb az aksi üzemideje hosszú távon. Van a családba egy lassan 5-6 éves telefon Li-Po 4000 mAh aksival ami bírja a még mindig az 1-1,5 napos üzemidőt. Az S9 esetében ugyan az a gondom nekem is. Van egy Li-on aksis Lenovo K6-om és 2 év alatt ott tartok hogy a kezdeti 10-12 órás üzemidő most 4 órára csökkent. (ha nem használom csak a zsebemebe van akkor bír 6-8 órát is de nem azért van telefonom hogy ne használjam)
Samsung Galaxy: S21 FE, A70, Buds Live.
-
BandiT85
aktív tag
Sziasztok!
Másnak is nagyon sokszor feloldódik a telefon zsebben? Mit lehet ez ellen tenni? Zseb mód nincs...
Érzem hogy rezeg a telefon össze-vissza és megy a kamera, telefon forró, és ledobott 10%-ot az akkuból...
Olyan is volt hogy zárolódott a telefon a zsebemben, és várni kellett, hogy feloldhassam. Ujjlenyomat On, Face ID On, Duplakopp On.
-
balu1977
senior tag
[link] Utólagos zsebmód...
-
balu1977
senior tag
És nem pont ez a lényege a zsebmódnak?
-
Astery
senior tag
-
sxxorp
őstag
Találtam egy alkalmazást, ami több területen javíthatja a komfortérzetünket. Az IOS-től gyakori egy kezes használóként 1 dolgot irigyeltem mindig: az alulról felsuhintható Control Centert könnyen elérhető beállításokkal... A MIUI-fy app [link] hüvelykujjal FELgördíthető sávval teszi lehetővé a kézi fényerő beállítást, a hangerő beállítást, és széles körben paraméterezhetően a beállítási kapcsolókat. Én csináltam egy full feketét értesítésekkel, fényerő (így kiváltható az automata) és médiahangerő (a többi is iderakható) csúszkával, 2 sorban 7-7 kapcsolóval. Mivel gesztusvezérlést használok, ezért jobbra állítottam az aktivációs sávot (Handle), az alsó sor fölé, az eredeti alsó pozíció nem működött.
Mellékesen van egy Bottom Status Bar opciója is, ezt bekapcsolva úgy tűnik konzisztens módon mutatja az értesítési ikonokat, viszont egy fekete sávval eltünteti a fenti notch-ot...
Ez még további tesztre vár, de nem tapasztaltam többletfogyasztást, és elég fluid a megvalósítás.
Amire némileg ügyelni kell:
0. Több védett beállításhoz kell egy egyszerű ADB-parancs megadása (tényleg pár perc), részlete: [link]
1. Ha nem veszed meg a prémium-ot, akkor 50 órád van kipróbálni és beállítani az app-ot - de úgy tűnik, amit beállítottál, az úgy marad! A kapcsolók tuti, csak nem tudod tovább állítgatni, az értesítéseket tesztelem, a múltkor azt nem állítottam be, de nincs nagy gond reinstall után ismét jár az 50 óra.
3. Az értesítések szellemképesek voltak, míg a beállításokban be nem kapcsoltam a MIUI fix-et
4. Ahogy a fejlesztő jelezte, hogy lehet ilyen: a repülő üzemmód nem tökéletes az ADB-s engedélyeztetés után sem. Odaugrik a menübe, még a kapcsolót is úgy állítja, mégsem kerül repülő üzemmódba a telefon, ki/bekapcs a megoldás.
(egyébként az NFC nem kapott ikont az értesítési sávon, hogy aktív, vagy nem?). Ilyesmi:
[ Szerkesztve ]
-
trobi28
addikt
válasz balu1977 #1670 üzenetére
Az a baj, hogy megy ezzel is, én kipróbáltam. Letakarom a kijelző nagy részét, ezzel imitálva a zsebben lévő telefont, fut a program, dupla kopp és simán feloldom a telefont ujjlenyomattal. Nálam nem működik ez az app.
Én egy programot találtam eddig, ami működik, [EZT] . Ebből van reklámmentes fizetős változat is, én megvásároltam.
Egy kompromisszum van, hogy saját háttérképpet használ és csak azzal működik, mert sötétebb háttérképnél nem lát át a szenzor a kijelzőn, ugyanis az a kijelző alá van építve.
Ezzel ha "fejjel" lefelé van a telefon a zsebedben, semmi nem oldja fel, az értesítések sem tudják felvillantani a kijelzőt, mert azonnal kialszik.
Nekem ez az egy app vált be, de ha van valakinek jobb, működő javaslata, figyelek
Persze ott van még a flippes tok, de azt nem mindenki szereti.[ Szerkesztve ]
Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
Probert75
addikt
Az miért van, hogy ha a telefonra/ba csatlakoztatva van BT vagy kábeles füles és akkor a telefonon miért nem szól a hang az üzenet, messenger, viber és email érkezésekor? Tehát ne csak a fülesekben legyen hallható, hanem a telón is egyszerre.
[ Szerkesztve ]
-
trobi28
addikt
válasz Probert75 #1673 üzenetére
Ennek nem látom az értelmét
Ha én fülessel használom a készüléket, akkor a környezetemnek miért kell értesülnie az én üzeneteimről, mert én a fülesen kívüli hangokból nem sokat fogok hallani, csak a körülöttem lévők. Vagy csak én nem látom a lényegét?Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
Probert75
addikt
válasz trobi28 #1674 üzenetére
Pedig van! Haverom autóban BT-vel kihangosítva nem szól a kocsin, de a telón sem. Így nem tudja meg, csak később, ha érkezik valami fontos. A régi samsung a3-asa meg igen, mert szól kinn a telón is az értesítés. Vagy egy másik példa! Ha a BT fülest használ, nem szokta egész nap a fülében tartani, hanem ha csöng(ne) a teló, akkor a BT fülest a fülébe teszi és felveszi a hívást. De mivel a telón nem szól, így nem tudja, ha keresik vagy érkezett valami. Így van ez a kábeles fülessel is. Ráadásul a média hangerő és a teló hangerőt egy csúszka kezeli. Így ha egy rögzített beszélgetést éppen visszahallgat és hangosra veszi és beérkező hívás jön közben, akkor az illető hangja ordít a fülébe.
Szóval nem egy felhasználóbarát!
Tényleg, ha már megemlítettem, akkor valami hangszabályozó nincs, ami megbontja a egyes dolgok hangerő szabályozását?
Mondjuk így, mint a samsungomon.[ Szerkesztve ]
-
B.Ross
kezdő
Ez az alsó sáv nem zavar be a gesztusvezérlésbe? Ugye ott alapból van alulról fölfelé suhintás, ezért kérdezem. Az ADB nélkül mennyire használható? Mániákusan egy kezezem, ezért vettem ezt a méretet, és hiányzik a hátsó ujjlenyomat olvasó sáv lehúzó funkciója. Szimpatikus alkalmazás
-
sxxorp
őstag
válasz Probert75 #1675 üzenetére
Ha megnyomod a hangerő gombot, akkor az előjövő vertikális csúszka alatt van egy külön rész, nyomd meg a 3 pöttyöt (a harang alatti részt).
B.Ross: totálisan bezavar (nekem még Novám is van ez egy kicsit feljebbi suhintással jön elő az összes alkalmazás), nekem nem is ment, ezért mondtam, hogy tedd az aktiváló sávot arra az oldalra, amelyik kézzel fogod. Így teljesen jó, és a vissza gesztusnak sem zavar be, mert az vízszintes, ez nem. Rövid mozdulat fel oldalt, és minden ott van 1 ujjnyira.
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
ADB: a 2. linken ott van mihez kell, szerintem anélkül kevés, több mindenért a menübe megy. De csupán telepítesz egy pici ADB szoftvert a laptopra, összekötöd a mobillal, odanavigálsz a parancssorban, bemásolsz 1 sort és kész.
Próbáld ki, nekem ez hiányzott.[ Szerkesztve ]
-
B.Ross
kezdő
Köszi a választ. Jelenleg még az is probléma, hogy ugye be kell kapcsolni a kisegítő lehetőségeket. Na, ez valamiért problémát okoz. Felugrik egy kis ablak és aszondja, hogy értesítéseket kel küldjön az alkalmazás (és fogadjon) Rendben, engedélyezve. Aztán meg hogy ablaktatalom lekérdezés. Na ezt nem tudom , hogy hol lehet engedélyezni. Hiába okézom a kis ablakot, csak nem történik semmi. Ha ebben tudnál segíteni, rém boldog lennék. Köszönöm
-
Addel
senior tag
Pár napja reggel álmosan kiesett a kezemből a telefon a buszmegállóban, ilyen kavicsos betonra jobb alsó sarkára, majd kijelzővel lapjára mint a zsíros kenyér szokott. Nillkin frosted tok és H+ pro tempered glass volt rajta, szépen pókhálósra tört, de a kijelzőnek nem lett semmi baja, ma vettem még két nillkin üveget, ki is cseréltem.
-
Roppy
tag
válasz gery2123 #1566 üzenetére
Pont a minap vettem észre én is, hogy igen 'gyenge' minőségben és szakadozva, majd teljesen elhalkult a headset. Azt hittem elsőnek, hogy a nagyjából 5 éves agybadugós füles adta be az unalmast, de olvasva a fórumot és pár teszt után egyértelművé vált, hogy az átalakító a ludas. Tegnap nézegettem az Ailun-t és társait, aztán egy mobilos boltban is érdeklődtem. Elém tettek egy gagyi átalakítót, ami 4e Ft lett volna.... Jött a gugli barátunk és reggelt már az Alza-ban kezdtem a napot, gyári Huawei CM20 adapterre tettem le a voksom. Úgy tűnik eddig teljesen jól működik, kopp-kopp. Jah és a lényeg, 2.590 Ft-ba került
-
Probert75
addikt
-
Bukoba
tag
válasz Probert75 #1686 üzenetére
Szerintem igen. Én egy ilyet vettem, de nem oldotta meg a problémámat. Néha tapasztalom, hogy a füles egyik oldala először elhalkul, aztán recseg, majd elhallgat. Van, amikor mindkét oldal ugyanezt csinálja. Ha újra indítom a telót, akkor jó egy ideig. Van, amikor napokig nem jön elő, van, amikor rövid idő alatt többször is megcsinálja. Már gondolkozom egy bluetotth füles beszerzésén is.
-
sxxorp
őstag
Bármi kellett nekem azt azonnal feladta... a képernyő mentés csak a screenshothoz kellene, azt is felhozta. Tudsz csinálni egy screenshot-ot erről a kérésről? Annyi a gond, hogy én angol nyelven használom, megnéztem az összes engedélyem, azok közt nincs hasonló. Nem az, hogy engedélyezed, hogy más app-okra is rávetíthessen?
Mert az Egyéb beállítások / Privacy / Speciális app hozzáférések / Megjelenítés egyéb appok felett/Miui-fy, vagy vmi ilyesmi. -
balu1977
senior tag
Végül is nekem mind1,de ha már ilyen mobilotok van amin nincs jack akkor miért nem vesztek hozzá bt fülest?
[ Szerkesztve ]
-
Bukoba
tag
válasz balu1977 #1693 üzenetére
Én például most erre készülök kényszerből. Hogy sokan miért nem vesznek BT fülest? Nos szerintem szempont lehet az, hogy sokunknak van bevált vezetékes fülese, illetve az, hogy ha normális hangzást biztosító BT fülest akar az ember, az kb. a duplájába kerül, mint egy hasonló vezetékes.
-
sxxorp
őstag
Nem vagyok vájtfülű, de a több tesztet jó véleménnyel záró QCY T1C elég jól szól kevesebb, mint 6000Ft-ért. Viszont az, hogy a telefonom szinte bárhol lehet miközben edzek, közlekedek mindent megér. A legtöbb telefonom esett már ki az övtokból az útra azért, mert beakadt a vezeték, és elég gyakran kontakthibások lettek. Főleg az összetettebb headset-ek, ezen még a hívás is jó, nem tudom hogy (a mikrofon is a fülnél van).
Vezetés közben vezetékes fülhallgató? Én vagy kihangosítót látok, vagy BT.Browser: valaki kérdezte milyen böngészőt érdemes. Évek óta UC-t használok a letöltési képességei, sebessége, dark módja miatt, de nem jön be vannak fenntartásaim. Most tesztelem a Kiwi browser-t, ennek még jobb a dark mode-ja, a Chrome-ra hasonlít, csak nagyon teste szabható.
[ Szerkesztve ]
-
da.
tag
Én Brave-et használok. Próbáljátok ki (asztalon is), szerintem elég jó. És remélhetőleg jó megoldás lesz a kismillió hirdetés "ellen", úgy, hogy a számunkra fontos tartalomszolgáltató se szívjon. Itt a PH/MA-n is felmerült már, hogy ne tiltson a látogató hirdetéseket, mert szükség van a bevételre. Ami tökéletesen igaz (én sem tiltom itt), de remélhetőleg lesz más megoldás - ezzel próbálkozik a Brave. Bocs, nagyon off (bár Mi9 SE-n is használom ), de sztem hasznos.
-
Bukoba
tag
Köszi, ha jól emlékszem, már olvastam korábban is, hogy jó véleménnyel vagy a QCY T1C-ről. Nekem sajnos egyáltalán nem tetszik ez a fajta kialakítás, én most olyat keresek, ami nyak mögötti vezetékes.
Browser: akkor már én is megosztom. Én a Sansung Browser Beta-t használom a dark mode, a gyorsaság és sokoldalúság miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fotók, videók mobillal
- Futás, futópályák
- Automata kávégépek
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest