Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
egészen bámulatos... 65536odjára is bebizonyosodott hogy lényegében bármilyen, minimálisan is védett rendszerben a legnagyobb biztonsági rés a buta júzer.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Victoryus94
őstag
válasz fatpingvin #1 üzenetére
Eleve azt nem értem, honnan szedték ezeket a kártyás appokat.
A cikk alapján nem 1 ember fejéből pattant ki a dolog, tehát az alapprobléma tömeges.
Nem az a gond, hogy elfelejtették privátra állítani -mint a cikk írja- hanem hogy eleve olyan alkalmazást használnak, ami nem felel meg a célnak, még a Quizlet dolgozóinak sem kéne látniuk a katonai titkokat, márpedig ezt akkor se tudnák elkerüni, ha nem nyilvános az adat + gondolom az app jelszava is megfelelt a legbiztonságosabb követelményeknek minden felhasználónál...
Ha erre igény van, miért nincs egy jóváhagyott alkalmazás, ami pl eleve zárt rendszerben tárolja, titkosítva az adatokat?
[ Szerkesztve ]
-
DiamondBack
senior tag
"Európában állomásozó amerikai katonák véletlenül amerikai atomfegyverekkel kapcsolatos titkokat hoztak nyilvánosságra" "helyeadatokat, titkos kódokat, jelszavakat és egyéb biztonsági információkat is"
Eléggé valószínűtlennek tartom hogy "állomásozó" katonák bármilyen atomtitkot tudnának...
-
Lenry
félisten
válasz DiamondBack #3 üzenetére
az nekem is fura, hogy ez nem olyan infó, amit átlag G.I. Joe tud.
ha meg a százcsillagos vezértáborparancsnok ennyire hülye, akkor lehet hogy egyébként se kéne rá atomtitkokat bízni.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Fred23
nagyúr
Tényleg fura, de azért nem kizárt. Állítólag nálunk is volt anno szovjet atomfegyver tároló még a 70-es vagy 80-as években, és katonák pletykáltak róla.
-
törölt tag
Ha bármilyen szinten az üzemeltetésével kapcsolatba kerülnek atomfegyvernek, akkor tudnak atomtitkot.
-
DiamondBack
senior tag
Kicsit belenéztem a cikkbe, deepl fordítás egy kiemelt részről:
"Az eszközök őrzésével megbízott katonák által tanulmányozott tanulókártyák azonban nemcsak a bázisokat fedik fel, hanem még a "forró" páncéltermeket is pontosan azonosítják, amelyek valószínűleg nukleáris fegyvereket tartalmaznak.
Olyan bonyolult biztonsági részleteket és protokollokat is részleteznek, mint a kamerák helyzete, a páncéltermek körüli őrjáratok gyakorisága, a titkos kényszerítő szavak, amelyek jelzik, ha az őrt fenyegetik, és az egyedi azonosítók, amelyekkel a lezárt területre szóló jelvénynek rendelkeznie kell. "Ja hogy a szóbanforgó katonák őrizték ezeket a létesítményeket, és ezekről készítettek feljegyezéseket.
-
nagyúr
Ez azért veszélyes, mert így az oroszok meg a kínaiak össze tudják hasonlítani a nem véletlenül kiszivárgott adatokkal, hogy mit kaptak a pénzükért...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
nihill
őstag
Ez ugyan az mint pár éve talán Afganisztánban(?) a katonák olyan sport appot használtak, ami rögzíti és megőrzi a megtett útvonalat. Aztán több titkos amerikai bázis is lebukott így, mert a térképen nem volt ott semmi, az appok alapján viszont nagy volt ott a jövés-menés folyamatosan.
A mai digitális világban az ember már fel sem méri, mennyi alapvetőnek gondolt ártalmatlan dolog is mekkora biztonsági problémát tud okozni adott esetben. -
A dolog ott kezdődik hogy miért is van az atom titkokkal operáló katonánál saját telefon vagy akár milyen saját kommunkációs eszköz? Meg amúgy miért nincs szűrve az internetük.
Kb olyan mint 44-ben légibombázás előtt minden villanyt felkapcsolva hagyni...
Amikor itthon egy komolyabb gyárba nem lehet bevinni ilyeneket. De cégeknél is saját cuccra nem is szabad felpakolni dolgokat. -
pelgrim_v1
tag
Volt. De nem hosszú távú. Át meneti tárolás volt pár hét aztán ment tovább a cél helyre. Ideglenes. Ezt olyan embertől tudom (már nyugdíjas) akinek feladata volt az ezzel kapcsolatos logisztika. Viszonylag kis tétel volt és sose volt tervben hogy esetleg itt is legyen kilövési pont. Csak át menete, rövid idejű tárolás volt.
-
k-adi
nagyúr
user error lvl 9999
-
nagyúr
válasz pelgrim_v1 #13 üzenetére
Ami célhely pedig?
Mármint mihez képest estünk útba, ahol az oroszok atomot tartottak?Aki él és nem boldog, az téved!
-
anadroid
senior tag
Volt már jóval korábban is. TV, NV mellett.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
maczika
csendes tag
válasz MasterDeeJay #12 üzenetére
Jól látod a dolgok mibenlétét, de sokaknak ezek fel sem tűnnek.
Innen csupán egy köpésre van a dezinformálás, ha ez nem épp az.
-
btprg
senior tag
Ez már a hülyék paradicsoma felé vezető állapot... Titkos dolgokról még a okostelefon közelében se szabadna beszélni, nem hogy beleírni
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
Z10N
veterán
válasz MasterDeeJay #12 üzenetére
Valamire majd el kell kolteni azt tobb szaz milliardot...
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
t72killer
titán
hogymi, civil, netre kötött okostelefonon éles katonai titkok? Komolyan, ezt már tanítják?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz pelgrim_v1 #18 üzenetére
Ezek a modern agytrösztök meg ha dpd-vel küldik macskakaja címke alatt, jobban jártak volna.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz pelgrim_v1 #23 üzenetére
"Macskakaja"? Négylábúaknak célzott "élelmiszersegélynek" elmegy
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz DiamondBack #7 üzenetére
Gyanús, hogy kémet fogtak. Szerintem saját célra készült a feljegyzés, amit kifelé szántak, csak éppen nem biztonságosan tárolták.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
DjFlanker
aktív tag
" Magyarországon a Nagyvázsony-Tótvázsony melletti bázison kívül 4 másik helyen tároltak állandó jelleggel atomfegyvereket. Kunmadarason és Kiskunlacházán a légierő; Császáron (a harcászati rakétaosztályok) és Tabon (a dombóvári hadműveleti-harcászati rakétadandár) pedig a szárazföldi alakulatok részére."
https://falanszter.blog.hu/2013/05/15/feltarultak_a_nagyvazsonyi_atomraktar_kapuiJó pilóta alagútban nem katapultál
-
nagyúr
válasz pelgrim_v1 #18 üzenetére
Ezt értem, csak nem túl hihető. Egyrészt semmihez nem esik útba Magyarország. Még ha az NDK-ba is vitték volna, akkor is Lengyelországon keresztül vezet az út, erre felesleges nagy kerülő. Másrészt meg ha oda is viszik, miért állnak meg vele pont itt? Elfáradt a masiniszta vagy a sofőr, és megpihent pár hónapig? Ha bárhová szállítják (főleg vasúton), akkor oda viszik és kész, nem pakolják le egy másik helyen feleslegesen és tárolják hónapokig, plusz hely, őrzés stb...
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
-
nagyúr
-
Dilikutya
félisten
Nem Ausztriának. Hanem itt volt egy határvonal nyugat felé. Ausztria papíron semleges ország volt, de ha tippelni kéne, bármilyen esemény bekövetkeztekor nem a Szovjetunió mellé álltak volna.
Nem félkész, meg felszerelésre váró fegyvereket tároltak nálunk, hanem bevethetőt.
A nem hülyét arra értettem, hogy nem feltételezném, hogy a logisztikához hülyék lettek volna. Nem visznek kerülőúton, nem tárolnak a világ másik felén, ha nem oda szánják.
Amerika is Lengyelországba telepít elhárító rendszert keleten, nem Ugandába.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
nagyúr
válasz Dilikutya #31 üzenetére
Oké, de a hozzászólás, amire válaszoltál, onnan indult (13-as), hogy nem voltak nálunk bevethető fegyverek, hanem csak itt tárolták, mielőtt a célországba vitték volna tovább, ami szerintem is nonszensz.
Szerintem is ide voltak azok szánva, pont erről vitázunk...[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
A 13-as simán csak faszság. Majd pont a magyar kiskatona tudja, mi a terve a szovjeteknek a cuccal. Az is csoda, ha egyáltalán tudta mi az. Nem kellett neki mindenről tudnia, volt erre helyben nála tájékozottabb orosz.
Az meg, hogy kilövési pontot nem akartak, nem jelent semmit, lentebb írták is, hogy itthon jelenlévő fegyvernemekhez való töltetek voltak, nem silóból kilőhető.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Diabolis
aktív tag
Az itthon (pl. Kunmadarason tárolt) atomfegyverek nem atomrakéták voltak, hanem légi, vagy tüzérségi töltetek. Legalábbis tudtommal. A Kunmadarasi repülőtéren biztosan létezik a "Némák laktanyája" szektor, az északi részen, a tárolóbunkerektől cirka 1km távolságra. Érdemes lenne ellátogatni oda, csak sajnos önkormányzati tulajdonú terület, belépés csak engedéllyel. Én airsoft játék apropóján jártam be a reptér jó felét, többek között az ominózus tárolót is. A némák körlete mindentől el van különítve, ők senkivel nem is beszélhettek, nem sok esély volt kiszivárogtatni bármilyen információt. Esküszöm, még most is különös érzés azokban (az egyébként hatalmas) tárolókban sétálni. Ahogy az egész laktanyában.
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
saw1989
csendes tag
Ezért szoktam én mondani hogy némi ész nem ártana a számítástechnikai cuccok ismeretéhez. AES 256, VPN, VPS....stb.
De persze én vagyok a hülye meg a magamfajták.
Új hozzászólás Aktív témák
- DIGI kábel TV
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 4
- Vezetékes FEJhallgatók
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED TV topic
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...