Új hozzászólás Aktív témák
-
ace05
senior tag
Beszarás. Eddig tartott . Kiváncsi voltam, hogy mikor esik le nekik. Egész Májusban és Júniusban úgy utaztam Volánbuszon, hogy csak egy jegyet vettem a Simple-lel és azt kétszer használtam fel, mert senki nem ellenőrizte. Kb egyszer találkoztam ellenőrrel, de akkor már a visszautamon voltam.
[ Szerkesztve ]
-
Psychopeti
senior tag
Gondolom mobil net előfizetés nélkül ez az alkalmazás sem ér semmit
Mert emiatt nem fogok fizetni a drága mobilnetért az tuti....
Maradok annál akkor hogy megveszem a sofőrnél a jegyet és kész.Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
arnyekxxx
veterán
válasz Psychopeti #2 üzenetére
mert venni egy dominó maratont egy ezresért olyan hatalmas érvágás... egyébként miből gondolod, hogy a már megvásárolt jegyet nem lehet bemutatni net nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
Vicces, hogy 6 fajta QR kód van. Mind a három szolgáltatónál külön androidra és külön ios-ra...
-
vmarci21
tag
"Ezenkívül elengedhetetlen, hogy a telefon aktív mobil-adatkapcsolattal, azaz mobil internetes elérhetőséggel rendelkezzen az utazás során."
Egyébként olyan nehéz dolog lett volna átkopogni a Máv-starthoz, és megkérdezni őket, hogy hogyan csinálták, hogy az ő rendszerük vásárlás után offline is működik, ráadásul hü.e QR kódok telefonkamerával való olvasása nélkül?
>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
arnyekxxx
veterán
Meakluma, a máv appból indultam ki, ez így elég idiótaság. De azt fenntartom, hogy a XXI. században akinek van okostelefonja annak férjen már bele ha más nem egy maraton csomag.
-
Dani811
aktív tag
Nálunk tegnap óta él ez a rendszer, persze csak az újabb buszok vannak "felszerelve" QR kódokkal
-
hegedis
tag
A nettel akkor is gond van, ha ket város között éppen nincs valahol mobilnet.
-
veterán
válasz Psychopeti #10 üzenetére
Nem a sofőrnek kell a net, hanem neked
Zseniális ez az applikáció, abból a szempontból, hogy nem a szolgáltatót terheli a járművek netre kapcsolásának és az adatforgalmazásnak a költsége, hanem ezt szépen áthárították az utasokra
A klasszikus megoldás az, hogy ha veszel egy bérletet, akkor a volán kitolja ezt az adatot a buszon lévő rendszerre, ami felszálláskor ellenőrzi, hogy a te bérleted érvényes-e. Csakhogy ehhez kell a buszon egy intelligens rendszer, meg kell online adatátvitel, hogy áttolja a busz intelligens rendszerére az adatokat.
A mobiljegy applikáció mind az intelligens hardver (jelen esetben az okostelefon), mind az adatátvitel költségét szépen áttolja az utazni kívánó delikvensre
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
hegedis
tag
válasz Donki Hóte #13 üzenetére
Meg az ellenőrnek, ha éppen két város között kerül sor az ellenőrzésre.
Plusz városon kívül is van buszmegálló, ahol szállnak fel emberek.
[ Szerkesztve ]
-
snemeth
aktív tag
Ez az az alkalmazás, ahol a jegy megvásárlása előtt maga az alkalmazás azt ajánlja, hogy előbb a menetrendek.hu oldalon nézd meg, hogy hány km-re kell jegyet venned?
-
dabadab
titán
Egyébként olyan nehéz dolog lett volna átkopogni a Máv-starthoz, és megkérdezni őket, hogy hogyan csinálták, hogy az ő rendszerük vásárlás után offline is működik, ráadásul hü.e QR kódok telefonkamerával való olvasása nélkül?
Ott egyrészt az alaplogika tök más, mert a jegyet konkrét vonatra kell megvenni (ami busznál nem igazán jól működő megoldás), másrészt fájdalmasan lassú és nethez kötött az ellenőrzése, szóval ha nincs térerő, akkor a kalauz se tudja leolvasni (illetve az app jegyeit a GYSEV-es kalauzok egyáltalán nem tudják leolvasni).
Mindezen túl a MÁV-os app, ha nincs térerő, akkor azt játssza, hogy nekiáll homokórázni, majd percek után kiírja, hogy nincs internet és nem hajlandó továbblépni, vagyis effektíven nem lehet megmutatni a jegyet, ami egyébként ott van letöltve.
(Aztán rájöttem, hogy repülős üzemmódot használva viszont simán megmutatja )Szóval szerintem NE a MÁV-tól kérjenek tanácsot.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
vmarci21
tag
Egy a rendszer publikus megjelenése előtti, MÁV-os PowerPoint bemutatót találtam egyszer az interneten a rendszer működéséről, az azt írta, hogy a JÉ által generált vonalkódban benne van minden olyan adat, ami lehetővé teszi a jegy offline ellenőrzését, az online ellenőrzés inkább már a statisztikai rendszer kimutatásai miatt van, illetve ellenőrzéshez annyiban tartozik, hogy kikeresi, hogy esetleg másik vonaton, másik kalauznál nem használtad-e már el a jegyet (hiszen a @-os jegyek kivételével azok nem vonathoz kötöttek, a megadott időintervallumban és útvonalon bármely járaton használható (kivétel jegy helyjegy része, az szintén vonathoz kötött).
Úgy hogy a rendszer alap felépítése / logikája sokkal jobbnak tűnik, mint a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-nek a Közlekedési mobiljegyes rendszere, ami még elméletben, specifikáció szerint sem működik offline, és még egy tól-ig útvonaltervezős jegyvásárlást sem terveztek bele. Hogy nem sikerült a MÁV-nak jól leprogramoznia a saját rendszerét, az már egy másik kérdés... Szerencsére nem azt írtam, hogy programozói tudást vegyék át a MÁV-tól, hanem a rendszertervezést, így fenntartom amit írtam, hogy a MÁV rendszere specifikáció szintjén sokkal átgondoltabb, és legalább 1 nagyságrenddel több funkciót tartalmaz (útvonaltervezés, utasok és kedvezmények támogatása, vonathoz kötött kedvezmények, helyfoglaló rendszer, statisztikai modul, stb.). Már csak UX-est kell keresniük, aki megtervezi rendesen a felhasználói felületeket is, és egy jó programozó csapatot, akik leprogramozzák idegesítő bugok nélkül a rendszert..
>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
Psychopeti
senior tag
válasz Donki Hóte #13 üzenetére
Tudom hogy nem neki kéne hanem nekem
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- 🖥️⛅
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest