Új hozzászólás Aktív témák
-
ttower
aktív tag
az ötlet nem lenne rossz, de mi van akkor hogy ha nem is tölt az ember olyat ami jogdíjas lenne? ha az ember üzemeltet otthon egy webszervert és csak annak van a net, akkor miért kéne fizetni plusz díjat?
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
Alchemist
addikt
Ja, ezután be lehetne vezetni a városlakók részére a tömegközlekedési bliccelési járulékot, a cégeknek az adócsalási járulékot... sőt, a gyerekmolesztálási járulék után már bárki lehetne cukrosbácsi.
Bocs... de szerintem ezt nem ilyen pre-crime stílusban kellene rendezni.Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Khan13
senior tag
Lakossági neten nem üzemeltethetsz semmilyen szervert. Véleményem szerint ha egy 2-3000 Ft-os alap 1megabites csomag 500Ft-ot drágulna, vagy a 7000Ft-os 8mb-es innentől 8000Ft lenne, de cserébe a letöltésekért nem csesztetnének, az bőven elfogadható. Szerintem. Persze aki nem tölt le illegálisat, az szív. A webszerverhez legális üzleti csomagok meg eleve jóval drágábbak mint a lakossági.
-
törölt tag
-
veterán
a beépített összeg mértéke a lényeg... ha épeszű lenne, akkor szerintem üdvözölendő ötlet is lehet akár...
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Brutális eb
addikt
Én benne lennék ha mondjuk 1 ezressel emelkedne a havi számlám és utánna kussolna minden jogvédő.
Csak az a baj,hogy vérszemet kapnának és nem lenne elég nekik a világ pénze se.
Pedig ha belegondolunk az országunkban van kb 1.5millió elöfitető és azt beszorozzuk fejenként egy ropival...........Az meg,hogy olyan is fizet aki nem tölt le semmit szerintem nagyon-nagyon kevés van.
Ha nem is tud róla akkor is töltött nézett már jogvédett tartalmat.Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
kovy79
őstag
"sokkal jobb helyzetben lennénk"
Kíváncsi vagyok, vajon Taylor úr a saját zsebére gondolt e?!''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
CsodaPOK
senior tag
Erre én is azt mondom, hogy ha ésszerűen valósítanák meg, akkor még elfogadható is lenne. Viszont akkor a szolgáltatók takarodjanak a priorizálásukkal meg az extrém szutyok korlátokkal.
Másik oldalról viszont ott van az, hogy ennek a pénznek csak nagyon kis részét kapják meg azok, akik tényleg megcsinálják a zenét/filmet/játékot, a sok ingyenélő ASVA, RIAA-st meg etesse a rossebb. Menjenek a szalag mellé 8 órában dolgozni...
-
fekeandras
őstag
Na 'nemáhogy.Vezessék be inkább a hónaljszag adót!Elképesztő büdös némelyik polgáltárs a villamoson .
Vagy a fing adót -
raszputyin
senior tag
Ja, ezután be lehetne vezetni a városlakók részére a tömegközlekedési bliccelési járulékot, a cégeknek az adócsalási járulékot...
Bocs, de jelenleg pont ez folyik, csak közvetetten.
Sőt, gyakran (pl. BKV) teljesen azokra van kiosztva a bliccelési plusszteher, akik éppenséggel fizetnek.
Szerintem mindenképp a szabad fájlcserélés és másolás lenne a legszebb jövő, de valóban jogos, hogy valahogyan kompenzálni kell a jogtulajdonost. Tehát a javaslat minden világos problémája ellenére nem hülyeség.Egészségbiztosítást is fizet az is, aki makkegészséges; akinek nem tetszik, az mehet a szélsőjobbos országokba (pl. USA Dél -- ahol viszont előfordulhat, hogy hagy meghalni a mentős, mert nem érvényes a kártyád).
-
raszputyin
senior tag
Viszont akkor a szolgáltatók takarodjanak a priorizálásukkal meg az extrém szutyok korlátokkal.
Ha benne van a szerződésben a sebességek alatt ökör betűvel, és fair verseny tárgyát képezi, akkor nagyonis jól teszik!
Igenis legyen olcsóbb a netezésre-chatelésre-tanulásra fordított internet, mint a hardcore letöltő, ha kevesebb erőforrás kell hozzá! -
raskolnikoff
őstag
válasz raszputyin #13 üzenetére
Na ilyet asszem sose fogok látni itthon, ez túlságosan antimagyar hozzáállás. Inkább a másik hozzászóló aki azt jósolta hogy majd vérszemet kapnak és még többet akarnak. Na az már inkább jellemző.
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
törölt tag
oké, vezessék be. oké, az is fizet, aki nem tölt le. nem fair, de ilyen az élet.
nade, a befolyt pénzeket h oszják el? folyamatos monitoring a torrentoldalakon, emule-on, ésatöbbin? kik és hogyan részesülnek belőle? miért csak zene? ki ellenőrzi, ki ellenőrzi az ellenőröket? csak zenét lehet letölteni? na ez sem lesz fair, és ide a rozsdás bökőt, h a mániből megint az előadóművészek nem látnak semmit.
remélem megérem a jelenlegi zenebiznisz halálát. annak ellenére, h ívben tojok az egészre, zenét most már max csak az autóban hallgatok, ott is kb. kettőt (helyi + mr2).[ Szerkesztve ]
-
Khan13
senior tag
válasz #95590400 #15 üzenetére
Ugyanúgy osztanák szét, ahogy a rádióktól begyűjtött "adót". Tavaly vagy előtte voltam valahol, ahol volt egy jogvédő előadás is, és ott beszéltek a rádiókról. Nem számonként fizetnek, hanem beadnak X pénzt és azt majd ők (jogvédők) szétosztják Y módon. Persze ott sem merült fel semmi értelmes változtatási lehetőség a jelenlegi rendszeren...
A másik dolog meg az, hogy azzal védekeznek, hogy az előadók azért látnak kevesebb pénzt mint a kiadók, mert hogy a kiadók karolják fel az új előadókat. (Érdekes módon több ismerősöm is zenél, de ezt nem tapasztalják, maguknak kell állniuk mindent, pedig nem ilyen "üljünk össze egy sör mellé zenélni" típusúak...) -
ALI_G
veterán
eddig csak a motorsportról voltak híresek, most már az új adóról is lassan
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Total Commander
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Programozás topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Androidos tablet topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- További aktív témák...
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest