Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Braddock

  őstag

  "Ha valami ingyen van, akkor ott te magad vagy az áru."

  Ettől függetlenül szeretem a szolgáltatásaikat és használom is azokat.

 • t72killer

  titán

  Kb ez van. Mindenesetre a gyakorlat folytatódik, különben nem álltak volna elő nagyon gyorsan karanténstatisztikákkal.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  kezdetnek ez is megfelel.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Penge_4

  veterán

  Lehet, hogy én szocializálódtam az internet azon, kezdetleges időszakában, amikor még az adott oldalak adminjai hozzáfértek a plain/text jelszókhoz és a privát üzenetek tartalmához is, így teljesen természetesen ezt szoktam meg, ezért is nem értem miért problémák ezek a dolgok, amennyiben

  1. Saját magának gyűjti! (Tehát nem tudja megnézni a féltékeny párod vagy a kontrollmániás főnököd, mivel te kliensoldalon kikapcsoltad. Innentől saját, belső használatra történik a dolog).
  2. Titkosítva küldi és bizalmasan kezeli, tehát nem szivárogtatja ki és nem is adja el (maximum névtelenül, Big Data formájában) harmadik félnek...

 • Silεncε

  őstag

  1. Saját magának gyűjti! - eddig hányszor is derült ki, hogy a nagyobb vállalatok kereskednek a megszerzett adatokkal? (arról nem beszélve, hogy állami szerveknek kötelesek ezeket kiadni)

  2. Titkosítva küldi és bizalmasan kezeli, tehát nem szivárogtatja ki és nem is adja el - eddig hányszor is volt olyan adatszivárgás, ami több millió felhasználót érintett?

  [ Szerkesztve ]

  "God's in his heaven. All's right with the world" - NERV

 • Penge_4

  veterán

  "eddig hányszor is derült ki, hogy a nagyobb vállalatok kereskednek a megszerzett adatokkal?"

  Azért viszont nagyon durván büntetni kéne. De nem a saját célra felhasználásért.

  "eddig hányszor is volt olyan adatszivárgás, ami több millió felhasználót érintett?"

  Ezért is! Kötelessége vigyázni a rá bízott adatokra. Ezért is lehet súlyosan büntetni.

  "arról nem beszélve, hogy állami szerveknek kötelesek ezeket kiadni"

  Az állami szervek ha akartak, eddig is tudtak rólad mindent. Egyébként meg ha a kettő közül választani kell én inkább azt választom, hogy dolgom sincs fizikálisan a hatósággal, mert lecsekkolja, hogy az adott esemény időpontjában én teljesen más városban voltam és pár térfigyelő kamera felvételét összeegyeztetve ez anélkül is kétséget kizáró tény, hogy engem be kelljen idézni vagy kihallgatni személyesen, ahol feszült légkörben ugyanezt elmondom.

  Persze tudom, rossz irány meg Orwell meg minden, de ez akkor is egy egyirányú csúszós lejtő, egy evolúciós folyamat, ahol lehet hasraütésszerűen a skála egyik végétől (teljes anarchia és szabadság) a skála másik végéig (totális megfigyelés, citizen-ranking, ami Kínában készül) vakmajom módjára dobálni a dartsot, hogy melyik legyen az a pont, amitől nem merészkedünk se előre, se hátra, de ez minden esetben egy elég instabil állapotot eredményez... Mind a két oldalon.

  Inkább arra kéne felkészülni, hogyan kerüljük el a visszaéléseket. A szellem ki fog szabadulni a palackból, ez elkerülhetetlen folyamat, ahogy a fegyvereket és az atombombát is feltalálták. Kérdés, mihez kezdünk vele, hogyan alkalmazkodunk hozzá.

  Egyelőre úgy tűnik úgy, hogy a pénzszűkében lévő, eladósodott államok a nagy cégeket fejőstehénnek nézik és mondvacsinált szabadságjogokra hivatkozva olyasmiért büntetnek, aminél a saját karhatalmi apparátusuk sokkal súlyosabb túlkapásokat követ el, csak az rend szerint fű alatt marad.

  A másik, hogy a "múltat végképp eltörölni" kiknek is volt a jelszava? Messzire vezet a felejtés joga irányvonal is és nem feltétlenül jó irányba. Mindig ingoványos talaj volt ez a "ide meg oda helyezem a mércét".

Hozzászólok Aktív témák