Új hozzászólás Aktív témák
-
MarQs
senior tag
A válasz konkrétan: igen!
Vannak azok a váratlan, gyorsan érkező, majd távozó fagy körüli tavaszi frontok, amiket át lehet vészelni a kritikus fejlődési fázisokban, pölö a kipattant rügyek védelmére oly módon, hogy nagy füsttel járó tüzeket raknak a gazdák (itt helytálló a nagyobb a füstje, mint a lángja szólás), amivel több-kevésbé sikerül beteríteni az adott gyümölcsöst, néhány fokkal megemelve a lombok környezetének hőmérsékletét, elkerülve annak 0 fok alá süllyedését, próbát téve a fagykárok minimalizálására.Nem is gondolnád mi empirikus tudástár lapul egyik-másik sokadik generációs termelő kobakja alatt bizonyos problémákra!
(Jelzem, magam nem volnék az, de ezt a módszert konkrétan ismerem!)[ Szerkesztve ]
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
MarQs
senior tag
Tényleg nem kell olaj a vízbe?? Mer' én is szoktam tenni bele! De ha nem kell, akkor miért - pontosabban - mi az, amilért nem ragad össze? Mert néha azért összeragad(hat). Vagy ezeket az összeragadósakat hívhatjuk a tészták gagyijainak? Viccen kívül!
[ Szerkesztve ]
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
Crystalheart
senior tag
Tudom, milyen az, amikor van benne olaj, és milyen akkor, amikor nincs. Az én tésztám a tönkölybúzából indul a konyhámban, nem ipari.
"Az olajos dolog az ott bukik meg, hogy az olaj a víz felszínén úszik és egyszerűen teljesen haszontalan mert amikor leöntöd a vizet vele együtt az olajat is leöntöd." - Jaa, hogy ezért mondod. Való igaz, ha úgyis leöntjük, akkor hülyeség. Ami azt illeti, a régi szakácskönyvek íróinak valószínűleg eszébe sem jutott volna leönteni a vizet, inkább tésztaszűrővel szedték ki a tésztát. (Vagy eleve tésztafőző edényt használtak, ami egy lyukas és egy rendes fazék egyben: ez a letapadástól is jól véd.) Az olajrétegen keresztül. És egy vízben is több menetet lehet főzni. A különbség akkor igazán szembetűnő, amikor csak nagyon kevés, vagy semennyi tojás nem jut a tésztába.
Amúgy az milyen laza, hogy a gépek közti kommunikáció alatt tésztafőzésről értekezünk?
[ Szerkesztve ]
-
Sofian
őstag
Nem sok vizet zavar a tésztán az olaj, hiszen valami zsiradék alapú szósz kerül rá úgyis...
Kérget meg azért sütünk a húsra, hogy legyen íze, illetve képződjön pörzsanyag a serpenyőben amit fel lehet használni szószhoz öntethez.
Innen nézve az M2M ugyanakkora bullshitnek hangzik mint a cloud és az internet of things. Majd konferenciákon lehet vele szép színes diákat csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
it Egyre többször lehet találkozni a címben szereplő betűszóval, a jelentését viszont nem mindenki ismeri. Hogy mi is az az M2M? A gépek közötti kommunikációt jelenti. Mivel úgy tűnik, hogy az M2M a következő évtizedek meghatározó technológiai trendje lesz, lapunkban mostantól külön rovatban foglalkozunk ezzel a témával.
- Amazon Kindle
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A régi node-okra koncentrál a szankciók miatt Kína
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- LG NanoCell 55NANO766QA Halvány píxel csík
- Philips 58PUS8545/12 1 ÉV GARANCIA Játék üzemmód
- Tyű-ha! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/512 FHD HUN
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- The Last of Us Part I Ps5