Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Breki

    veterán

    válasz Cyborg #3800 üzenetére

    Oliva olajnál azért jó tudni:

    Extra szűz

    Mostanában az a trend hogy mindenhez extraszűz olíva olajat kell használni, pedig a szakértők szerint nem mindenre alkalmas. Főzéshez például kár elpazarolni ezt a drága olajat, mivel alacsony az égési pontja - már 165 fok felett égni kezd, hamar elveszíti ízét és valódi értékeit, ha főzünk vele. Az extraszűz olíva olaj nyers fogyasztásra való, salátákba, kész ételek kiegészítésére, hogy érvényesüljön valódi íze.

    Sima vagy általános olíva olaj
    A nem extra szűz olíva olaj alkalmas főzésre és sütésre, akár magas hőfokon is, mivel jóval magasabb az égési pontja az extra szűznél - 240 fokon ég. Ha ízesített olajat készítünk, akkor is ezt a fajtát érdemes választani.

    Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

Új hozzászólás Aktív témák