Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Dr. X

  aktív tag

  Pedig nagyon egyszerű a matek! Havi x dollárért kapsz egy csúcshardvert, amin játszhatsz. Ha most 4K max beállítások mellett akarsz játszani, ahhoz minimum RTX 2080 kell plusz egy erős processzor, 16GB RAM és a többi alkatrészről nem is beszéltünk még! Egy 2080 minimum 400 ezer, egy erős processzor 100+ ezer és az apró. Ez nagyjából bő 700 ezres belépési költség, ha maxon akarsz játszani! Hol van ehhez képest, ha havi 10-20, évi 120-240 dollárt kifizetsz felhőre, ha pc-re kell vagy 2500 dollár? Havi 20 dollárral számolva is TÍZ év játéka fér bele egy high end pc árába, ami persze 3 év múlva már nagyon nem fog maxon elvinni semmilyen új játékot! A fanyalgó emberek 99%a vesz egy belépőszintű kártyát, játszik low fokozaton és rohadt elégedett a nagy nullával. Egy játék maximum élvezetéhez a fél milliós gép is kevés, azt meg nem sokan tudják megvenni vagy akarják, ha csak alkalmanként játszanának. A havi 10-20 dollár meg nevetséges, ha nem kell sok százezret belépési korlátnak kifizetni és nem avul a hardvered, amit cserélni kell, ha maximumot akarsz!

 • Balika911

  nagyúr

  Csak nagyban olcsóbb az üzemeltetés. Illetve míg otthon napi pár órát megy átlagban a hardver, addig itt 24/7 közeli kihasználtságot tudnak elérni.

  Ez inkább a közösségi autózással analóg, ha muszáj hasonlatot írni.

  [ Szerkesztve ]

 • Dr. X

  aktív tag

  Create: A játékot most is meg kell venned pc-n, szóval azt nem tudom minek számolod?!

  A havidíj a Google Stadiánál 10 dollár és 10.7 Teraflopsot kapsz, ami 0.6del több, mint egy RTX 2080 teljesítménye. Ez 4K, 60fpst tud, havi HÁROM ezer forintért! Ez miért nem éri meg jobban egy játékosnak, mint 700 ezerért gépet venni? Ha szerinted 2-3 év alatt bevasalnák a játékosokon azt a pénzt, akkor vannak rejtett költségek? 10 dollárért fizetsz elő, de 100at vonnak? :D Látszik, hogy nem vagy képben, ugyanis egy gépet egyszerre több játékos is használhat, így máris csökken az egy játékosra jutó költség! Plusz a játékeladasokból is kapnak rész, ezért már megéri a biznisz. Szerinted miért fejleszt gőzerővel a Google, Microsoft, Sony, Apple, Amazon, EA, ha ez nem jó üzlet nekik? Neked meg havi 10 dollárt kapni egy high end pc-t elég jó üzlet...

Hozzászólok Aktív témák