Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Plasticbomb

  addikt

  válasz GeryFlash #46 üzenetére

  Sajnos rengeteg ponton áll vesztésre az AMD.

  Első, hogy gyakorlatilag nincs olyan eszközük, mint pl a Google Nexus készülékek, ahol bemutathatnák, hogy mégis valójában mit tudnak.

  (Ugye a FreeSync kapcsán meg lett említve a Lenovo Y700 15ACZ laptop, aminek utána is olvastam. Olcsó, és nem lenne rossz, de: A hűtés baromira el van cseszve a gépben, ha felpörög a GPU is, gyakorlatilag az egész laptop throttlingolni kezd, használhatatlan sebességre képes visszaesni a gép. Valamint én nem vagyok benne biztos, hogy olyan kiegyensúlyozott ötlet GCN1.2es APU mellé GCN1.0ás radeon GPUt rakni. Valahogy nem hiszem, hogy kiegyensúlyozott lenne a két egység tudása, ami visszafogja az elérhető össz képességet szerintem. Aztán kérdéses, hogy a tápellátás elég mindkét egység fullos etetéséhez (ha jól olvastam 135wattos töltőt adnak hozzá, az Apu 35wos, a GPU 75+Wos.... szóval elvileg benne van, de ott még az összes többi alkatrész is.... Így is láttam, hogy előjött az a probléma, hogy amikor fullosan pörög a gép, egyből elkezd csökkenni az akku töltötsége, vagyis még az is lehet, hogy onnan egészíti ki a hiányt a gép???)

  Második, Marketing. Még mind a mai napig az emberek igen nagy százalékának csak annyi van meg számítástechnikáról, hogy intel/pentium. Ha mégis hallott az AMDről, akkor már csak annyit hallott, hogy az szar. Hogy miért, azt nem tudja, nem is érdekli.

  Harmadik, technológiailag előremutatóak, rengeteg ötletük van, csak kb az intel végett, kb szinte senkit nem érdekel. Mondhatnánk azt is, hogy intelre mindenki optimalizál, amdre meg minek, aki jót akar, az úgyis intelt vesz, aki meg élvezni, az úgyis lecserél minden mást. Mondhatnánk azt is, hogy nincs olyan cég, akik elsődlegesen AMD eszközökre optimalizálna, mivel ha arra faszán megírják, akkor azt az intel cuccok is remekül fogják vinni. Ilyen nincs, aminek az oka visszamutat a második okra....

  Hogy erősek az intel processzorok. Könnyű úgy erősnek lenni, hoyg tiéd a piac....

  [ Szerkesztve ]

  ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés