Új hozzászólás Aktív témák
-
Candy
tag
Mondjuk a megoldás a fordítás lenne, azaz legyen a cookiehasználat opt-in egy menüpontban és legyen minden tiltva.
wunderbike.postr.hu
-
ledgeri
nagyúr
válasz fatpingvin #15 üzenetére
Én is ublock origin hard-mode nyomom, de ha egy oldal reCapcha-t használ, akkor csak azt nem tudom blokkolni, ha be is lépnék, az meg g static-ról tölt... pont úgy mint bármely google oldal belépője... eddig tartott a "jaj törölheted a sütiket" kérdés :
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz fatpingvin #13 üzenetére
Nekem ilyen okokból a gstatic.com is SUS ... de sajna az olcsó webvédelem (aka reCapcha) miatt megkerülhetetlen... (mint felhasználó írom)
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
fatpingvin
addikt
én simán lelövöm az uBlock Originben zapper módban ezeket az ablakokat. az a site ami így nem működik arra nem is vagyok különösebben kíváncsi.
youtube webfelületét is már rég nem használom, ugyanezen okból kifolyólag.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
vmarci21
tag
válasz fatpingvin #7 üzenetére
És Google Analytics nélkül hogyan csinálsz pl. cross device / cross platform elemzést?
>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
bteebi
veterán
Na ja... Én - sajnos - nem ritkán a "mindent elfogad"-ra nyomok, mert nem ritkán direkt macerásra van megcsinálva, hogy megkerülhesd azt. Épp emiatt semmivel se lett jobb a szabályozástól az egész, csak rosszabb, mert majdnem minden oldal kierőszakolja, hogy minden szart elfogadj, de legalább külön kell foglalkoznod vele. Azért meg külön járna a kuki mindenkinek, hogy mindenképp el KELL fogadnod valamennyit, és nincs olyan opció, hogy nincs cookie.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
bambano
titán
az egy süti már feleslegesen sok. a több méginkább.
szerveroldalon nem tudod nézni a forgalmat, mert az nem auditálható. azok a szájtok, amik fizetett reklámból élnek, kénytelenek külsős látogatottság-mérést csinálni. mondjuk nem kénytelenek ezzel visszaélni...persze ezt nekünk nem kell eltűrni.
#6: nem a süti elfogadástól lett rosszabb a web, hanem attól, hogy egyes cégek a webforgalomból akarnak megélni.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ledgeri
nagyúr
Én külön bűntetném a csak elfogatható vezriót, külön a "háttér színe az egyéb-, a mindent elfogadok a kontrasz" féle tálalást.
És még annak is játrna enyje, ha nem választhatom azt, hogy "a szükségeseket se"!
Az is külön kiemelendő, hogy ez a kettő említett cég úgy kérelmezi az egészet, hogy ha nincs süti akkor a begépelt oldal sem nyílik meg, hanem egy külön URL-lel indít, míg a kicsik-é ignorálható, pl uBlockOrigin kisvillámjával átugorható.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
fatpingvin
addikt
például olyan módon hogy keményen f*szra húzni mindenkit aki az oldal elemi funkcióihoz szükségesnél több sütit/trackert pakol be a nyomorult sitejába... ahogy ez most rengeteg helyen szokás. pl a google analytics, ami végtelenül komolytalan ugyanis szerveroldalon is ugyanúgy lehet nézni amire kíváncsi vagy harmadik fél bevonása nélkül.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Rage47
veterán
Az egész web rosszabb lett, mióta van ez a süti-elfogadós hülyeség. Át kellene már gondolni és újratervezni az egészet.
-
félisten
Ez szerintem egy kifejezetten valós problémára adott gyakorlatilag is indokolt lépés volt. A sütik a legtöbb felhasználó számára a nagy homályzónába esnek, gyakorlatilag senki sem tudja, hogy mi a fenét fogadnak el, ha elfogadják őket, és hogyan lehet nem elfogadni. Én mindig is hiányoltam az "Elutasítom" gombot, illetve kifogásoltam, hogy egy csomó oldal eleve nem is működik az elfogadásuk nélkül.
Arról nem is beszélve, hogy nagyon gyakori az, hogy látszólag nem történik semmi, akár elfogadom a sütiket, akár simán csak becsukom a felugró ablakot.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
FireShadow
senior tag
Mondjuk jó látni hogy működik, pont azért találták ki ezt a tövényt hogy kedvükre sarcolgathassák a nagyokat ha kell egy kis pénz. Csak közben azzal nem számoltak hogy zsigerileg megtanulják az emberek a mindent is elfogadni anélkül hogy elolvasnák mit engedélyeznek, csak hogy hozzáférhessenek a kívánt tartalomhoz. És nagyon sok kisebb oldal félreértelmezi az egészet és van hogy nem csinál semmit akármire is nyomsz.
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
akaido
addikt
válasz fatpingvin #2 üzenetére
A sütikre legalább tejszínhabot tennének, így "fogyaszthatóbbak" lennének...Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
fatpingvin
addikt
nagyon helyes. főleg hogy a sütik nagyrésze a felhasználói oldalon semmilyen haszonnal nem bír, csak a trackingre van ott.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
bteebi
veterán
Szerintem ettől nagyobb büntetést is megérdemelnének. Utálom, hogyha böngészek valamit, vagy néha talán csak beszélek (!) valamiről, már akkor is jönnek az FB reklámok, meg a promóciós emailek. Legyen inkább előfizetési díja mindkettőnek, csak hagyjanak békén... Nagyon drága ez az ingyenesség.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Automata kávégépek
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Tomb Raider IV-VI Remastered - Fókuszban a bossok
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla