Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
"Ez hogy jön ide? Nekem sincsenek."
Ahogy a mondat másik fele. Ez a 2 lehetőség volt akkor ha iskolarendszeren kívül akartál nyelvet tanulni."Én magamon nem veszek észre sértődöttséget, csak meséltem az életem néhány mozzanatáról."
Meg arról hogy ezt mindenki meg tudja csinálni, és hogy 8 évesen már tapasztalt mesterként gondolkodtál az élet dolgairól... Hát persze... Nekünk akkoriban a foci volt az 1., nem az hogy 30 év múlva milyen tantárgynak veszem hasznát.Továbbra is azt vallom hogy egy gyerek önmagától nem fog felnőtt fejjel gondolkodni, az iskola dolga hogy felkészítsen az életre. Mintha ezt a szlogent papíron hangoztatnák is, évnyitó ünnepségek sablonszövege, de láthatóan még a felolvasóemberek se tudják mit jelent, és hogy ezt nekik kéne végrehajtani. Persze nemcsak nekik, hanem a NAT-ot és egyebeket író felsőbb megmondóembereknek. Ahelyett hogy elméleti adathegyeket öntenek a padból pislogó tanuló nyakába, koncepció kéne, rendszerbe helyezni azokat, aminek része hogy el is magyarázzák melyik tétel mire jó, egyáltalán mi értelme, minek megtanulni. Ha tudod mire lehet használni könnyebben megragad a fejedben, helyére tudod tenni. Az hogy majd rájössz magadtól nem magyarázat. Ez már a Legényanyában se vált be mint szexuális felvilágosítás.
"Kösz, hogy így néhány évvel a külföldre költözésem után kell megtudnom, hogy valójában középvezető voltam."
Mivel van a családban ilyen, én is tudom."Két dolog járt a fejemben, és ezt már 8 évesen is felfogtam: ha meg szeretném érteni a TV-ben látottakat, illetve állandó szótározás nélkül akarok kalandjátékokkal játszani, akkor szükségem van az idegennyelv tudásra."
Ma meg az a divat hogy még ki se jött egy film, már az 1. hsz alatta hogy "van má' magyarul?". Legalább a suli helyrerakhatná az eszüket. -
auth.gabor
tag
"Ameddig az átlag magyar infós Magyarországon dolgozik, magyar fejlesztéseket végez magyar kollégáknak, magyar ügyfeleknek, addig továbbra sem értem, hogy miért kellene nem magyar bért kapnia."
Nem ezekről írtam, hanem globális piacra dolgozó cégekről... mindegy, hogyne, a vízilóverseny minden kedden este a Kings Cross-nál van.
https://iotguru.cloud
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Automata kávégépek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- OLED TV topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Dobozos Xiaomi Pad 5 6GB RAM, 128GB + toll, tokkal, fóliával, közel 1 év garanciával (emag), eladó!
- Eladó egy szép, dobozos, zöld, 8/128 Samsung S23! 2027.02.25-ig garanciás! QuadLock MAG tok!
- BlitzWolf BW-V2 1080P Android projektor eladó!
- Eladó a címben szereplő Xiaomi 14T Pro Titan Gray (szürke) 12GB/512GB telefon! Bontatlan, új!
- Szép Dell Latitude 9420 x360 Érintős "Kis Gamer" Laptop 14" -70% i5-1145G7 16/512 Iris Xe QHD+
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest