Új hozzászólás Aktív témák

• Romvr

őstag

Összegyűjtöm lassan 10 év tapasztalatát munkakeresés / cégek / dolgozók szemszögéből. Voltam már mind a két oldalon.
    Munkáltatói szemszög:
    - Papír az kell, mert a cég profilján jól mutat hogy csak értelmiségi, diplomások dolgoznak nálunk
    - Legalább angol kell, hisz alap hogy beszéled manapság, főleg IT témakörben.
    - Nem árt ha tudsz még egy nyelvet (mondjuk német) hisz a terjeszkedés a cél. A nyeleket szintén papírokkal igazolod, az első pont miatt.
    - Pl. Egy üzemeltetői feladatkörhöz kell programozói, fejlesztői, tudás is, mert mivan ha éppen arra lesz szükség valamikor? Azért nem veszünk fel 1-2 hétre egy fejlesztőt. Hálózathoz is értsen, mert cserélni, bővíteni is kellhet a jövőben. Szerverek és kliensek az alap, hogy Expert szinten tudod, bekötött szemmel.
    - Tapasztalat legalább 3-5 év, szakirányú, hisz mi nem kis-kopaszokat keresünk, hanem olyat aki nem jön zavarba ha bedobjuk a mélyvízibe.
    - Hát a fizetés az olyan, hogy mivel 90%-ban üzemeltetés lesz, ezért max bruttó 300, jó esetben kafetériát is adunk mellé, de lehet jövőre már nem lesz... költséghatékonyság, válság...stb miatt csak ennyit tudunk ajánlani.
    - Persze 8 órára jelentünk be, de ha nem vagy itt 7:30-ra és nem maradsz legalább 20:00-ig akkor keresünk mást helyetted. Arról nem is beszélve hogy ha hajnali 2-kor hívunk hogy gyere mert gáz van akkor itt kell lenned 1 órán belül, de nem baj ha 20 perc múlva. Szóval írjuk hogy "rugalmas munkaidő".
    - Úgy is lesz olyan aki elvállalja, hisz szarban vannak az emberek, nem gáz ha 3-4 hónapig keressük az illetőt.

De ez hogy csapódik le a munkavállalónál?
    - Két nyelvet kell beszélni? Mi vagyok én szinkrontolmács?
    - Minek egy szaros üzemeltetéshez PHP, JAVA, C+, C# ?
    - Hát a Cisco, Oracle ?
    - Miért nem elég nekik hogy van 5 év szakmai tapasztalatom? Miért kell az a rohadt diploma? Ráadásul úgy hogy még csak nem is kell szakirányúnak lennie? Ha Francia Klasszicista Festőkből diplomáztam úgy is lehetek ITs?! Mivan?!
    - Rugalmas munkaidő? Tehát ingyen túlóra, hétvégén is.
    - Nem elég hogy 2 oldal A4-est teleírtak az "Elvárások" részbe 10 betűmérettel, de ezt még vállaljam is el bruttó 300-ért? Ha mindenben megfelelek akkor legalább 600-at kérek.

Na ezért van az hogy az ITs inkább kimegy külföldre, ahol a 8 óra az 8 óra, vagy ha nem akkor azt be is merik vallani. Vagy inkább elmegy takarítónak az Osztrákokhoz és úgy is megkeresi, végzettségek nélkül azt a pénzt amit itt diplomával, két nyelvvel és 5 év szakmai tapasztalattal. Ja és még jogaid is lesznek nem csak kötelezettségeid.

[ Szerkesztve ]

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

Új hozzászólás Aktív témák