Új hozzászólás Aktív témák

  • Bukoba

    tag

    válasz saril #4018 üzenetére

    Szia! iPhone 4s nem rossz telefon, ugyanakkor lassan 4 éves modell. Az S4 mini azért ennél újabb konstrukció. Mindkettőnek megvan a maga előnye, hátránya, igazából a legjobb az, ha van lehetőséged kézbe venni őket valamelyik boltban. De hogy konkrétumokat is írjak:
    iPhone 4s:
    Pro:
    - Frissítések jönn, ek rá viszonylag folyamatosan
    - Jobb képeket készít
    - iOS használata egyszerű, zárt rendszer, minőségibb appokkal a store-ban
    Kontra:
    - Lassan kifut az életciklusa, egyre kevesebb app támogatja majd a használatát
    - iOS nem szabható testre olyan mértékben, mint az Android
    - Aksi eléggé karcsú, nem bír annyit, mint az S4 mini

    S4 mini:
    Pro:
    - Nagyobb kijelző
    - Android totálisan testre szabható az igényeid szerint
    - Erősebb aksi
    Kontra:
    - Támogatás bizonytalan (a Samsung nem a termék támogatás bajnoka, amint lesz egy újabb telefon a kategóriában, az S4 mini frissítései elmaradoznak majd.)
    - Gyengébb fényképező

    Mikor telefon váltást terveztem, én is Apple irányba kacsintgattam. Aztán kijött az iPhone 5C és 5S, brutális árakkal, így körülnéztem Android oldalon is. Nos, nem bántam meg. Az S4 mini tudja mindazt, amire én szeretném használni (telefonálás, sms, net, e-mail, stb.) A fényképező minősége engem nem zavar, játékra ott az iPad. A mérete tökéletes, én ugyanis idegenkedem az 5"-os tepsiktől, az S4 mini pedig még az a méret, ami kényelmesen használható egy kézzel is. Persze az anyaghasználat, support szempontból még mindig az Apple a nyerő, de úgy érzem, hogy erősen túlárazottak a termékeik. Az AppStore-t is jobban kedvelem, mint a Google Play-t, de túlélhető. Röviden ennyi. Remélem segítettem valamennyire a döntésedben.
    Egyébként ha iPhone-t vennék, akkor az minimum egy 5-ös lenne. Annak már 4"-os a kijelzője, valamivel jobb az aksija, és persze mérföldekkel erősebb hardver van benne, mint a 4S-ben. Persze árfekvésben ez már nem egy kategória az S4 minivel...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák