Új hozzászólás Aktív témák
-
Sgt. Chris
aktív tag
[link] No, itt pl 1 év gyártói jótállást ír ez a cég... (nem garanciát...) 20k-val többért meg [link] 2 év gyártói garanciát ugyanitt...
Na most engem nem a 2 év és az 1 év közti különbség zavar, hanem a jótállás vs. garancia kifejezések.
A 150k az a lélektani határ, annál többet nem szívesen adnék...
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
mizoli
addikt
válasz Sgt. Chris #1301 üzenetére
A "jótállás" a "garancia" leánykori neve. A szavatosság kicsit más. Mindjárt megkeresem.
[ Szerkesztve ]
-
Sgt. Chris
aktív tag
Okés, megvan, de akkor egyszer miért ez van feltüntetve, másszor a másik? Ráadásul ugyanazon típusú telefonnál.... Olyan, mintha direkt lenne eltérően megfogalmazva
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
válasz Sgt. Chris #1303 üzenetére
Jogilag a jótállás a helyes kifejezés, a garancia nem hivatalos, amolyan konyhanyelven hívjuk a jótállást garanciának. Vagyis ahol garanciát írnak, ott lehet hogy pont azért, hogy átverjenek.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Markizmark
addikt
150ért most nem fogsz 2 év magyar samsungos jótállással ilyet kapni. Majd jó pár hónap múlva.
[ Szerkesztve ]
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
válasz Markizmark #1305 üzenetére
Szerintem leghamarabb Karácsonykor.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
kekedi
senior tag
Ha a telenor játszik, akkor még ott nézd meg.
S csomagban (6000Ft) 160k a telefon. pár napja ment le az ára. -
kekedi
senior tag
Az S9 és az S10e kijelzője elvileg ugyan akkora. De vajon az S10e ben ugyan akkora a hasznos felület mint az S9-ben? Gondolok itt az értesítési sáv vastagságára az S10e esetén.
-
Vegha
senior tag
A welcome hangot hol lehet kikapcsolni ?
-
-
kekedi
senior tag
Köszönöm
az S10e-t még az aksi miatt választottam volna. Mivel tán jobban bírja, mint az S9. Így viszont akkor lehet nem S10e és nem is S9 lenne a jó megoldás nekem, hanem az S9+. Nyilván a még jobb az S10 és S10+ lenne, de az nekem már sokba kerül. Valahogy nem érezem azt a pluszt amiért az S9+ tól többet adna annyiért.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Nem a szögletessége, hanem a mérete nem zsebbarát. De egy csúcs készülék minden tekintetben. Ha pár hét, vagy hónap alatt megspórolsz annyit, amennyi hiányzik, akkor nagyon jól jársz egy note9-el. Évekig fog szolgálni. Itt igazából már neked kell eldönteni, hogy melyik legyen. Egyikkel sem lősz mellé.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
brooxy
csendes tag
Üdv mindenkinek! Kis segítséget szeretnék kérni nem pedig a szokásos ellentétet (ios vs. android) szítani. Telefonvásárlás előtt állok és a méret miatt a galaxy s10e és az iPhone xs között vacilálok, azonban azt szeretném tudni (ha lehet olyantól aki mindkettőt használta) hogy azonos felhasználási szokások mellett melyiknek jobb az üzemideje. Én 2 simmel használnám a hanghívások mellett főként viber, YouTube és index applikációkkal.
Az is érdekelne hogy esetleg tudja e valaki hogy mikor lesz a Vodafone-nál esim.
Előre is köszönöm a válaszokat és bocs hogy ilyen hosszan írtam.
-
MrBazsi
senior tag
Üdv srácok.
S8ról tervezek váltani s10re vagy s10e-re. Az értesítési led hiányával mit kezdtetek? -
veterán
-
-
-
kekedi
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat. 🙂
-
válasz MrBazsi #1322 üzenetére
Ja, még annyit, hogy a holey light egyből egy beállítás varázslóval indít. Itt kilehet választani az animáció mértékét. Van egy alap, ami 1% extra fogyasztás óránként, de ez csak egy nagy kört rak ki középre. Ugyanaz, mint az aod, csak sokkal kevesebb információval, nem nagyon hasznos.
Van a sima villogtatás (mint az értesítő led), ez kb 3-4 % extra óránként. Van még a futófény (nem tudok rá jobb szót), ez baromi jól néz ki, de 6-9 % extra fogyasztással jár óránként. Ez alapján kb kilehet számolni.
Ráadásul nagyon jól paraméterezhető, én pl. éjszakára kikapcsolom. De mindent belehet állítani, színt, vonalvastagságot, sebességet, stb.
De számolni kell az extra fogyasztással. Valamit valamiért.Ezt egy kolléga írta, hasznos lehet... [link]
Elég szépen összefoglalta, hogy mire is jó az alap holey light. (a bazinagy kör a kijelzőn)[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
-
lohn
tag
AOD fogyasztás, ha valakit érdekel:
Csütörtökön átvettem a telefont, este belaktam, de még nem raktam át bele a SIM kártyát. Beállítottam az AOD-t, Reggel 5 körül vettem le 100%-on a töltörol, otthon hagytam amíg dolgoztam (mert tudtam, hogy nem lennék valami hatékony, ha elvinném a munkahelyre ) 10%-ot merült 10 óra alatt a telefon.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCgMa4yBZEp-ALnsqH_ZtvrA
-
evo87
őstag
Sziasztok!
P30-ról váltottam a napokban S10e-re. A telefon minden része abszolút szimpatikus, legfőképp a mérete. A kisebb akkuval egyelőre barátkoznom kell, főleg dupla simmel és a P30-nál megszokottak miatt, de úgy érzem, jó barátság lesz ez. Még egy bőr tokot beújítok majd a gyári szilikon mellé, illetve az irodába egy vezetéknélküli töltőpad lesz majd praktikus. Egyelőre ennyi kiegészítővel beérem.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
lohn
tag
Én egyébként a mérettel nem vagyok kibékülve. A3 2017-rol váltottam, vásárlás elott azt mondtam magamnak, hogy itt már nem a képátló méretét kell nézni, hanem a telefon fizikai méretét. Az meg csak 7mm-el magasabb, 3 mm-el szélesebb és 12grammal nehezebb. Na pont annyival nagyobb, hogy egy kézzel már nem tudom kényelmesen használni, a hüvelykujjammal nyújtózkodni kell, vagy fogást kell váltanom, pedig nincs kis kezem. A gráci Ikeában el is hagytam a telefont, mert kényelmetlennek éreztem, ha beraktam a rövidnadrágom zsebébe, és kézben cipeltem (meglett).
Alkalmazkodnom kell hozzá és együtt kell élnem vele, mert ebben a "kompakt" kategóriában szerintem ez a legszebb és legjobb telefon.
Egyébként használ valaki közületek futáshoz karpántot, vagy mindenki okosórával és fitneszkarkötovel futkorászik? (ha jobb tipp nem lesz megnézem az S7 pántokat)https://www.youtube.com/channel/UCgMa4yBZEp-ALnsqH_ZtvrA
-
evo87
őstag
1. Sztem a mai aktuális telefon kínálatban ennél kisebb nincs, a kategóriájában meg még ekkora vetélytársa sincs, a középkategóriában se nagyon...
2. Suunto Spartan Sport egy ideig futottam övvel és benne telefonnal de nekem kényelmetlen.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
mugencivic
tag
Miért hagytad ott a P30-at?
Mert én meg épp azon gondolkodom, hogy P30-ra váltok. Nem mintha rossz lenne az S10e, sőt... Kicsi, könnyű, szép, jól néz ki a One UI, szép a kijelző, jók a hangszórók, stb. ugyanakkor... P20 -ról jövök és az akku idővel (vagy az energia menedzsmenttel) nem vagyok elégedett, ahogy a 22.5W-os gyorstöltés is hiányzik. Ma reggelre például kb. 50-ről 23%-ra merült a telefonom, úgy, hogy egyetlen app sem futott, szóval nyilván valami háttérfolyamat merítette, csak nem sikerült rájönnöm mi.
P20-al ilyen bajom például soha nem volt, pedig ugyanazok az appok vannak most is fent. A másik a fényképezőgép.. nem érzek semmi előrelépést az S8, S9 -hez képest (voltak olyanjaim is). Azoknál pedig (számomra) már a P20 kamerája is jobb volt, a P30-ról meg úgy gondolom csak még jobb lehet, még nagyobb szenzor, stb... illetve ami még nekem fontos lenne, hogy P30-ra hamarosan jön elvileg a DC Dimming - az a feature, amire évek óta várok OLED-es telefonoknál.
De még nem akarom elsietni, mert bejön ez a kis méret, tetszik a telefon is és ez a One UI az eddigi legigényesebb Android skin számomra.
Nehéz döntés na...[ Szerkesztve ]
-
evo87
őstag
válasz mugencivic #1332 üzenetére
Egyrészt korábban is vonzott a kisebb méret, másrészt - bár tisztában vagyok vele, hogy a Huawei körülötti mizéria kicsit túl van tolva - így nyugodtabban alszom. Ami tény, hogy képekben és akkuban a P30-at nem fogja az S10e utolérni, de nekem tetszik a kis méret, a One UI és a magabiztosabb háttér. Az akkubeli hátrányt majd igyekszem kompenzálni, pl irodában vez. nélküli töltőpaddal (kb ugyanaz mintha az asztalra tenném)....stb.
-
mugencivic
tag
Köszönöm.
Vezetéknélküli töltőpadot én is vettem most egy újat, a Samsung-tól a "duo" változatot, ami elvileg a leggyorsabban tölti az S10e-t (meg mellette, ha van, a Samsung órát is), de már azzal sem tudom, hányadán állok.... Régebben a világ legjobb dolgának tartottam a QI töltést, de közben meg amikor már ilyen 22.5-40W-al töltő telefonok vannak mégsem érzem annyira nagy számnak. Kiegészítő töltésnek jó lehet, ha sokat ül egyhelyben valahol az ember.
Az akku időt próbálom most kifigyelni, ma kezdtem egy olyan tesztbe, hogy nem nyúlok a telefonhoz, újraindítottam, 100%-ra töltöttem és most nézem mennyit fogy. Eddig kb. 1.5%/órának tűnik, ami elég is lenne. De félek, hogy ez most csak az újraindítás miatt van és az éjszakai gyors merülést valamelyik korábban használt (majd bezárt) app által indított háttérben futó folyamat okozta. Az lenne a szerencsés, ha ezzel nem is kéne foglalkozni, P20-on nem is igazán kellett, bár ott is volt hogy lezárt telefon néha nagyot merült, ott legalább volt konkrét futó app amire rá tudtam fogni. (IOS-en sokkal jobban ki van találva ez az egész dolog de most azért nem akarok újra 300e Ft-os telefont tartani egy csomó más kötöttséggel.)
Más:
Másnál is van olyan, hogy a dupla koppos felébresztés nem működik elsőre... sőt, setleg másodikra sem? Idegesítő, hogy néha eléggé nehezére esik észrevenni, hogy kopogtatok (persze közben variálva az ütögetés sebességével, hosszával, hogy hátha az segít)... -
mugencivic
tag
válasz mugencivic #1334 üzenetére
Pontosítok, kb. 5 óra elteltével még mindig 94%-on van, óránként alig több, mint 1%-ot merül, ha nem piszkálják. Teljesen jó.
-
Imii
tag
Alapvető dolog, de idáig nem ajánlotta föl a telefon, hogy vezetékmentes gyorstöltést nem lehet/kell aktiválni? Nem ajánlotta fel, pedig már kompatibilis töltővel, töltőpaddal próbáltam ami S7,S8-cal így működött.
-
Pocok256
veterán
válasz mugencivic #1334 üzenetére
Másnál is van olyan, hogy a dupla koppos felébresztés nem működik elsőre... sőt, setleg másodikra sem? Idegesítő, hogy néha eléggé nehezére esik észrevenni, hogy kopogtatok (persze közben variálva az ütögetés sebességével, hosszával, hogy hátha az segít)...
Soha nem fordult ilyen elő még velem pedig még egy vastag képernyővédő üveg is van rajta pluszban.
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Imii
tag
válasz Pocok256 #1338 üzenetére
Értem, viszont valamiért az S7,S8 majdnem félé ennyi idő alatt feltöltötte vezetékmentesen ugyanazzal a töltővel. Legközelebb megmérem mennyi idő az S10e-nek feltölteni, hátha össze tudom hasonlítani az általatok mérttel...persze ha használ valaki vez.mentes töltést és megírja!?!?... Kössz!
-
mugencivic
tag
válasz Pocok256 #1338 üzenetére
Köszi. Érdekes akkor.. nekem a gyári fólia van csak rajta (még), de tegnap is többször volt olyan, hogy három teljesen egyforma dupla kopp közül csak harmadikra éledt fel. Szerencsére normál használat közben teljesen jól érzékeli az érintéseket, csak a dupla kopp ilyen bizonytalan. (viszont más telefonokkal nem volt még ilyen jellegű gondom)
-
Pocok256
veterán
Én használok samsung töltöt nulláról kb 2 és fél óra alatt maxra tölti.
-
Atlantis
veterán
válasz Pocok256 #1341 üzenetére
Nekem is van egy ilyen, de ehhez nem írja ki, hogy gyorstöltéssel töltené, pedig elvileg kellene... Lehet a kábel nem jó, amit használok vele.
Van egy ilyenem is, ezzel megy a wireless gyorstöltés.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
válasz Pocok256 #1343 üzenetére
Itt lehet a gond szerintem is, mert ugye a töltőpadhoz nem adtak kábelt, amit én vettem hozzá, az meg lehet, hogy nem a legjobb. Ezt a töltőpadot a cégnél használom és nem akartam a telefonhoz adott madzagot is cipelni minden nap.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
válasz Pocok256 #1345 üzenetére
Igaz. Egy PC hátuljába van bedugva madzag (2m hosszú), onnan azért illene kellő delejt kapnia.
-
Markizmark
addikt
válasz Pocok256 #1347 üzenetére
A gyorstöltéshez 9V kell, a wireless padnak és a telónak is kábelen. A gyári töltőfejre is rá van írva, hogy 9V és 1,67A, vagy 5V és 2A. Csak akkor kapcsol a töltőfej 9 voltra, ha megfelelő kábelt és erre alkalmas telefont érzékel, ettől Adaptív gyorstöltő a neve.
Egy PC seggéből vagy egy noname sok amperes töltőfejtől ne várjátok a gyorstöltést.
Ráadásul egy PC vagy bármely eszköz USB csatlakozója csak 200-500mA-t tud leadni, az meg minden csak nem gyorstöltés.Egyébként telekomos telókra megjött az update. 500MB körüli.
[ Szerkesztve ]
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
Pocok256
veterán
válasz Markizmark #1348 üzenetére
Nem is várok én ezzel tisztában vagyok
-
Atlantis
veterán
válasz Markizmark #1348 üzenetére
Mindig tanul valamit az ember...
iPhone-ról jövök, ott ez nem volt probléma.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest