Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
Ismerős most vett Acer Predator-t i9 9980HK-val a gyerekének. Nem csoda, hogy nem tudnak eleget gyártani. És ez csak MO. Valszeg világszinten kijön, hogy többen és gyorsabban tudnak cserélni, akik akarnak. Ősrégi notikat kib.ák lomtalanításnál.
Annyira nincs elég termék, hogy fémtisztára leszedik a polcokat. Telefon-oknál nem tudom, hogy mi a helyzet, de az is kezd egyre viccesebb lenni. Olyanok is cserélgetik le a telefonokat, akik egyébként ellene vannak, és korábban csak akkor cseréltek, ha a meglevő már szinte teljesen tönkrement. -
M@cika
őstag
Azért persze nem kérnek elnézést, hogy amíg az AMD Csipkerózsikát játszott hogy lehúzták a vásárlóikat :-))
Nasit a kis fehér medvének!
-
veterán
Ez a cikk elég szomorú.
Az Intel úgy nem tud eleget gyártani a ratyi termékekből, hogy 3 éve nincs érdemi fejlesztés és a gyártástechnológia 14nm amit ismernek...
Jelenleg van egy jobb alternatíva amit AMD-nek hívnak ennek ellenére sem a gyártók sem a felhasználók nem hajlandóak váltani ami számomra érthetetlen. Így nem is csodálkozom, hogy az Intel nem kapkodja magát. Ha ilyen birkák lennének a vásárlóim én is a szart tolnám le a torkukon arany áron.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
arn
félisten
Az lenne a poen, ha mire felfuttatnak a termelest, a piac elfordulna toluk :)
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
M@cika
őstag
válasz Mooka-Miki #3 üzenetére
Én biztos nem veszek Intelt addig, amíg újra nem lesz az AMD-nek semmilyen versenyképes terméke. A lefizetett gyártók, a minimális fejlesztések hosszú sora nagy zséért és a halomnyi sebezhetőség = NO INTEL
Nasit a kis fehér medvének!
-
veterán
Ez így baromira nem igaz. Maradjunk annyiban, hogy játékfüggő van ahol a kék a jobb van ahol a vörös oldal.
Egyébként meg a mai játékok alá VGA kell nem erős proci. Az én 2600-am kihajt még egy RTX-et is a jelenlegi kártyám mellett meg nem ment még 50% fölé a kihasználtsága. Úgyhogy tényleg nem értem azokat akik "játékra" Intelt vesznek. Szerintem ez inkább az elmúlt 10 év berögződése sem mint a jelenlegi valós helyzet.[ Szerkesztve ]
-
Mooka-Miki
senior tag
Amíg valakinek nem mindegy, hogy 103 vagy 111 fps (vagy 350 helyett mondjuk csak 296) egy játék addig az maga alatt vágja a fát és költheti a pénzét a saját maga által is drágán tartott termékre.
Az én vágyam az, hogy a két gyártó piaci részesedése közelítse meg egymást mondjuk olyan 20%-on belülre. Versenyt akarok két tőkeerős bagázs között, hogy remek termékek közül választhassak.
-
mpioca
tag
Már hogy ne lenne alternatíva játékra? Minden árkategóriában jobb ár/érték arányú terméket kínál az AMD játékra. Az más kérdés, hogy az abszolút felsőházban 5-15%-al elmarad, attól függően, hogy FHD, vagy UHD-t nézünk, de FHD felbontásra meg egyébként sem túl sok felhasználó vesz 9900KS-t szerintem.
-
Chaser
legenda
már külön spectre és meltdown tenyésztő állomások vannak, illetve most tesztelik az új biztonsági réseket, hogy egész biztosan beépíthetők-e, nem-e véletlen javíthatók teljesítmény romlása nélkül, ezért nem tudnak eleget gyártani
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
QwErTy42
addikt
-
addikt
Az attól függ mire veszed. A kompetitív játékok nagy része jobban megy intelen. Singleplayer-nél nyílván letojod, hogy 100 vagy 110fps van (de még a 60 vagy 70 is mind1). Aki annak idején vett egy 8700k-t, annak kb felesleges bármire is cserélnie, delid 5ghz és böven kiszolgál minden igényt.
[ Szerkesztve ]
-
Piszmaty76
aktív tag
Én épp holnap fogom összerakni a 3800x és ASUS X570-es kombómat úgy, hogy kb. 90%-ban játékra (4k és lehetőség szerint 60 fps max. a megjelenítőm miatt) használom a gépet. 6700k gyomlálok ki a gépből és nem hogy úgy érezném hogy vacak döntés volt részemről, hanem épp marha büszke vagyok a szerzeményemre. Hosszú távon is szuper alternatívának érzem az általam játszott játékokra... :)
[ Szerkesztve ]
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
Slack
tag
Bocs, de nagyon le vagy maradva. Már az AMD egy szálas teljesítményben is veri az intel-t, így már játékban sem jobb:
https://www.youtube.com/watch?v=stM2CPF9YAY -
Lacika112
aktív tag
off:
Végig néztem, ki is tűnt hogy játékba vagy pariban van az amd, vagy minimálisan lemaradva.
Az is feltűnt ehhez a szemernyi előnyhöz dupla annyit fogyaszt az intel, fele annyi maggal ami watt/core tekintetbe brutálisan siralmas az intelt nézve.
Az is feltűnt ehhez a szemernyi előnyhöz drasztikusan melegebb is volt ami a fogyasztást látva nem is csoda.
Az is feltűnt hogy a szemernyi játék előny azt jelenti kb 80% al gyorsabb minden másba az amd.
Az is feltűnt hogy a HT aktív volt ami azért se "fer" mert pariban tud maradni ha nem törődsz a biztonsággal.
Meg az is feltűnt hogy az érvek neked nem jelentenek semmit csak imádhasd a kékistent.......on: Most már csak a vásárlók megtévesztéséért, a vásárlók megkárosításáért, a vásárlók kiszolgáltatásáért kéne nyílt levélben bocsánatot kérniük.
Ezek is azért kérnek bocsánatot amiért nem kéne amiért meg kéne kb le is tagadják!
(lásd: a világ minden szakembere veszélyesnek ítélte a HT technológiájukat, de az intem megmondta az nem is olyan nagy gond)ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
addikt
válasz Lacika112 #19 üzenetére
ùgy látom megint ide találtál. A lényegen nem változtat, gyorsabb játék alatt. Akinek a teljesítmény a lényeg játékban az éppen tojik a fogyasztásra, meg hogy mennyibe került a proci. A biztonságról meg annyit, hogy egy gamer gépnek annyi feladata van, hogy fusson a játék rajta, itt a biztonségi résekfoltozása sem lényeg.
-
addikt
Jah és pont, hogy te vagy túlontúl amd párti. Érdekes régebben senkit nem érdekelt amd oldalon se a fogyasztás, ha a kellő teljesítményt ki tudta tolni, amire az illetőnek megfelelt. Most sincs másképpen, akinek számít játékban az a pár fps, az úgyis azt veszi meg. És én csak játékról beszélek.
ja és annyi még, ha vennéd arra a 2mp-re a fáradtságot, hogy megnéznéd az adatlapom, akkor nem böfögnél be feleslegesen ilyet. -
addikt
Akkor gondolom nincs ryzen 3xxx-ed. Hiába fogyaszt keveset, a hőmérséklet magas, mert kis felületen kell elvezetni a hőt. Van akinek épített vízzel 80fok játékban. De mondhatom az én tapasztalatomat is, mugen 5 rev.b-vel a 2600 all core 4ghz-n játékban 50fok körül van, a 3600 pbo+ autotuning meg 60-70. Cb20 alatt kb egál a hőmérséklet, úgy, hogy a 2600 100+ watt, a 3600 meg 75watt.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ja és az indokolatlan hőugrásokról ne is beszéljünk, ami ugye a venti hirtelen felpörgését eredményezi. Sok az ilyen panasz a topikjában.
én nem azt mondtam, hogy az embereket nem érdekli, hanem azt a csoportot nem érdekli, aki pár fps-ért bármit megad és ennek a csoportnak az intel jobb. Az biztos, hogy nem rossz a 3600, de ha kijön az új gen és az x570-em még támogatja, akkor tuti cserélem is le.
[ Szerkesztve ]
-
Bandit79
aktív tag
gondolom az elmúlt rengeteg évben nem szajkóztad a fogyasztást,mert AMD óriási hátrányban volt mindíg.. Gondolom ,akkor te hangoztattad a legjobban ,hogy kit érdekel a fogyasztás... (de nem baj ,lehet fel sem tűnt saját magadnak sem)
- Ó de fárasztó ezt végigolvasni évek óta .... de ilyenek az emberek...
valami kis szalmaszálba kapaszkodok a hülyéje mindig .. csak ,hogy ellent lehessen mondani.. ez a fanság.. tádádádááááám.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Igen, ezt nem értem én se. Nekem annyi a lényeg, hogy jó legyen a teljesítmény. Most az én felhasználásomnak a 3600 megfelelt. 2600 előtt 8600k-m volt 5ghz-n, de a 12szál miatt, illetve, hogy már nem játszok kompetitív játékot inkább váltottam, mert a csere után még befért a 8gb ram helyett 16gb. Singleplayerhez bőven jó a ryzen, kompetitívre meg inkább intel.
-
Dr. Akula
félisten
"több partner az AMD megoldásai felé fordult"
Ez egyáltalán nem probléma. Nagyon jól teszik ha van azonos minőség, akkor mindkettőt támogatják, ezáltal kénytelenek lesznek versenyezni, és nem luxusprofittal felárazni a cuccaikat. Tartsák csak sakkban egymást!
-
t72killer
titán
Nem sajnálkozni kell, küldöm a bankszámlaszámot hova utalhatják a családi intel termékek árának 20-30%-át, a teljesítményromlás arányában.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Dr. Akula
félisten
Én még pont a Zen2 előtt vettem új procit, akkor megnéztem melyik mit tud, és végül hiába volt kecsegtető a Threadripper (socket 2011-ről váltottam, eredetileg hasonló HEDT-ben gondolkodtam), a Cinemaakármivel kitörölhetem a seggem ha én játszani akarok, és arra meg elég karcsú. A Ryzen 1000-2000 meg szintén elég karcsú volt egy 9900K-hoz képest. Úgyhogy lett ez. És most már egy ugyanilyenre minek váltanék csak azért hogy más logó legyen rajta, amit úgyse látok, mert benne van a házban. De ha 0-ról építeném, akkor is az döntene hogy GTA5-ben melyik mit tud.
-
sb
veterán
Mert sokan csak az egybites érveket tudják feldolgozni. Több paraméter nem érdekelhet senkit. Az irreális.
Inkább nyer +5% fps-t és az egy nagyságrenddel nagyobbak: +20-50-80%-os különbségek (ár, fogyasztás, stb...) már nem számítanak.
Ez a normális.Autóból is Mercedes F1-es áll otthon a garázsban mert az a leggyorsabb. Fogyasztás nem számít, a csomagtartó hiányzik kicsit, de az a Red Bull F1-esben se volt és amúgy meg l*fasz volt motorerőre. "Nem alternatíva". Az "uccai" AMG 680 lovasban volt csomagtartó de az meg olyan mintha konzolt vennél, arm-es kézikonzolt.
ON: Nekem pl. a nagy inteldrágulás alatt jött meg a kedvem a cseréhez. De még néha forgolódok megért-e +9k-t az i5 4/4 -> R5 2600 6/12 csere.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Dr. Akula #34 üzenetére
Én nem azt mondom, hogy egyes embereknek tényleg kell az az 5 fps és ezért vesznek ezt vagy azt. De a nagy többség biztosan nem ennyire fps buzi és mondjuk nem fizet 1,5x-es árat 10 százalékkal nagyobb teljesítményét. Ezért nem értem, hogy a cikk miért az Intel-ről és miért nem az AMD-ről szól. Mert valljuk be aki jó ár-érték arányú gépet szeretne az most biztosan nem Intel-t vesz hanem egy 2xxx-es ryzen-t ami pofátlanul olcsó.
-
MeszesKPT
őstag
Ebből is látszik, hogy a DIY piac alig számít. Egyszerűen nem ott vannak a nagy eladások és Intel ezért nem tud elég processzort gyártani.
-
hokuszpk
nagyúr
szerintem is az AMD miatt van az egesz.
miota megjott a Ryzen, az intel a negymagos procik helyett 6-8 magosokat kenytelen gyartani, ezek nagyobb lapkamerete miatt azontul, hogy egy waferbol kevesebb termek jon ki, valamelyest megnohetett a selejtarany is...Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
[CS]Blade2
addikt
MO-on mindig is így volt, mióta IT-vel foglalkozom. Ha általánosíthatunk, akkor a magyarok szeretik azt az utolsó 5 fps-t, valamint szeretnék az alacsonyabb árat. MO-n több az AMD fanboy, ha térképet készítenénk, akkor DIY vonalon tuti, hogy MO piros lenne.
Itt akkor is fogyott a dobozos AMD amikor nagyon rossz procikat kínáltak (pl. FX), mert az emberek belebeszélték, hogy mindegy, hogy mennyivel rosszabb, mert 5000Ft-al olcsóbb.
Itt ezek a végletek vannak. Van aki jó ár-értékű gépet akar, és még akkor is belebeszéli, hogy AMD-ből lehet ilyen, ha valójában nem, valaki pedig nagyon jó gépet akar és ezért hajlandó extra összeget fizetni, és belebeszéli, hogy ehhez Intel alapok kellenek.Összességében nem olyan rossz a helyzet, mert egyénenként boldogok lesznek a saját választásaikkal. Tényleg ott lesz a +5 fps, a másiknál tényleg megmarad 5000-10000Ft a zsebbe.
-
wattafaka
senior tag
Nem kell vele foglalkozni, ha elismered intelligens ember módjára, hogy van olyan dolog, amiben jobb még az Intel, akkor ugrik rád, mint a veszett kutya, mintha a fél heréjét loptad volna el, ami valószínű még le sem szállt neki.
Egy tízévestől ez normális viselkedés. Pelyhedzik, tombolnak a hormonok, nem vesz apuci új gépet, le kell valahogy vezetni a frusztrációt. Ha esetleg mégis egy "felnőtt" emberről van szó, akkor pedig nagyobb a baj, mint hittük
A másik pedig, hogy általában ez a script:
1. Aha, Intel cikk, gyerünk csak a kommentekhez
2. Aha, itt valaki az Intelt védi, akkor gyorsan felmantrázom neki a már jól betanult technikai dolgokat
3. Továbbáll, mint aki jól végezte dolgát, szóval már hírből sem fogja látni, mit reagáltál.Én csak egy dolgot nem értek: Ha neki már megvan a csudajó, gyors, hideg, keveset fogyasztó, biztonságos procija, akkor miért nem azt símogatja egész nap, és miért idejár? Menjenek el moziba, vacsorázni, túrázni, még akár le is fekhet vele én azt sem bánom
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Igaz hát, mert az van nekem is, tapasztalatból írom. Annyival kiegészíteném, hogy én is pl muszáj leszek manual oc-t csinálni, mert pont tegnap néztem, hogy a pbo+auto oc-val rdr2 alatt 75fok. Most ott járok, hogy 4.2 all core ibt max alatt 78.1 fok, ami játékban azért jóval kevesebb lesz. A 4.3-hoz nekem már kéri az 1.4v-ot és itt már ibt max alatt 92fokig is elment, így erröl letettem, mert ez már játékban ugyanúgy 70+lesz. Szóval a 4.2-öt fogom kitapasztalni, meg a ramot valahogy 3600mhz-ra felrakni és kövi genig jó is vagyok. (mondjuk arra, amire nekem kellett a 2600 is elég lett volna, de már mind1, legalább ezt is kipróbáltam).
Ja és még egy valami. All core oc-nál én az intellel könnyebben boldogultam, lehet csak szerencse, de kb 1óra alatt meg lett a stabil 5ghz. A rzen nekem egy kicsit körülményesebbnek tünik, még úgy is, hogy sose a legkisebb feszt keresgéltem, mindig adok +ba rá böven, mert én lusta vagyok már ilyenekhez.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Orulok hogy gyurcsokkent belelatsz a fejembe de lehet hogy en is felreertheto voltam. Itt nem intel vs amd van, hanem egy helyzet ahol jelenleg az AMD kepes versenykepes alternativat kinalni ennek ellenere megis az intel kuzd a tulkereslet problemajaval. Szerintem ez baj es erre irtam hogy az lenne a logikus ha egy ilyen cikk most at AMD-rol szolna.
-
Lacika112
aktív tag
válasz wattafaka #42 üzenetére
Csak nem bírod befejezni igaz?
"Egy tízévestől ez normális viselkedés. Pelyhedzik, tombolnak a hormonok, nem vesz apuci új gépet, le kell valahogy vezetni a frusztrációt. Ha esetleg mégis egy "felnőtt" emberről van szó, akkor pedig nagyobb a baj, mint hittük "
Szokás szerint magadból indulsz ki, a személyeskedés az egyetlen "érved"
Simogasd az inteled ja nem megy? túl forró?ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
hallador
addikt
Én ezen nem csodálkozom egyáltalán. Ha figyelemmel kíséred az elmúlt 25 év processzor piacát, akkor az AMD az elmúlt 15 évben többször is eljátszotta a piaccal, hogy csinált valamit, kiadott 3 - 4 szériát majd 3 - 4 évig megint abbahagyta a fejlesztéseket. Ha jobban belegondolsz ez kb olyan mint ha azt mondanád egy hamburger frenchcise-nak, hogy majd építesz Magyarországon egy hamburger láncot, de mindig addig tartod meg az üzleteket, ameddig a szerződés szól, majd általában kevesebb üzlettel, majd amikor a frenchcise megint megjelenik, akkor megint elvárnád, hogy minden újítását odaadja neked, mert hát "bizonyítottál" csak épp nem tettél meg mindent, hogy a frenchcise is növekedni tudjon.
A Példa sántít, meg lehet azt, mondani, hogy ott az Intel aki lefizetett ezt vagy azt, de erre igazából nem lehet ráfogni mindent.
Az AMD most éppen elég jó, sőt van ahol az Intelnél is jobb. De ki tudja, hogy éppen meddig lesz az.
Ha mondjuk 5 - 6 évig tudják tartani a tempót, akkor a nagyok is ráharapnak majd, mint a Dell, Lenovo, vagy a Fujitsu, Acer is. A HP-t azért nem vonnám ide, mert Ők akkor is minden AMD processzorhoz kiadták a mefelelő üzlezi notebookjukat, pc-jüket, vagy szerverüket.
A Piac 2 bebukást nem felejt el, nem úgy gondolkoznak mint a kisember, hogy majd jól legyártunk sokat, mert most éppen jobb. Ok és 5 év múlva mi lesz?
Szerintem.
(#47) Lacika112
Simogasd az inteled ja nem megy? túl forró?
Ez jó volt.[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
syberia
veterán
Ez már a sokadik inteles híresztelés, ó jaj túl nagy a kereslet, persze persze.
Szerintem a partnereknek nem az állítólagos gyártási kapacitás hiány a probléma, hanem a túl vastagon fogó ceruza. Persze kell valami mesét betolni a közvéleménynek, mert az nem állapot, hogy beismerjék az elhibázott globális üzletpolitikájukat.
https://howbad.info/
-
hallador
addikt
Ha annyira el lenne hibázva az a globális üzletpolitika, akkor hegyekben állnának az AMD-s notebook, meg az AMD-s szerverek a felhasználóknál, de hát ez nem így van. Szóval egyelőre az Intel meséje a hihetőbb számomra.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest