Új hozzászólás Aktív témák
-
gergejly
aktív tag
mennyibe fáj egy kos?
-
nagyúr
azt, hogy eddig volt n darab os, amit beágyra és iot-re pakoltak fel. mostantól n+1 van. n pedig szigorúan monoton nő, és minden határon túl tart a végtelenbe.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
nem, ez azt jelenti, hogy nem tudjuk. a blogon van fenn screenshot egy kraftway routerről, szóval ahhlz, és egy default vga módhoz már van driver. innen a lyukakat ki-ki a saját képzeletével tölti ki.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
törölt tag
Ismerősöm pc szaküzletben dolgozott és egyszer egy céges ügyfél betelefonált, hogy már a harmadik floppy-t rakják a drive-ba, de még mindig azt jelzi a gép, hogy nincs benne lemez. Ez annyira hihetetlenül hangzott, hogy az egész szervíz csapat kiment a céghez, hogy megnézzék, hogy a viharba sikerült három floppyt beletuszkolni a szerencsétlen meghajtóba. Kiderült, hogy volt egy kis rés a floppy meghajtó és a következő 3.5" rekesz között, és oda dobálták be a lemezeket.
-
bambano
titán
vajon meg lehet-e bízni egy olyan orosz rendszerben, amelyik már a megjelenésével is védjegyet sért?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dabadab
titán
Azt a kérdést valahogy kikerülték, hogy ha nem Linux, akkor mi a helyzet a driverekkel.
DRM is theft
-
Jonesy84
tag
Azt nem tudom eldönteni, hogy melyik a durvább, de nekem a legdurvább hibám az volt mikor szóltak, hogy az egyik géppel nem tudnak mit kezdeni, mert bármit is próbáltak vele nem jelenik meg rajta kép. Első kérdésem, hogy próbáltátok a bekapcsoló gombbal? ..... persze azzal nem próbálták....
-
törölt tag
Az átlag user vitán felül idióta, de az IoT eszközökben gyakorlatilag minimális a user mozgástere, azaz ezeknél pont van értelme az egyedi OS-nek. Egy androidos médialejátszó, vagy egy upc médiabox a user szemszögéből csak egy céleszköz, de attól még ugyanúgy lehet egy zombihálózat része, mint egy pc, ha a támadók kihasználják az os biztonsági hibáit.
-
soulknight
csendes tag
Minden közöl adatokat folyamatosan, email szolgáltót, oprendszer, net szolgáltató minden. Ez ellen tenni nem lehet maximum elfogadni és okosan csinálni. Az meg hogy vannak akik ezzel nincsenek tisztában más dolog. Onnantól kezdve hogy van sim kártya van a telefonodban lekövethető vagy, ez nem oprendszer függő.
De az biztos hogy a fejlesztő és a felhasználó között húzott képzeletbeli párhuzamos vonal nem fog találkozni a végtelenben soha. -
nagyúr
-
senior tag
válasz MikeMyers #12 üzenetére
Hát igen... miért is lett híres (hírhedt) [Edward Snowden] ?
Amúgy milyen érdekes, ha mondjuk kocsikra kerestem az utóbbi időben, a különböző weboldalakon kocsis hirdetések jönnek elő, ha meg edzés tervre, akkor táplálék kiegészítős reklámok...
Ja, meg érdekes mód a CIA is egyből ugrott, mikor hallott a [titkosított hívások] lehetőségéről...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz macilaci78 #10 üzenetére
Az a 64 inkább 640, de a lényegen nem változtat
Most már lassan 640 GB van némelyik szerverünkbe, de pár év múlva az se lesz mindenre elég
MikeMyers: Hiába váltasz bármire, nem csak a gépedet kémlelik. Gmail fiókod, Facebook, a mobilod ... mindenhol szivárognak az adatok. Én 10 éve [Debiant] használok desktopnak, nincs Facebook fiókom se, de így is tudom, hogy pl. a telefonomban a MIUI rendszer is [küldi Kínába az infókat]
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Hát, nálam mikor évekkel ezelőtt volt fent ez a progi nagyon visszafogta a gépet (bár lehet, hogy az volt az oka, hogy akkor még nem ez a konfig volt )
-
senior tag
Sajnos nem. 400 kolléga dolgozik a cégnél átlagos (vagy átlag alatti) felhasználói tudással, és sokszor tényleg nem tudják, mit csinálnak
A legdurvább példám, mikor az egyikük szólt, hogy segítsek, mert nem működik a pendrive-ja. Odamegyek, mutatja a leírást, amit kapott:
1. lépés: dugjuk be a pendriveot... bedugja a saját laptopjába
2. lépés: a sajátgépen keressük meg... és elkezdi keresni céges PC-jén- Mentségére szóljon, hogy egy 60 éves nyugdíj előtt álló nőről beszélek, de akkor is.
Sajnos úgy látom, a "felhasználók" nagy többsége ezen a szinten van:
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ameddig az átlag felhasználó (tisztelet a kivételnek) nem kezdi el használni azt a kis golyót a nyakán, jöhet bármilyen OS
Nem egyedi eset, hogy a cégnél emberünk kap egy E-mailt mondjuk egy "killer123@virusnet.ro" féle bizalomgerjesztő címről, benne egy zippel. Persze, hogy hajtja a kíváncsiság, és kicsomagolja, majd lefuttatja a zipben lévő .js-t... Ha meg a Windows rákérdez, hogy BIZTOS AKAROD?... PERSZE!... és már dolgozik is a gépén a crypto vírus a gépénMobil-nál még a saját maga által megadott biztonsági kódot is elfelejtik az emberek... szóval jöhet itt bármi, a hülyeség ellen nem véd
[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
Amelyik gyártó eddig sem foglalkozott a biztonsággal, az miért költene fizetős megoldásokra?
-
bambano
titán
"Saját OS-sel tenné biztonságossá az IoT-t a Kaspersky": és azt hova tennéd? a júzerek agyába?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
opr
nagyúr
Vegulis, csak az update-elesrol nem esett szo, ami kb a legfontosabb kerdes IoT + biztonsag temakorben...
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla