- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hálózati / IP kamera
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed_007
aktív tag
Az EU-nak nem szájat tépnie kellene, hanem kialakítani egy EU-s felhőt (vagy elfelejteni a felhőt és maradni a lokális adatközpontoknál) majd minden EU-s adatot ott tárolni.
Az Office-nak is van alternatívája, több is: meg kellene vizsgálni azt is, miért az O365-t használja az EU, milyen versenyeztetés, tender alapján lett kiválasztva, mikor, milyen felülvizsgálatok vannak (vajon még mindig az O365 éri meg legjobban) stb.
Érzésre: kiderülne néhány érdekesség.
Kérdés: Az EU-ban is van "üvegzseb törvény"? Ki tudom kérni, mennyit fizetnek az O365-ért az EU valamennyi intézményében összesen, illetve milyen termékekből mennyi licencet használnak?
-
Ezen nyerítettem... Hogy is van, hogy a szolgáltató nem fér hozzá az adatokhoz? Akkor meg miért érdekes, hol van az adat?
Office365? Ja, kellett a MS termék, fizessétek meg adatban.Mutogatni való hater díszpinty
-
maczika
csendes tag
Színjáték ez, semmi más.
-
jerry311
nagyúr
Amazon és MS is USA cég. Innentől kezdve vonatkoznak rájuk az USA törvények, amik kb. nulla védelmet biztosítanak nem USA állampolgároknak, cserébe széleskörű megfigyelési jogokat adnak ugyanezen polgárokkal szemben.
Az adatok már ott vannak, sőt már össze is adták a Google/Fb adatbázissal. -
bambano
titán
megnéztem a tavalyi dpo konferenciát videón.
kezdek egyetérteni veled.
az előadást tartók zömét nyugodtan laposra lehetne verni egy szívlapáttal, akkora baromságokat mondanak. nem csak jogi meg értelmezési problémák vannak, hanem az egyik a tő- és a sorszámnevek közötti különbséget nem ismeri, a másik az s betűt nem tudja kimondani, a többséget emellett meg az előadásmód silánysága is sújtja... szégyen.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
AssAssynn
őstag
Fejlett nyugat. Több lépéssel előttünk járnak. Hol vagyunk mi még attól, hogy erre rájöttünk volna.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
vicze
félisten
válasz lionhearted #21 üzenetére
Ez eléggé nem az amiről a alufóliások regélnek, leírtam hogy bírósági határozat kell, de mellesleg bizonyos dolgokhoz még azzal se lesz hozzáférésük, mert technikailag nem lehetséges.
-
Mikor vesztette hatályát a Patriot Act? Lemaradhattam róla.
upd: Ja igen, most már Freedom Act.Ha én, mint EU állampolgár egyszercsak bűnöző leszek az USA törvény szerint, akkor meglesz a bírósági határozat. Nincs bizonyítva semmi, sosem jártam ott, de az adataimat kikérik...
Tudom, tudom, nem tőlük kell félni. De azért mégiscsak jobb félni, mint meg se ijedni.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
vicze
félisten
Ezt próbáltam egy kicsit rövidebben levezetni az adott eset kapcsán. Tehát ugye EU állampolgárok adatai kerültek biztosan US-ben lévő szerverre, tehát vonatkozni kell rá a GDPR-nak.
"arra az amcsi szerveknek bejárása van"
Ez nem igaz, lásd Apple esete.
Az adat szolgáltatáshoz pedig minimum bírósági határozat kell. Hivatalosan semmilyen bejárással nem rendelkeznek sehova.
Az hogy az összeesküvés elméletekbe ki mit fantáziál, az egy teljesen más terület. -
-
bambano
titán
ha a gdpr sz.rt sem ér mondatod azt jelenti, hogy nem tudod kikényszeríteni a gdpr-t, akkor ezt az állításodat nem vitatom.
azt sem vitatom, hogy hozzáférnek az adataidhoz, hiszen publikusan elérhető a törvény (én letöltöttem, olvastam), ami alapján ez a cselekmény amcsiban legális. miért ne tenne meg bármit az ms/facse/stb. ami törvény szerint legális.de ettől nem a gdpr rossz, hanem a kikényszeríthetősége.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
A gdpr alapgondolata nem az, hogy hol tárolod az adatot, hanem az, hogy ki az érintett, akire nézve az adatból következtetést lehet levonni.
Tehát a GDPR minden olyan ügyletre vonatkozik (megengedő vagy kapcsolattal):
1. ahol a tranzakció egyik résztvevője (tipikusan a szolgáltató) eu-ban tevékenységi hellyel rendelkezik
2. ahol a tranzakció másik résztvevője (tipikusan: ügyfél) eu állampolgár
3. ahol a tranzakció tetszőleges résztvevője a tranzakció idején az eu határain belül tartózkodik.tehát a te adataidnál nem az a kérdés, hogy eu-s vagy nem eu-s szerveren tárolják, hanem az, hogy te eu-s állampolgár vagy.
tehát:
1. ha egy eu-ban letelepedett cég tetszőleges ember adatait kezeli, akkor arra vonatkozik a gdpr
2. ha a te, mint eu-s állampolgár, adataidat tetszőleges helyen letelepedett cég kezeli, akkor a te adataid kezelésével kapcsolatban kötelező a gdpr
3. ha például egy amcsi állampolgár Magyarországról hazatelefonál, akkor rá VONATKOZIK a gdpr.a konkrét kifogásom a véleményeddel kapcsolatban az, hogy a te adataidat NEM LEHET olyan helyre mozgatni, ahol ne vonatkozna rá a gdpr. hiába viszi ki amcsiba, ungabunga szigetére, stb. vonatkozik. az egy másik történet, hogy be tudod-e tartatni a gdpr-t kongabongán, de vonatkozni vonatkozik, és ha nem tartják meg, akkor megszegik.
"De jelen adott esetben nem fog számítani, mert MS és Amazon is szinte biztosan betartja a szabályozást.": az alap probléma az, hogy az ms és az amazon és a facse és a gugli TELJESEN BIZTOSAN NEM TARTJA BE a gdpr-t, mert ütközne az érvényes amcsi törvényekkel. Az amcsiknál ugyanis az az alap, hogy minden szerverre, ami amcsi földön van VAGY amcsi tulajdonú vállalat üzemelteti, arra az amcsi szerveknek bejárása van. Ezért ér nullát bármiféle ígéret, mert az eu területén ms adatközpontban az ms-re két, szögesen ellentétes törvény vonatkozik, és a józan ész azt súgja, hogy ők a saját, honos törvényeiket preferálják, mivel otthon könnyebben seggbe rúgják őket, mint itt az eu.
-
Tigerclaw
nagyúr
Azert nem teljesen igy van. Az Amazonnal bar vannak globalis szolgaltatasok, a legtobb a kivalasztott regioban fut, mar csak azert is, mert a tavolabbrol nem lehetne eleg kis kesleltetest elerni. Nalunk pl. gondolom a legkozelebbi Frankfurti regiot hasznaljak a cegek es ott van a virtualis szerveruk, adatbazisuk, hacsak nem szolgaltatnak globalisan, mert akkort tobb regiot is hasznalnak.
Emellett az ugyfel felrakhat olyan extra vedelmi retegeket, megoldasokat is, pl. hattertar titkositast, ami vedi valamennyire sajat magat meg a hostolotol is. Az Azure, Google Cloud hasonlo modon mukodhet. Arra persze nincs garancia, hogy nem masoljak le az adatokat, ezert van komoly feleloseg az ugyfelen is, hogy vedje az adatait minel jobban.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
vicze
félisten
Igen nem.
Számít mert a kivitt adatra érvényes a GDPR, és az adott helyen érvényes rá. Ez az egész adatmozgatás problematikája, hogy esetlegesen olyan helyre mozgatod ahol nem érvényes a GDPR XY ok miatt.
De jelen adott esetben nem fog számítani, mert MS és Amazon is szinte biztosan betartja a szabályozást.Az EU-nak meg dupla jó reggelt mert nem véletlen van más datacenter a németekre és kínára, meg US állami intézményekre.
Amúgy ez egyik kedvencem, hogy a UK állami infrastruktúra több része is EU adatközpontokban van MS és Amazonnál.
-
nagyúr
Viszont a teve az egy olyan ló, amit egy bizottság állított össze és hagyott jóvá...
Vagyis hiába volt ő szakértő, ha nem úgy, vagy nem minden, vagy nem minden úgy alakult végül, ahogy ő akarta. (mert ha így akarta, ahogy most van, akkor nem szakértő...)Aki él és nem boldog, az téved!
-
dokanin
aktív tag
Pont ezért mondom. Csak jogilag számít. Magyarán a GDPR szart se ér finoman szólva. Politikusok találták ki, akik kb semmit sem látnak az egészből.
Hozzá nem értő ügyfeleinknél látom ugyanezt a hozzáállást. Inkább a saját béna gépén tárolja a netre kötött adatát mert ott nagyobb biztonságban van az irodájában.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
arról, hogy az eu vizsgálatot indít, az amcsik már úgyis tudnak régen. hiszen amcsi felhős szolgáltatással készítették elő...
-
pechman8
tag
Ezt a vizsgálatot nem igazán értem. A felhőalapú szolgáltatásoknál nincs olyan, hogy Amerika vagy bármi. Az adatok a "Felhőben" vannak. A szerverek fizikailag bárhol lehetnek, Amerika, Tokió ... mindegy. És én is bárhol lehetek és bárhonnan hozzáférek. Nem értem mi a hiszti oka? Attól meg nem kell tartani, hogy amit feltöltök azt setleg lenyúlják. Ezt egyszerűen tudomásul kellvenni, hogy az bozony LE VAN NYÚLVA! Pont.
[ Szerkesztve ]
Saját korlátaimból nem léphetek ki, mások adottságaiba nem léphetek be.
-
hemaka
nagyúr
Nem használat előtt kellett volna?
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
dokanin
aktív tag
Online adatokhoz való hozzáférésnél mióta számít az, hogy a tároló hol helyezkedik el fizikailag?
Tök mindegy, hol vannak a szerverek USA mindenképp hozzáfér ha akar.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
most pedig két nyomozás is indult emiatt – attól tartanak, hogy Amerikába kerülnek a személyes adatok.
Pista bácsit elütötte a vonat, és levágta a fejét. Nyomozás indult emiatt, mert attól tartanak, hogy esetleg nem élte túl...Aki él és nem boldog, az téved!
-
vicze
félisten
Bármilyen identity protection(AzureAD) szolgáltatás csak US daracenterben van(kivéve Német o és Kína), a teljes security és egyéb is, így elég nehezen nem kerültek az USA-ba személyes adatok, és ez így van amióta használjuk úgy 10éve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AI a játékokban és azon túl
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- alza vélemények - tapasztalatok
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- X box one s all digital