Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
Barlangászoknak simán el tudom képzelni.
Végigmásznak a rendszereken sisakjukon a telefonukkal, és utána feltöltik a honlapra az adott barlang 3D képét.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Colonel993
senior tag
A Google most már az otthonunkat is felakarja térképezni... hmmm....
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
bkercso
nagyúr
válasz
Colonel993 #2 üzenetére
Eléri, hogy Te akard.
bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0
-
daninet
veterán
erre már vannak eszközök
mondjuk barlang egy speciális dolog. Ez internet függő, és fényfüggő mivel kamerával dolgozik nem működne ott. Ultrahanggal vagy lézerrel csinálják, jómagam is használtam már ilyet egy szoba belső modelljének elkészítéséhez. Kb arra jó, hogy kapsz egy tömeget ami alapján megmodellezheted vagy egy szoftver letisztogatja a dolgokat, de ugye a takarásban levő elemek azok érdekesek.
A cél gondolom az lenne amit a Prometheus-ban láttunk
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Romvr
őstag
válasz
Colonel993 #2 üzenetére
Már régóta várok egy ilyen technológiát, persze kiforrott formában. Hobbi szinten foglalkozom lakberendezéssel/tervezéssel és a látványtervek elkészítését eddig úgy csináltam hogy leméricskéltem a szobát, ablakok helyét...stb. Majd jöhettek a betenni kívánt bútorok. Ezt persze 3D Studio Max-al lemodellezni...stb. Normál esetben 1 szoba elkészítése olyanra, hogy aztán másnak is meg merjem mutatni tartott 2 napig. Ebből a 2 napból másfél csak a mért adatokból való modellek elkészítése. Ha lenne egy telefon méretű eszköz amivel körbepásztázom a helyet és ott van a 3D kép (nyers formában) amin csak igazítani kell egy keveset, vagy körbejárom a bútort és az is megvan, az nagyban lerövidítené a dolgokat.
Ha pedig mindig csak egy szeletet szkennelek be mondjuk LED villanóval megtámogatva akkor még a fény-árnyék problémák egy részét is ki lehet kerülni (rosszul megvilágított hely, zavaró árnyékok)De másik eset amire még gondoltam: Beszkenneled magad 3D-ben, majd mehet is a játék a saját karaktereddel. Képzeljétek egy a Skyrim-et pl úgy hogy te játszol magaddal. Vagy elég csak a fejedet beszkennelni 3D-be.
Játékokra, tervezésre, sőt munkára is remek lehetőségeket teremt egy olyan telefonba épített eszköz ami valós időben 3D-ben érzékeli a környezetet.
Kicsit tovább fejlesztve nem is olyan távoli jövő egy Tricorder.Persze mindent lehet rossz célra használni. Ott a maghasadás felfedezése: Tiszta energia és tömegpusztító fegyver. De a késsel/tűzzel is lehet kaját főzni, meg embert ölni.
[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
ddaydome
aktív tag
Jó dolog lehet fejlesztésben, kutatásban, barlangászoknak stb., de a Google helyében én jobban kihangsúlyoznám kinek szól, mert ez elég nagy bizalmatlansághoz vezethet, ha ennyire nyíltan van ez a lehetőség. Arról nem beszélve, hogy a biztonságot 0%-al teszi egyenlővé egy olyan világban, ahol egy cukorért összevernek és egy 12 éves gyerek fel tud törni komolyabb rendszereket. Továbbá a szervezett bűnözés hatékonyságát is megnövelheti (besétál ezzel valaki egy bankba).
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
bkercso
nagyúr
Kameraképek alapján eddig is összerakták a modelleket, ha akarták. Egy bankrablás előkészítésébe ez beleférhetett eddig is.
Gondolom, az hajthatja ezt - a titkosszolgálati vonalon túl - , hogy majd jöhetnek az olyan reklámok, hogy: "Ez a lámpa pont jól elférne az íróasztalodon, a fényeloszlása is megfelelő és az általad kedvelt színhőmérséklettel világít! Sőt, még a feleségednek is tetszene. Meg amúgy is várandós, nyugtatná a fénye. És havonta 3212,70 Ft-ot spórolnál vele a villanyszámládon."
[ Szerkesztve ]
bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0
-
takacsbotond
őstag
Ezek mindent tudnak rólunk...
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
Hunter2
addikt
a telefonnal bedigitalizálni egy épületet és utána ezt egy online fps-ben pályaként felhasználni.
Laptop alkatrészek, Laptop javítás , használt számítógépek, monitorok. www.alphaszerviz.hu
-
petipetya
nagyúr
Kíváncsi leszek rá, hogy mi sül ki ebből a mindennapi gyakorlatban. Csak ne legyen állóvíz, mint a Glass...
"nincs rá lezsóidő"
-
kolosanyi
veterán
Ez nagyon hasznos tudna lenni a tűzoltók szolgálatában. Helyszínbejárások, gyakorlatok alkalmával bedigitalizálják az épületeket és komplett 3D modelleket tudnak csinálni, amiket beltéri tájékozódásra lehet használni. Akár úgy, hogy a Google Glass ott van rajtuk és látják, hogy épp hol vannak.
-
-
kolosanyi
veterán
Nyilván sok idő kell, mire ez eljut hozzánk, de a Glass már teszt fázisban van az amerikaiaknál. Szerintem törvényszerű, hogy idővel mindenki átveszi..
(#17) julius666
Avatar? Bocsi, nem kapcsolok. Hogy jön ez ide? -
-
enginev3.0
félisten
Az igazán kreativak most kielhetik magukat, és szerencsések is lehetnek
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
[link]
Mindezt mélységérzékelő nélkül egy alap kamerával meg lehet csinálni. Persze ez nem elég, mert az ember nem szokta így átpásztázni a házát a telefonnal, de most majd fogja ilyen-olyan játékok meg funkyságok miatt. Annyival jobb is, hogy nem csak fotókat csinál, hanem egyből legyártja a 3D modellt a telefon. Legalább ezzel se a titkosszolgálat szervereit kell terhelni. -
Magnat
veterán
Egyébként most én értek vmit félre és ez nem kizárólag androidos projekt v ha nem akkor miért Ipaddal (is) bohóckodnak a videón?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
tntmax
aktív tag
Ószöm!
-
-szp-
aktív tag
Képzeljünk el egy olyan világot, amelyben az élő 3D modellezés és képalkotás, a szenzorok és a mikrofon folyamatos figyelése aktív adatkapcsolatot fenntartva nem meríti le másfél óra alatt a napszemüvegünk akkumulátorait.
Hazaérek, bekukkantok a postaládámba. A szórólapokra pillantva azonnal vásárlói véleményeket olvashatok, köszönhetően a napszemüveg által a papírra vetített képnek. Levelem is érkezett, biztos csekk lesz - bizony, már meg is jelent a paypal virtuális asszisztense mellettem a folyosón. Köszönt, ettől eltekintve türelmesen vár. A kulcsomért nyúlok, de sehol sem találom.
- Ok. Sunglass, hol van a kulcsom? - Gyakorlatilag késés nélkül jön a válasz:
- Az autóban hagytad, az anyósülésen. - és tényleg, Már emlékszem, az anyósülésen felejtettem.
A lencsék maguktól áttetszővé válnak, amint belépek a házba. A lakásba lépve a falon lógó családi képre nézek, sóhajtok. Az arcok mellett azonnal megjelennek a státuszok, jé, az unokahúgom éppen táncórán van. Megpróbálok kapcsolódni. Fogadja a hívást. Néhány percig nézem, amit ő lát tánc közben.
Egy másik rokonnak virtuális korona kerül a fejére, ő a születésnapos. Csak lediktálom a jókívánságokat a szemüvegbe épített asszisztensnek, az üzenet küldésével több dolgom nincs.
Határozott léptekkel haladok a hűtő felé. A látóterem jobb felső sarkánál villogó felkiáltójelből kibomlik a figyelmeztetés: üres a hűtő, a tej két napja megromlott. Balról érkezik az információ: a kedvenc éttermem akciót tart. Jön egy másik is, ez a vegyesbolt nyitvatartását és a pék érkezésének idejét tudatja velem.
Ekkor az egész lakás sötétbe borul - valami lecsapta a biztosítékot. A kapcsolótábla felé indulok a vaksötétben. A szemüveg lencséin át az infrakamera képét látom, kiegészítve az élő 3D letapogatás eredményeivel. Még a színeket is rekonstruálja az előzmények alapján. Az optimális útvonalat fehér nyíl mutatja a padlón, a horizonton pedig feltűnnek az elérhető villanyszerelők távolság és értékelések alapján rendezve.A privát szféráért cserébe most tényleg kaphatunk valamit. És a fentiek közül még a tej sem új fejlesztés. Már csak meg kell írni hozzá a szükséges kódokat...
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
bkercso
nagyúr
"A privát szféráért cserébe"
Csakhogy kihasználható a rendszer. Az emberek elvesztik a beleszólásukat a politikába, ellehetetlenül a szerveződés. Ne ragozzuk, már volt szó róla. Inkább az érdekel, hogy az általad leírtakból mi az, amire tényleg szükséged van. Engem pl. idegesítene a paypal asszisztens. Meg hadd jöjjek már rá, hol hagytam a kulcsomat. De tényleg.
Valószínűleg amúgy ez a közeli jövő, és a tömegeknek sem lesznek (nincsenek?) olyan igényeik, mint nekem...bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0
-
-szp-
aktív tag
A környezetre reagáló, szokásokat tanuló Google Asszisztenst például kedvelem, hasznosnak tartom. Nevezz lustának, de baromi kényelmes ám, amikor éjjel idegen helyen csak lehúzom az értesítősávot, és már látom is a tömegközelekdési lehetőségeket az otthonomig. Ha pontosan megmutatná, hol van a megálló (egy nagyobb közlekedési csomópontban, vagy buszvégállomáson) még jobb volna.
Az épületen belüli navigáció, hivatalokban, szülői értekezlet esetén az iskolában...Elsősorban például takarítórobotok terén adhat komoly lökést a consumer termékké válás felé a fejlesztés, akár telefonbepattintós módszerrel is el tudnám képzelni.
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
Teasüti
nagyúr
Navigáció: hold járó, mars járó.
Közlekedés: útakadály, stb.
Kettőt összegyúrva: K.I.T.T. -
solaris17
aktív tag
Ez nemsemmi tényleg.
Phenom II X6 | 8 GB CORSAIR XS3 | Kingston V300 | HD 7790 | Creative X-FI Fatal1ty
-
Vakoknak segítség lehetne, ha a cucc folyamatosan szkenneli, milyen akadályok kerülhetnek eléjük és hangosan mondaná azokat.
Ettől függetlenül az én lakásomba ilyen telefonnal biztosan nem fog bejönni senki.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
-
-
Magnat
veterán
"Az utcán ezt nem tudom szabályozni" - dehogynem, az említett köríves fejberúgással
Mondjuk ha a technológia maga átkerül a mindennapokba, akkor nem nagyon tehetsz ellene semmit ... a legegyszerűbb része a dolognak olyan kamerát szerkeszteni, amit nem veszel észre.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Új hozzászólás Aktív témák
it Nem csak látják, értik is a környezetüket a Project Tango keretében kifejlesztett, speciális 3D szkennerekkel ellátott mobilok. A Google a legjobb ötleteket beküldő fejlesztőket egy prototípussal jutalmazza.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad A475 - AMD A12 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i5-6.Gen I 8GB I 500GB SSD I 15,6" FHD I Magyar I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 i5-8250U I 8GB I 128-256GB SSD I 13,3" I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 650 G2 - i5-6.Gen I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6.Gen I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest