Új hozzászólás Aktív témák

  • kozakalex200

    csendes tag

    Sziasztok!
    A héten vettem fórumtárstól potom pénzért egy alaplapi hibás poco x3 pro-t. Azelőtt persze utánanéztem a dolognak. Igazából csak egy másodlagos telefonnak használnám, romokat és windows 10-11et kipróbálni rajta.
    Egyébként kevés paszta volt a hőelvezető cső és az SOC között nemtudom az mennyire segítette a meghibásodását.
    Forró levegős állomással felmelegítettem az SOC-t szépen lassan 250 fokig egy kevés flux-al segítve, az már majdnem felélesztette a telefont, de csak villogott az értesítési ledje. Csak úgy kapcsolt be ha töltés közben ki és be dugtam az akkumulátort. Arra következtettem hogy a PMIC chip szintén megadta magát, szóval azt is megpörköltem óvatosan 250 fokig fluxxal. Többet már nem szenvedett a telefon a bekapcsolással.
    Végső soron az akkumulátor töltöttségi sintjével voltak baromságok. Ezt többszörös lemerítés feltöltési ciklussal kiküszöböltem. Ezalatt fontos volt hogy fastboot majd recoverybe lépjek mert az változtattott az akksi kalibrálásán. Ezt innét tudtam meg.
    Mostmár teljesen jól működik a telefon, 3dmark stresszelést is kibírja folyamatosan teljes akksiról csutkáig és stabilan eloszlik a telefon hőmérséklete.
    Összességében szórakoztató megpróbáltatás volt helyrehozni a telefont, nem unatkoztam vele. :D
    Várhatom hogy leteljen az 1 hét míg unlockolhatom a telefont... :W

    https://steamcommunity.com/id/AlexHUN

Új hozzászólás Aktív témák