Új hozzászólás Aktív témák
-
CabalX
aktív tag
válasz Arthuro_Adam #900 üzenetére
A Samsungnak nincs kevesebb, de ők csak átalakítják az első kettőt (Android, WM) a saját "dizájnjukra" - a Badát és a saját zártjukat fejlesztik.
A Nokiának viszont mindegyiket magának kell fejlesztenie és nem csak csiszolni tekintve hogy az említett 5 rendszerből 2 még kint sincs (^4 és Meego) csak a fejlesztőknél.
Arról nem is beszélve hogy mikorra lesz a ^4-re és a Meego-ra elegendő alkalmazás - mikor kezdik meg azok fejlesztését ?Nem akarok temetni semmit és senkit, mert az csak nekünk jó ha van több alternatíva és van verseny de így elaprózni a dolgokat és ennyire elúszni a fejlesztésekkel magával vonahat valamekkora bizalomvesztést - azt azonban szerintem mindenki elismeri hogy az N8 és maga a ^3 is elég félkészen lett piacra dobva, jó pár hiányossággal és hibával !
-
Kasya
nagyúr
Annyi rosszat olvasni. Egy kérdésem lenn:
Akiknek van már n8-uk, azok megbánták hogy megvették? -
Lord Zero
addikt
válasz Arthuro_Adam #904 üzenetére
amiért folyton ostorozzák az pontosan (csak) ennyi - hogy egy armstrongi szófordulattal éljek -: nagy lépés ez a Nokiának, de kis lépés a mobilvilágnak...
(és lehet polemizálni, h joggal vagy sem)de ettől még lehet szeretni is (akár)
nem, mindegy
-
manchester85
veterán
Köszönöm ezt a magasröptű, pszeudo-intellektuális véleménynyilvánítást, de ha megenged, maradok a saját, általam vélt jelentésnél, ami a felhasználói élményt illeti. Mellesleg, ha esetleg tudsz angolul, akkor ajánlom figyelmedbe a következőt:
"User eXperience (UX) is about how a person feels about using a system*. User experience highlights the experiential, affective, meaningful and valuable aspects of human-computer interaction (HCI) and product ownership, but it also covers a person’s perceptions of the practical aspects such as utility, ease of use and efficiency of the system. User experience is subjective in nature, because it is about an individual’s performance, feelings and thoughts about the system."
Szóval ez az általad kitalált és megformált sarkalatos különbség példákba öltve csupán a képzeleted szüleménye. A felhasználói kényelem a felhasználói élmény részét képezi, nem pedig egy különálló dolog, de mivel az angol experience szó tapasztalatot is jelent, így evidens, hogy a kényelem az egyben a tapasztalat része is.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Lirion
addikt
válasz manchester85 #907 üzenetére
Tehát a user experience a felhasználói élmény és kényelem kombinációja. Ezt tudnod kéne, mert nyilván elolvastad az egész cikket és nem csak az első bekezdést. Mert ugye elolvastad?
Mellesleg az, hogy az angol kifejezésre nincs megfelelő magyar alternatíva még nem cáfolja az én állításomat. Az, hogy vmi nagyon jó élményt nyújt nem biztos, hogy kényelmes is lesz és fordítva.A másik, amit kiemelnék:
User experience is subjective in nature
Érdekes módon mégis mindenki tényként kezeli a saját szubjektív véleményét erről a kérdésről.[ Szerkesztve ]
-
androcles
tag
Sokan fikázzák itt a Nokia-t meg a sym-et. Nos lehet, hogy nem vagyok egy hype tunning fószer,de nekem ez a telefon nagyon meg fog felelni. Akinek nem felel meg, az meg vegyen mást és bűvölje a divatos rendszereket. Sym-re egyszerűen minden elképzelhető és elképzelhetetlen program elérhető, a navigáció pedig full ingyenes,és egyre jobb lesz. A kamerája is igen jól sikerült,pedig azt hittem ezen elcsúsznak majd,de kellemesen csalódtam. Aki közösségi alkalmazásokon meg az interneten akar élvezkedni az meg tegye azt amit gondolok...élni is kellene egy kicsit emberek, legfőképpen a valóságban és nem csak virtuálisan! Egy dolog piszkál csak, remélem legalább megközelítően lesz olyan jó hangja fülesben,meg kihangosítva is,mint az 5800-nak, mert annál jobb hangot még nem igen hallottam,pedig volt már néhány telefonom...
"Nagyon soká tart, míg az ember rájön, hogy nem értett meg semmit..."
-
manchester85
veterán
"Tehát a user experience a felhasználói élmény és kényelem kombinációja."
A user experience jelentése többek között a "felhasználói élmény". Most ezzel kb. azt mondtad, hogy a limonádé citromból és limonádéból készül. A user experience része a kényelem, de mint tudjuk, ez egy több összetevős, és többek között szubjektív fogalom is egyben. Mármint, hogy mit értünk alatta.
"A másik, amit kiemelnék:
User experience is subjective in nature
Érdekes módon mégis mindenki tényként kezeli a saját szubjektív véleményét erről a kérdésről"Na, ezt nagyon jól látod. Ezért nem kellett volna kioktató módon, axiómaként felvázolni, hogy a kényelem és a felhasználói élmény két teljesen különálló dolog. Mert egyrészt ez totálisan valótlan dolog, másrészt az élmény, tapasztalat mindenkinek eltér valamennyire. Viszont puszta specifikációval, 20 megapixellel, dolby-val meg kutyafülével nem lehet felhasználói élményről beszélni. A működés dinamikája, gördülékenysége, használata maga az experience része. Hisz a kényelmet nem lehet a tapasztalat, élmény (experience) komplementereként értékelni.
i6 Silver
-
androcles
tag
A hozzászólásaidban kiragadsz olyan részeket a másokéból,ami nem mutatja meg a lényeget. A lényeg az egészben van általában,nálam pedig az a fontos,amit leírtam -az ábrándozás pedig az élet megrontója - mint tudjuk- mely kancsalul festett egekbe néz...
"Nagyon soká tart, míg az ember rájön, hogy nem értett meg semmit..."
-
Lirion
addikt
válasz manchester85 #912 üzenetére
Lefordíthatod a user experiencet felhasználói élménynek, igen, hisz a tükörfordítás már csak ilyen, de ha belebetegszel, akkor sem lesz az élmény és a kényelem egymás szinonimája, sem egymás alapfeltétele. Két különálló dologról van szó. Talán érthetőbb lenne, ha nem élményről és kényelemről, hanem tapasztalatról és kényelemről lenne szó. Meg felhasználó tapasztalatról felhasználói élmény helyett.
Viszont puszta specifikációval, 20 megapixellel, dolby-val meg kutyafülével nem lehet felhasználói élményről beszélni.
Dehogynem.
"it also covers a person’s perceptions of the practical aspects such as utility, ease of use and efficiency of the system"Egyébként egyetértek, hogy ez egy többösszetevős dolog és a GUI ennek csak egy kis részét teszi ki. Ezért is baromság leírni tényként (pláne egy objektív tesztben), hogy pl. egy iphone-nál vagy htc desire-nél jobb a UX.
-
PH-User
addikt
Az én kérdésemre még mindig nem kaptam választ.
Erre lehet már normális sebességgel PC-ről másolni?
N95 8GB gyenge volt...''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Misály
addikt
Ahogy latom a telefont meg mindig lassitjak a temaeffektek
-
moland007
tag
de minek szép háttér ha fullra rakod alkalmazásokkal ... ? mármint a tesztvideon látható
egyszínű háttér + gyorsindítási ikonok nekem ez jön be55A83J
-
Atombalu
senior tag
Egyszeruen nem tudok donteni !!!
Iphone 4 vagy Nokia N8 ?
A Nokiánál tetszik, hogy nem kéne sufni tuningolnom, hogy legyen SMS jelentésem vagy ingyenes navigációm. + Ugye vakuval jobb képeket készítünk, mint ledekkel.
Viszont érdekes, hogy az összehasonlító tesztekben az Iphone fotók élesebbek! Távolabbi feliratokat el lehet olvasni, míg Nokiánál nem,,,ezt mondjuk nem ertem...
A másik dolog, hogy az Iphone-t olcsóbban vehetem meg, mert kulfoldon vagyok. Ja Nokia márkabolt itt nincs szóval meg kéne kérnem valakit, hogy postázza ki nekem.
Szóval úgy összességében, lehet inkább be kéne vállalnom egy antenna celluxozgatós Iphone-t + a vele járó sufni tuningot, hogy használható legyen,,,,,
Mit gondoltok?
iPhone 5
-
Danny750
őstag
N8 sokkal jobb sztem!
Nehogy már egy 150k-s telefont sufnizni kelljen!XD (az Iphonet talán kellemesebb kezelni ,de minden másban jobb a Nokia)>>iLoveMyiPhone5s&BeatsSolo2<>AlFA&HoNdA&BmW<<
-
jacis
nagyúr
Holnap 10-kor végre bejelentésre kerűl, hogy mikor vehetem meg a fekete szörnyetegemet
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Atombalu
senior tag
Köszönöm a válaszokat. Sajnos ugyanott vagyok, mint kérdésem feltevése előtt
A fénykép dologra nem tudtok választ? Miért készít élesebb képet az iPhone ? (Azt tudom viszont, hogy fals színekkel dolgozik az alma)
Az almától még a Skype videóhívás hiánya tántorít el, az nagyon fontos lenne nekem! Csak gyari wifis video van az almában kizarolag másik almával
iPhone 5
-
Misály
addikt
válasz Atombalu #934 üzenetére
Nem tudom hol neztel osszehasonlito kepeket de en ilyet sehol nem lattam, talan a felhuzott szaturaciotol latszodnak jobban a betuk. Az N8 mar csak a lencse es a szenzormeret miatt jobb es elesebb kepeket kell hogy csinaljon. Nem mellesleg mar van ra mod hogy lecsokkentcsek a jpg tomoritest es mar-mar raw kozeli minosegben lohetsz kepeket.
Skype videohivas egyelore nincs asszem, de van egy fring nevezetu program, ami tamogatta/tamogatja, nem tudom hol tartanak most.
Almarol olvastam valahol, (aztan lehet csak almodtam) hogy valahol az egyik pincejukben fejlesztik hogy lehessen ket alma kozott gsm halozaton is hasznalni a facetime ( ugye igy hivjak?) reinvented videotelefonalos szolgaltatasukat. Egyszer talan feltalaljak a normalis videotelefonalast is.
Mivel nehez a ket telefon kozul valasztani objektiven, ( hisz mindketto mas es masban eros vagy gyenge) az itt sokat emlegetett felhasznaloi elmeny ( nalam ez kimerul abban hogy azert nyomkodod tobbet mert behuznak az animaciok, akarhanyszor kezembe veszek egy iphone-t mozizok a transitionokon meg az akadasmentes valtozasokon, gyors kepernyofrissiteseken, scrollokon de 15 perc utan azt veszem eszre hogy semmi ertelmeset nem csinaltam, mert nem talalok semmit ) szokott donteni inkabb, utana a funkciok. Kicsit olyan ez mint amikor egy no valaszt telefont. Ma mar a kulcsin az elso utana jon a belbecs. Nem flame-t akarok inditani emberek de sajnos ez igy van
Meg azt nezd ami jelenleg ismert hiba mindkettonel, es orvosolhato-e utolag. Ezeket nem irom most le millioszor megtettek mar elottem.
Az en ( szubjektiv! ) velemenyem: N8 jo kamera, durva multimedias lehetosegek, es minden ott van ahol volt eddig a szoftveren, nem kell ujat megismerni. Es pont egy szaros telefonnal akarok szorakozni utoljara
-
Lirion
addikt
válasz Quasi_modo #937 üzenetére
Ráadásul a garmin az igo-s topmap térképeket használja, tehát még az sem lehet felróni, hogy nincs normális Mo. térkép.
-
AkosL
aktív tag
válasz Quasi_modo #937 üzenetére
szerintem nem tévedtem el.
ingyenes ovi maps ról volt szó és erre írtam, hogy ha rászán egy kis pénzt, kaphat jobbat is, de valóban nem ingyen.
igen, van symbianra is fizetős, jó gps-ek, és? ezt senki nem vitatta... -
Ricardo
titán
"hogy legyen SMS jelentésem vagy ingyenes navigációm."
Jobb, de fizetős mindkettőre van, itt pont az ingyeneség volt a szempont amit pozitívumként említett.
Nekem így jött le:
A nokiánál pozitívum hogy van ingyenes navi.
Erre jött hogy az Iphonon jobb is van ha rászán egy kicsit.
tehát félreértés történt. -
Gabor113
tag
Azt csak akkor érdemes megnézni ha már eldöntötte hogy iphone-t vesz, de döntésre felhasználni nagyon súlyos hiba lenne egy ilyen elfogult iphone support tesztet. A miérteket meg párszor leírták sőt a youtubeon is fent van pár értelmesebb kommentben. Félre értés ne essék: elismerésem az iphone előtt semmi bajom vele de ez a teszt csak n8 lehúzás volt.
Alcatel OT 300 - Siemens C35 - Siemens MT 50 - Samsung SGH E720 - Nokia N73 - Nokia N82 - Nokia N97mini - Nokia E7 - Blackberry 9300 - Blackberry Q10
-
Gabor113
tag
válasz Atombalu #927 üzenetére
ár érték arányban szerintem n8. Ha a magyar árakat nézzük függetlenül ~60k különbség van a kettő között. (ma meglátjuk mennyi lesz szolgáltatónál) ennyiért szerintem többet nyújt az n8 (szubjektív!) a kamerája szerintem nem kérdés hogy a messze a legjobb a piacon jelenleg az iphone itt (!) nem is igazán összehasonlítási alap. (több funkciója természetesen annak jobb) összességében ennyiért az n8 ahhoz képest amit nyújt jó vásár. De ma okosabbak leszünk elvileg ha kijönnek a szolgáltatók árai is.
Alcatel OT 300 - Siemens C35 - Siemens MT 50 - Samsung SGH E720 - Nokia N73 - Nokia N82 - Nokia N97mini - Nokia E7 - Blackberry 9300 - Blackberry Q10
-
stewe780
őstag
válasz Atombalu #927 üzenetére
"Iphone fotók élesebbek! Távolabbi feliratokat el lehet olvasni"
Egyértelmű, hogy az N8 kamerája fényévekkel veri az Iphone kameráját, csak a tesztek nagyon csalókák, hamisak. Nem tudom, hogy direkt csinálják, vagy csak a hozzá nem értés eredménye. Mindenesetre a vége az amit tőled is idéztem. Sokakban az fogalmazódik meg, hogy egy sokkal rosszabb kamerával jobb eredmény születik. De ez nem igaz!
- Sok teszten láttam, hogy elkövetik azt a hibát, hogy fizikailag ugyanarról a pontról készítik a fényképet. Ezt nem lehetne megtenni. Az N8 látószöge 28mm, az Iphone, és egyéb mobiloké pedig 35-45mm körüliek. Sajnos nagyon kevés esetben adják meg. Azt, hogy fizikailag ugyanarról a pontról készítik a fényképet az mutatja, hogy a képek szélén sokkal nagyobb terület látszik az N8 esetén. Mondjuk van egy fényképeződ, ugyanarról a pontról csinálsz két képet, de az egyiken rázoomolsz egy kicsit a témára. Hát persze, hogy hát-al nem kezdünk mondatott Szóval hát persze, hogy azon a képen a távoli feliratokat jobban el tudod olvasni, amelyiken ráközelítettél a témára. Akkor már visszakérdezek, azokat a dolgokat, amik az N8 szélén még megvannak, mennyire látod az iphone képén? Nem kicsit homályosan, hanem egyáltalán nem.
- A másik, amit már számtalanszor leírtam, hogy nem lehet 12mp képet 8mp-vel 1 az egyes nézetben hasonlítani. Fals eredményre jut az ember. Ha kicsinyíted a képet élesedik. Tehát az N8 full nagyításban lehet homályosabb egy kisebb mp-es géphez képest, mégis jobb a képe, de ezt csak akkor láthatnánk, ha lekicsinyítenénk a fényképet. Ugyanez fordítottja is igaz. Tehát ha az iphone 8mp-jét átméreteznénk 12mp-re eléggé homályosodna a kép.
- képérzékelő fizikai mérete. Na itt az N8 ráver még egy olcsóbb 30-35 ezres fényképezőre is, nemhogy egy iphone, vagy más tel kamerájára. Ez viszont csak és kizárólag az alacsony megvilágítású képeknél jön csak elő. Na ilyet is ritkán látni, a legtöbb tesztben nem emelik ki. Jó megvilágításnál pedig ez az előny teljesen elvész. Erre a saját 5800-as telefonomat tudnám példaként felhozni. Jó megvilágításban rettentő szép képet készít. Nyáron készített képemről nem hitték el, hogy a telefonnal készítettem. Viszont egy beltéri fotó olyan szinten ronda ezen az 5800-on, hogy maximum icon mértben használható.Remélem sikerült meggyőznöm. Amennyiben a fotó fontos, egyértelműen N8! A navija átlagos használat mellett szintén nagyon jól használható. Ha napi szinten kell akkor már inkább egy igo, de itt már talán egy céleszköz is megérné, ha tényleg minden nap kell. Játékok területén az iphone jelenleg olyan palettával rendelkezik, amilyennel senki más. Kell egy kis idő, amíg az N8 lehetőségeit (végre van 3D) kihasználják, megjelennek rá tömegesen a jó játékok. Mi van még, zenei téren szvsz hasonló lehet. Fogyasztásnál az N8 a nyerő, az iphone cserében egy kicsit pörgősebb a hétköznapi menübarangolások során. Az N8-ban még annyi plusz potenciál van, hogy remélhetőleg még sokat fogják javítani a szoftverét. Szóval minden területen gyorsulhat.
[ Szerkesztve ]
A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
jacis
nagyúr
Ha valakinek van már infó az N8 bemutatóról akkor azt ne tartsa magában!
Jöhet minden infó......iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
stewe780
őstag
válasz AMD Power #945 üzenetére
Teljesen komolyan gondolom. Az N8 képérzékelő mérete 1/1,83 inch, egy átlagos kompakt fényképezőben ugyanez 1/2,5 inch. (ezt a tesztben is megtalálod)
Tehát az N8-ban egy aránylag elég nagy, de az alsó kompakt fényképezőkhöz képest mindenképpen nagyobb fizikai érzékelővel rendelkezik. Minél nagyobb egy képpont annál kisebb a hasznos jelhez képest a zajtartalom. Ez főleg nagyobb erősítésnél jön ki, amikor kevés fény jut az érzékelőre. Ezért lesz rossz fényviszonyok mellett jobb képe az N8-nak. Verőfényes napsütésben ez az előny nem igazán jön ki, ahogy fentebb írtam is.
Esetleg ha arra gondolsz, hogy nincs zoom, igazad van, de én a kép minőségéről írtam. Amúgy meg néha kijön optikai zoom-os mobil, hát akkor már inkább ne legyen benne, mert förtelmesen tud kinézni.
[ Szerkesztve ]
A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
jacis
nagyúr
N8 magyarországi bejelentés??? Infók??? Árak??? Mikor hol kapható???
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest