Hirdetés

2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#39) Szmörre válasza bacus (#37) üzenetére


Szmörre
(tag)

Valójában ez nem a követés egy módszere, de arra is alkalmas, mint minden hasonló szolgáltatás. Egyébként miért lépnél be online fiókkal olyan gépekre, amiken nem akarod az MS szolgáltatásait használni?

Amikor belépsz egy online fiókkal (amihez jó bármilyen e-mail fiók), akkor elküldi a géped alapvető adatait és a bejelentkezési infóidat. A földrajzi helyzet kikapcsolásával (a rendszerben) a Microsoft nem fogja tudni, hogy hol léptél be, így a géped követése, távoli letiltása sem lesz lehetséges (ugye mint telefonon arra az esetre, ha eltűnne). Az IP címed eddig is tudták. A Bitlocker miatt elküldi a partícióid címkéit és a szabad helyet, mert írja, hogy melyiken nincs bekapcsolva a titkosítás (ezt a fiókodban látod). Ha offline fiókra váltasz újra, akkor a fentiek megszűnnek.

Cserébe a saját fiókod jelszavát nem lehetséges más rendszergazdai fiókkal megváltoztatni és így belépni (erre elég egyszerű módszerek vannak amúgy), kérésre beállításokat, naptárakat, az Edge dolgait, fájlelőzményeket vagy akár vágólapot szinkronizál gépek között, a címedhez (vagyis hozzád) rendeli a géped licencét, így alaplapcsere esetén is aktiválni tudod. Plusz beléptet minden szolgáltatásba, amik a gépen elérhetőek (Store, Xbox app, Onedrive, Skype, stb), nem kell egyenként. Ez is opcionális, én például ezeket kikapcsolom.

Nem kötelező használni, és nem is lesz az. Az összes app működik online fiók nélkül is, a Store-hoz be sem kell jelentkezni. Ez mind külön van attól, amit a gépeden csinálsz. Nem kerül bele semmibe a Chrome-os előzményed, sem pedig az, hogy Steamen mit indítasz el, vagy hogy melyik fájlt szerkeszted.

A Shutup10 meg nem írja, hogy pontosan miket művel a rendszerben, mit és hol tilt le, helyette csak egy homályos magyarázat van. Még egy link sincs ott, hogy az ember tudja, hogy mit csinál, így legalább lehet azzal riogatni, hogy például a Microsoft kedvére változtatgatja a gép beállításait bármikor azért, hogy teszteljen, meg hogy BT-n keresztül reklámok fognak megjelenni.

* A fentieknél feltételezem, hogy a rendszer telepítésekor, vagy utólag a gépházban a megfelelő beállításokat megnézed, és például a telemetriát alapszintűre állítod, nem pedig teljesre.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.