Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • zoltszalay

  tag

  válasz Nilnarunion #33 üzenetére

  Azért mennek a criptovaluták, mert igazából újfajta pénz, gyak. adatként lehet tárolni pl okostelefonon, a nemzetközi átutalás pl nem két nap hanem azonnal megvan, szinte nulla tranzakciós díjjal (nem a bitcoinról beszélek skálázási problémái vannak jelenleg a hálózatának) az ethereummal köthetőek okosszerződések pl bizonyos feltételek teljesülése esetén teljesül a fizetés, azaz nem verhetnek át minket (ezt tudja most már a litecoin is azért ment most fel aminek örülök : ) ilyenek.

  nemhiába mennek a blokklánc alapú pénzek, pár éve én is így gondolkodtam, ma már belátom hülyeség volt, és veszem az altcoinokat (azokkal lehet nyerni, a bitcoin lassabban megy ... oké veszteni is lehet kockázatos de szerintem ez a jövő)

  a lehetőségekhez képest a mai pár tízmilliárd dolláros piaci kapituláció még mindig kicsi, szerintem még ma sem késő oda rakni a befektetését annak aki nagy hasznot akar.

  egyébként a bitcoin árfolyama most azért robbant mert japánban hivatalossá vált, oroszország is most legalizálta (egyébként európában is áfamentes elfogadott fizetőeszköz a bitcoin)

  egyébként a bányászat is jó ötlet a belefektetett energia függvényében oszt ki új coinokat a hálózat. magyarországon nem érdemes mert drága az áram.

  [ Szerkesztve ]

 • zoltszalay

  tag

  válasz Nilnarunion #36 üzenetére

  Mi az hogy gazdasági teljesítmény? Sokan veszik, sokan azzal fizetnek egyre több helyen.

  amióta a bitcoin létezik kb 9 éve, azóta az árfolyam egy év alatt felment egytized centről egy dollárra majd 10 majd 100 majd 300 majd 500 majd 800 majd 1200 dollárra most 1600 (tehát lassuló ütemben emelkedik, egyszer csak stabilizálódni fog)

  inkább egy újdonság felfutására hasonlít a dolog képlete, mint egy nagy kockázatú befektetésre.

  [ Szerkesztve ]

 • zoltszalay

  tag

  válasz Nilnarunion #38 üzenetére

  egy felfutó új technológia (ami tulajdonképpen pénznem) esetén ami egyre inkább mainstream felé megy szerintem igen.

  árrobbanás->lassuló növekedés->majd stabilizálódás

  (a tévedés lehetőségét fenntartom : )

  annyi a különbség a hagyományos pénz és a bitcoin között, hogy nem állam-politikusok döntései nyomán ad ki új pénzt a rendszer, hanem a belefektetett energia alapján generálódnak új coinok, illetve lehet vele okosszerződéseket csinálni (ethereum) , lelőhetetlen appokat létrehozni (pl gamecredits)
  ->itt a blokklánc technológia lehetőségeiről beszéltem.

  5+ éve én is azt hittem mint te, de miután utánanéztem mi ez már nem.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák