Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • zoltszalay

  tag

  válasz Nilnarunion #33 üzenetére

  Azért mennek a criptovaluták, mert igazából újfajta pénz, gyak. adatként lehet tárolni pl okostelefonon, a nemzetközi átutalás pl nem két nap hanem azonnal megvan, szinte nulla tranzakciós díjjal (nem a bitcoinról beszélek skálázási problémái vannak jelenleg a hálózatának) az ethereummal köthetőek okosszerződések pl bizonyos feltételek teljesülése esetén teljesül a fizetés, azaz nem verhetnek át minket (ezt tudja most már a litecoin is azért ment most fel aminek örülök : ) ilyenek.

  nemhiába mennek a blokklánc alapú pénzek, pár éve én is így gondolkodtam, ma már belátom hülyeség volt, és veszem az altcoinokat (azokkal lehet nyerni, a bitcoin lassabban megy ... oké veszteni is lehet kockázatos de szerintem ez a jövő)

  a lehetőségekhez képest a mai pár tízmilliárd dolláros piaci kapituláció még mindig kicsi, szerintem még ma sem késő oda rakni a befektetését annak aki nagy hasznot akar.

  egyébként a bitcoin árfolyama most azért robbant mert japánban hivatalossá vált, oroszország is most legalizálta (egyébként európában is áfamentes elfogadott fizetőeszköz a bitcoin)

  egyébként a bányászat is jó ötlet a belefektetett energia függvényében oszt ki új coinokat a hálózat. magyarországon nem érdemes mert drága az áram.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák