Négyszáznegyvenezer forint felett a bitcoin árfolyama

Aki korán kezdte a bányászatot és megtartotta kriptopénzét, most jól járhat. Történelmi csúcs, kitartó emelkedés eredményeképp.

Hirdetés

Két hónapja azt írtuk: az aranynál is többet ér a bitcoin, ekkor 1200 dollár fölött jegyezték a kriptopénzt. Tegnap, történetében először az 1500 dolláros árfolyamot is átlépte, hírünk megjelenésekor pedig már 1548 dollárt ér a virtuális fizetőeszköz.


(forrás: Business Insider) [+]

Egy évvel korábban 430 dollár körül mozgott az árfolyam, azóta kisebb-nagyobb kilengések mellett folyamatosan erősödik. A bitcoin hitelét leginkább az egyik kereskedő és virtuális pénztárca-szolgáltató, az Mt Gox bedőlése rontotta, a startup három éve csődvédelmet kért, miután közölték, 750 000 bitcoint vesztettek el egy technikai hiba miatt. Ebből később kétszázezret "megtaláltak", akkori árfolyamon számolva azonban a 220 millió dollár értékű 550 ezer bitcoin nem került elő.

Az árfolyam az új amerikai elnök beiktatása előtt indult el felfelé, azóta egyre magasabbra jut. A bitcoin terjedése nem korlátozódik a technológia-orientált ügyfelekre, Magyarországon például két éve nyitott meg az első Bitcoin-ATM.

Azóta történt

Előzmények