- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
creation
senior tag
Sorra kerültek már az autósztunk és az Oszkár is ebben a projectben?
Várom, hogy mikor vetik ki majd az idegenforgalmi adót a Couchsurfing felhasználókra
[ Szerkesztve ]
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
creation
senior tag
Normális államokban a rendőr bácsi sem büntet, miután megkérdezte, tudod e mit szúrtál el.
Volt hogy osztrákiában, (ahol mende-mondák szerint nagyon utálják a Magyar rendszámot) olyan helyen parkoltunk, ahol nem kellett volna, annak okán, hogy kifogyott a benzin (rossz mutató). A rendőr miután megállt, megkérdezte, tudjuk e, hogy rosszat csináltunk, majd miután elmagyaráztuk neki kézzel lábbal, hogy sajnos egyrészt nem tudtuk, másrészt meg nem jókedvből tettük, akkor elnézően bólogatott, majd megkérdezte, tudjuk e merre a benzinkút és hogy van e kannánk. Amikor a kútra nemleges választ, de a kannára helyeslőt adtunk, akkor egyikünket elvitte és vissza is hozta a kútról, majd figyelmeztetett, hogy mielőbb javíttassuk az órát és ilyen legközelebb VELÜNK(!) ne forduljon elő, mert akkor már nem lesz ennyire kedves (persze ezeket nem tette hozzá)...
Szóval ez a büntessünk, mert kell a 'zállambácsinak a pénz, csak idehaza trend.
Jó múltkorában (van vagy 3 éve is), ültem az egyik kis kínai vendéglőmben ex sógorommal és beszélgetve falatoztunk, amikor bejött két "úriember" és hátramentek a tulajjal. Ez az étterem elég kicsike (a város is ahol történt), nyár volt, volt kerti asztal odakint 3 is. Mi bent ettünk, mert oda ültünk és kész... Pár perc múlva előre jött a két pasas és nekiálltak hangosan kitárgyalni, hogy mit láttak hibát hátul. Részletezve... Miközben mi ettünk. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de idegesítő volt őket hallgatni és azt, ahogy osztották az észt. Amilyen hangnemben azt tették. Az volt idegesítőbb. Az a kis kínai is emberből van, nem hiszem, hogy megérdemelte volna azt a hangnemet, közben meg vitte nekik az üdítőt, meg kínálta őket kajával meg mindennel, amit azok szépen el is fogadtak, de csak nem enyhültek (mi is ezt tettük volna, ha étterem tulajok vagyunk és ott van két ÁJENTÉJESZES). Félúton jártam a kajával, amikor nálam elgurult a gyógyszer. Felálltam és közöltem velük emberi hangnemben, viszonylag halkan, hogy mi ennénk. És ha lehetne, akkor kifáradhatnának, vagy visszajöhetnének olyan időpontban, amikor nincs annyi vendég idebent, mint akkor (addigra a benti helyiség megtelt és mindenki ímmel-ámmal evet addigra). Erre azok rám ordítottak, hogy mit képzelek én, hogy bele szólok az ő munkájukba és hogy különben is, értem teszik amit tesznek, hogy jót ehessek. Ekkor még mindig finoman beszéltem velük, hogy akkor beszélgessünk, hogy hogyan is képzelem (lehet hogy nem volt igazam, de cáfoljon aki tudja miért nem).
Az ANTSZ ellenőr tudtommal állami szerv által megbízott ellenőr. Az államnak az adókból van pénze, amit mi, munkás emberek fizetünk be. Számomra ez azt jelenti, hogy én fizetem őt. Tehát jogom van felháborodni. Erre többen is odafordultak más asztaloktól, amit nem tudtak nem észrevenni, mert megállt a levegő és az emberek kezében a villa. Finoman szóltam nekik, hogy nem az bánt, amit csinálnak (mert teljesen jogosan teszik értünk), hanem az ahogyan azt teszik. És hogy ha mód van rá változtassanak a modorukon. Ha nem tudnak azon változtatni, akkor legalább menjenek ki a kinti asztalokhoz és ott tobzódjanak.Közben a háttérben többen is bólogattak meg hümmögtek. A két "Úriember" meg angolosan távozott a kinti asztalokhoz.
Amikor elmentek a tulaj odajött hozzánk megköszönni, hogy kiálltunk mellette. Akkor mondtam neki, hogy ne haragudjon meg, de nem csak mellette álltunk ki, magunkért is tettük. De ettől függetlenül a későbbiekben bármikor látogattam meg az éttermet, mindig nagyon kedvesen fogadtak és valahogy az adagok is mások voltak. Vagy szóltak, hogy várjak kicsit, csinálnak frisset
-
creation
senior tag
A vállalkozó ne sírjon, Ő vállalkozott, senki nem kényszerítette.
A NAV ellenőrzés szerintem teljesen elfogadható reakciója állam bácsinak. Csak nem a jó célközönséget vette górcső alá. Mert akit kéne, azt nem merik/lehet.
"A politika olyan mint a sárban ragadt szekér... Mindegy ki ül az ostorral, a kerék akkor is a szarban áll, mi meg még akkor is tapossuk mint a lovak."
Az Uber jó kezdeményezés, nekünk, akik dolgozó emberek. Rossz a taxisnak, rossz az államnak, tehát a végén nekünk is rossz lesz. De majdcsak lesz kompenzációja... Megemelhetik a benzin árat, vagy kitalálják az Uber adót
-
creation
senior tag
válasz amstro555 #37 üzenetére
Az az idézőjeles mondat kivágta volna nálam a biztosítékot.
Már kapcsoltam is volna be a telefon hangrögzítőjét és vártam volna, hogy ismételje el a mondatot. Azt ment volna szalagcímbe, hogy a APEH az új keresztapa módszereit használja... Az ilyen söpredéktől kapok idehaza sokszor hányingert.
A cég ahol dogozok egy Francia cég. A Magyar igazgatót most rakták ki, mint macskát szarni, mert úgy viselkedett az emberekkel, hogy némelyek a kutyájukkal különben beszélnek. Nagyon érik itt már mindenkiben a szabadulás gondolata. Én még arany pozícióban vagyok, de ez se lesz sokáig így.
Párommal egy ideje gondolkodunk a külföldre költözésben. Oka egyszerű. Van két hitelem. Az egyiket örököltem, a másikat meg felvettem... A sorrend fordított. Ez a két hitel, havi szinten 120eHUF-ot visz el a fizetésemből. Ha kifizetek minden számlámat, akkor már kajára nem futja. nem panaszkodok. Itt a cégnél kettő ember fizetését viszem haza, ha a soron dolgozókat veszem alapul. Legszívesebben, ha rajtam múlna, az én fizetésem szintjére hoznám az övékét és még csak nem is zavarna, hisz megérdemlik.
Ami zavar, az a tény, hogy még 2 év az én hitelem és még 10 év az örökölt hitel... 44 leszek mire lesz egy házam az Isten háta mögött. Tudom, hogy sokan össze tennék a két kezüket, ha csak ennyi bajuk lenne... De mi még élni akarunk.Szóval nekünk is pár év külföld következik, nagyon valószínű.
-
creation
senior tag
Kérlek ha már idézel, akkor a második mondatot is idézd hozzá, egy bekezdésben nem csak az általad kiragadt mondat volt benne! (első idézeted)... Az meg hogy az állam bácsi fentről bábokként mozgatja a zsinórokat az állami cégeknél, azt gondolom idehaza már senkit nem lep(het) meg....
A második részben igazad van, feltéve, hogy az Uber nem biztosítja az utast... Erről nincs információm. De elég sokan tesznek az utas biztosításra. Szóval ez idehaza nem biztos hogy elrettentő tényező lehet, ahogy az Oszkárnál sem az, vagy a másiknál...
-
creation
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest