Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • morgyi

  veterán

  Van 1-2 olyan online felulet, ahol idokorlatos 1x kitoltheto tesztet lehet csinalni. Anyam mar hasznalja. Na azt nem keresgeled ki. Masreszt en is megbuktam a 4.es nyelvtan dolgozaton, mert sok a beseggelos dolog amit utana sosem hasznalsz, valoszinuleg a szulo sem fogja kitolteni helyette

  A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

 • morgyi

  veterán

  Én ezt nagyon sok embernél megfigyeltem. Sokan munkahelyen sem képesek belátni, hogy ha egy munkahely lehetősêget ad neked belső vagy külső tréning során több dolgot megis erni azt ki kell használni mert releváns tapasztalatnak hívják. Persze sokakban csak az marad hogy őugyannem. Önképzés ugyan ez...
  Családban van nem egy állami alkalmazott (tanár) náluk hatványozottan igaz ez. Ha valami újat várnak el tőlük az rengeteg többlet munka és ő minek tanuljon, nem elég a diploma...?

  A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

 • morgyi

  veterán

  A történelem oktatás szerintem direkt olyan amilyen még a végén tudnál párhuzamot vonni a múltban elkövetett hibák és a mostaniak közt. És kinek jó ez...?

  A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

 • morgyi

  veterán

  Én egy ideig jó tanuló voltam, aztán a gimnáziumban rájöttem hogy 0 tanulással, csak azzal ami az órán megragad rajtam tudok hozni egy erős közepes néhol jó átlagot.
  Volt olyan egekbe magasztalt kitűnő lány osztálytársam aki miután délután hazament estig tanult. Mi meg haverokkal vagy multiztunk, vagy lógtunk valahol.
  Tipikusan az a kisgyerek voltam, aki leállt vitázni a tanárral, hogy miért kap szar jegyet, ha a lényegét elmondja a nyelvtan szabálynak miután megérti, ahelyett hogy bemagolná pontosan ugyan azt ami a könyvben van.
  Én mindenhol a megértésre törekedtem, nem pedig a magolásra. Az nem is megy, a mai napig nem megy, viszont a saját szavaimmal el tudtam mondani.
  Persze az volt az agyondícsért csaj, felelésnél ha nem jutott eszébe egy szó a szövegben leblokkolt.
  Minden tanár temetett középsuliban hogy mi a szar lesz velem mert lusta vagyok, egy tárgyam lett 4-es az érettségin a többi 5-ös. Ebből az egyik fizika emelt... Az egyetemen meg jobb átlagom volt mint gimnáziumban bármikor.

  A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

 • morgyi

  veterán

  Nem értek veled egyet, a széleskörű tudás hasznos, a szakmai élet során nem csak egy szakmai skillt használsz, kellenek a humán skillek is hogy ne tűnj egy parasztnak a külsős partner szemében a kapcsolattartás során, kell tudnod fogalmazni stb...
  Valamint szakmai megbeszéléseken, konferenciákon a szünetekben sem tartanak egy tahó parasztak ha művelt vagy és el tudsz beszélgetni másról is a szakmán kívül.

  A gimnáziumoknak nagy a felelőssége, de azokat akik alig tudnak leérettségizni és szakma vagy továbbtanulási lehetőség nélkül hoppon maradnak, a felvételin kellene kiszűrni. Csak hát az iskolák küzdenek a létszámért így egyre lejjebb kerül a léc. De ez az egyetemekre főiskolákra is igaz.

  De nem tudom mi lenne az igazságos, az egyetemi felvételi pl. semmiképp. A Kandón pl. azért alacsony a ponthatár, hogy a villamosipari szakközepet végzett diákoknak is legyen esélyük. Jellemzően nem onnan kerülnek ki a maxpontos matek és fizika érettségit író diákok. Na nekik segítettünk mi gimnáziumot végzettek a matekban, fizikában. Ők meg segítettek nekünk első évben a szakmai tárgyakban, és a többsége aki szakközepet végzett kiváló szakember lett.

  A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

Hozzászólok Aktív témák