Aktív témák

  • sti

    tag

    Én meg nem tudok edzést tartani ha esik. Kapcsoljatok ki az esőt!! Pfff...én maradok potyautas:D

  • bitpork

    veterán

    LOGOUT blog (1)

    Gusztustalan ez a más zsebében turkálás. Én léptem.

    Parci: szerintem ne kövesd el a legősibb hibát, hogy más hülyesége miatt magadat gyilkolod. Soha nem fogja megérteni mindenki, hogy attól mert ő itt júzer szívességi alapon, nincs döntési joga, és soha nem is lesz. Aktiváljátok a megelőző megoldást. A pampogóknak meg ban - pont ez megy most az ncore-on is. Ott kicsit keményebben a vérnyogókkal szemben, ami itt is simán elférne.

    https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

  • Kal-El

    senior tag

    Egyetértek a cikkel, én szoktam is mondani a haveroknak, hogy legalább az olyan oldalakon kapcsolják ki, amik "megérdemlik".
    A gond olyankor van, ha elfelejti valahol az ember :D (ez főként több böngésző használata közben gyakori eset)

  • Penge_4

    veterán

    "...de az biztos, hogy ha nem látják, akkor pontosan nulla forintot ér;"

    Mondja már el nekem valaki, hogy mennyit ér az, ha valaki biztosan nem vásárol semmit, csak megnézi a reklámot, esetleg szolidaritásból rákattint? Mert szerintem ha kellően sokan csinálják, akkor óriási bant, ha kevesen, akkor centeket.

    "Hatszázezer regisztrált fórumtag nem téved."

    Csak? Ahhoz képest, hogy nem lehet törölni a felhasználói fiókot szerintem inkább kevésnek mondható. A Facebook is így lett a legnagyobb, csak ez nem lesz hiteles.

    "Mert ez a user azt mondja, hogy pusztuljunk meg, akkor majd máshol fórumozik legfeljebb, az ő számára a mi munkánk egész pontosan nullát ér."

    Nem fogalmaznék ennyire erősen, de nézzétek pozitívan. Mennyivel jobb helyzetben vagytok a kényelmes irodában, mint az éhező migráncsok. ;]

    "Kicsit hasonló helyzetben vagyunk egyébként, mint a taxisok az Uberrel"

    Ezzel a hasonlattal gyönyörűen megfogalmaztátok, hogy miért kell az egész jelenlegi gazdasági rendszernek minél előbb összeomlani, mielőtt még több áldozatot termel a technológiai munkanélküliség. Hiába végeztek társadalmilag hasznos munkát, ha csak közvetetten kaphattok érte erőforrást azáltal, hogy értéket nem teremtő, ingyenélő marketingesek piócaként élősködnek rajtatok.

    Mikor ébred már fel az emberiség és söpri el... áh... már megint elragadtattam magam, soha nem lesz itt utópia... :W

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz csabiks #1026 üzenetére

    Azért ezt nem tudja mindenki.

    Plusz lennének még ötleteim, hogyan lehetne monitorozni és retorziókat alkalmazni a "nem fizető" userek ellen.
    Sőt arra is hogy hogyan lehetne motiválni a usereket. (Lehet kéne indítani erre egy startupot)

    Mondom ez egy folyamatos "háború". Mint a bliccelők és az ellenőrök között. Bár én is használok adblockert, belátom, hogy ez nem mehet egy határon túl... ha pl 80% fog blokkolni, akkor egyszerűen megszűnnek a kedvenc oldalaink. Jótékonyságból senki nem fog szervereket fenntartani és minőségi kontentet előállítani...

  • #02683648

    törölt tag

    válasz Busterftw #1042 üzenetére

    Az a gond, h a reklámokat nem úgy adják ki a reklámozónak, h "március elsejétől addig amíg el nem értük az e hónapra kitűzött bevételi célt". Amint leírták korábban, különböző kampányok mennek, egyesek áthúzódnak hónapokon, mások néhány hetesek, etc. etc.
    Plusz nem biztos h előre lehet látni h milyen reklámszerződések fognak bejönni (mennyi lesz az éves bevétel, nem hogy hónapra lebontva), és így tovább

    Egyéni szinten amit javasolsz kb úgy lehetne elképzelni, h vki online pókerből akarna megélni és úgy csinálna, h "1-től addig játszom amíg nem nyertem X-t" ahol X a havi megélhetésre kellő összeg.
    A reklámpiac mondjuk ennyire nem kiszámíthatatlan mint a szerencsejáték, de akkor se reális h csak addig legyen egy hónapon belül reklám amíg X összeget megtermelt.

    [ Szerkesztve ]

  • Regi_motoros

    újonc

    válasz bitpork #1052 üzenetére

    bitpork: Leírtam már miért reggeltem vissza több év után. Azzal kezdtem.

    De most kiegészítem azzal, hogy felhívjam a figyelmet az olyan téves és káros megfogalmazásokra amelyeket te gyakran leírsz. Ezt írod:
    "attól mert ő itt júzer szívességi alapon, nincs döntési joga, és soha nem is lesz"

    Ez tévedés, a júzerek nem szívességi alapon vannak itt. Alapvető szemléleti probléma nálad és az oldal egyes prominens szerkesztőinél, hogy hiszik és hangoztatják, a regisztrált felhasználóknak szívességi alapon szolgáltatnak.
    Nem így van.

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz Penge_4 #1054 üzenetére

    "Mondja már el nekem valaki, hogy mennyit ér az, ha valaki biztosan nem vásárol semmit, csak megnézi a reklámot, esetleg szolidaritásból rákattint?"

    Amúgy nincs olyan, hogy valakire nincsenek hatással a reklámok. Itt nagyon sokan elvannak tévedve, ha azt hiszik védőpajzs van az agyuk körül.

    MINDEN reklámnak van hatása, mindenkire. Ha tudatalatt is, még ha tudod, hogy soha nem vásárolnál, ha tudod, hogy soha nem kattintasz akkor is. Nem feltétlenül az az eredménye, hogy rohansz kávéfőzőt venni... hanem egyszerű tudatalatti asszociációk épülnek fel az agyadban márkákkal, termékekkel kapcsolatban. Egy ilyen kampánynak nem csak az a célja, hogy közvetlenül növelje a bevételeket. Néha fontosabb a brand fenntartása, ismertté tétele, egy új termék bevezetése stb... elég ha tudsz róla. Bár nehezebben mérhető mint a kattintás, igen is van értékelhető eredménye.

    Egy példa... Kizárt, hogy mostanában drága autót vegyek, és lehet egy vén Dacia lesz belőle... de ha akár egy másodpercig is bejön egy Volvo reklám, meglátom a márkajelzést beleég az agyamba, hogy ez egy gyönyörű svéd vas. Lehet 15 év múlva fogok Volvo-t venni, és ehhez ez a kis reklám is hozzájárult a 4 másodperc alatt amíg odanéztem.

    [ Szerkesztve ]

  • Darellus92

    aktív tag

    Én csak mobilarénán vagyok, ott kikapcsoltam.

    HTC = Help This Company

  • azbest

    félisten

    válasz #32839680 #1060 üzenetére

    A ph oldal pedig nem létezne a számlák kifizetése nélkül. A cikkek is élénkítik a fórumot, anélkül kevesebb téma lenne. A szaktopicok ígyis állandó ismételgetésbe torkollanak, mert sokan nem hajlandóak kicsit önállóan olvasni.

    Szóval az oldal üzemeltetéséhez pénz kell. Így már vissza is tértünk az eredeti problémához és ahhoz, hogy a mai világban a legfájdalommentesebb a reklámok megjelenítésével való támogatás.

    [ Szerkesztve ]

  • isti84

    csendes tag

    Üdv!

    Ez egy évek óta ismert probléma. Jó megoldást nem fogtok találni rá. Akit nem érdekelnek a reklámok, azok használják a blokkolókat. Nem kényszeríthetitek a felhasználókat, hogy igenis nézzék azt. Alternatívákat kell keresni. A prémium tagság max pornó oldalra jó, nem egy tudományos lapcsalád pénzforrásához. Vegyétek fel a kapcsolatot az blokkolók készítóivel és tárgyaljatok velük.

    Én képtelen vagyok elviselni a pofámba ugró, repülő, elfuserált, hülye reklámokat. Nem elégy, hogy szinte minden médiában rám akarnak erőltetni egy éjszakai betétet, mert az nedvszívóbb. Vagy bebeszélni nekem, hogy az olcsó fájdalomcsillapító minden bajom megoldja. Esetleg vegyek hitelre valamit.

    Érdekes az is, hogy sokszor az oldalaitokon megjelenik egy egyedi háttér (hol látható hol pedig nem) amire ha véletlen kattinok akkor elirányít egy bullshit oldalra, amit nem akartam se megnyitni se látni.

    Üdv,
    István

    Kockák előre!!! :D

  • #02683648

    törölt tag

    válasz #32839680 #1060 üzenetére

    Utolsó mondatodra írtam azt korábban h :
    "ami meg a közösség vs híroldal viszonyát illeti, tyúk-tojás kérdés. Ha kisebb lenne a közösség lehet h vmivel kevesebben néznék a híreket a főoldalon (az üzemeltetők vsz tudják pontosan mennyivel), de ha nem lenne oldal akkor a közösség kulcs magja akármennyire penge és hozzáértő, mehetne máshová, vagy dobhatná össze a hostingdíjat egy saját szerverre ahol üzemeltetik a saját fórumukat."

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz isti84 #1063 üzenetére

    Nincs alternatíva... Az a baj, hogy nagyon természetesnek vettük, hogy egy komoly szerkesztői gárda időt nem kímélve cikkeket ír nekünk, komoly szervereket üzemeltet, és még fejleszti is óriási beletett munkával az oldal minőségét. Te mivel fizeted ki ezt a munkát, ha nem akarsz reklámokat nézni, se prémiumot?

    Amilyen konstrukciót te javasolnál, az a hobbiblogolás. Jó legyen ingyenes, de akkor a PH! legyen egy hobbi blog, olyan szintű tartalommal. Erőset esne a minőség, hogyha hobbiból írnának, ugye?

    Az egész ipart az mentheti meg, hogyha széles körben elterjed egy online pénztárca, amivel könnyen és biztonságosan fizethetünk, akár cikkekért, akár havidíjért, közösségi finanszírozásért stb... A jó szolgáltatók fognak életben maradni.

    Lehet éveken belül el fog tűnni az ingyenesen olvasható magazin fogalma. Ennyi. Ha így folytatjuk akkor ez lesz...

    [ Szerkesztve ]

  • Byga007

    aktív tag

    Az a baj hogy én nagyon de nagyon rühellem a reklámokat többek között ezért nem nézek tv-t sem. Sajna engemet nagyon irritálnak a reklámok mikor mindenfélét akarnak ledugni az ember torkán, hát erre nincs szükségem. Így kénytelen vagyok hazsnálni mindenen gépeken tableten, telefonon.

    Napok óta órák esnek ki az életemből és ezen már a napi másfél üveg vodka sem segít

  • sirály12

    őstag

    Nem blokkolom a reklámokat.
    De megértem néha azokat akik blokkolják, mert sok reklám annyira irritáló, hogy az már zavaró.
    A PH szerencsére nem nyomja orrba, szájba a reklámokat annyira mint némely oldal, így itt el sem gondolkodom blokkoláson. Ennyit megtehetek azért, hogy itt lehetek, írhatok, olvashatok.

    És sajnos van olyan oldal is, ahol ez a téma feljött pár napja, de a kiskakas a szemétdombon minden olyan hozzászólást kitörölt és szétszedett ami nem az oldalnak és főleg neki tetsző volt. Ha már az ember nem írhatja le a véleményét sem, akkor megette a fene! Nem nevezném meg az oldalt(PC forum ;] ), de azóta gondolkodom, hogy oda csak blokkolóval kellene menni, mert az ahogy viselkedik túlmegy minden ésszerű határon. Tehát nem is a reklámok miatt, de miatta lehet fogok használni blokkolót. ;]
    Mert attól, hogy valaki moderátor, még nem isten, aki nem hagy másokat szóhoz jutni, írni! Akkor minek van ott egyáltalán fórum? Beszélgessen magában az ilyen. Hmmm. Ez most kikívánkozott! :DDD

    Én szárnyalnék, de nem hagyják.

  • dobragab

    addikt

    A legjobb oldalról közelítitek meg a problémát! Azzal, hogy 10+ éve nincs undorító reklám, megelőlegeztétek a bizalmat Nekünk. Mint nagyon sokan, én is annyit kaptam már a PH!-tól, hogy úgy érzem, ennyit bőven megérdemel az oldal. :R

    Még a prémium tagság bevezetése előtt TG topikban volt arról szó, hogy csak élősködünk, ki is kapcsoltam a reklámokat. A bevezetéskor a cikk megjelenésétől számított 10 perc múlva ment is a támogatás. Ügyesen kéritek meg úgy a júzereket, hogy ez ne legyen irritáló. Viszont ha túlzásba viszitek, nem jelenik meg a tartalom, ha van adblocker, akkor legtöbben reflexből Ctrl + W-t nyomnánk. :N

    Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

  • dobragab

    addikt

    válasz föccer #1003 üzenetére

    Napi 120k aktív látogató van utolsó információim szerint.

    FORRÁS

    [ Szerkesztve ]

    Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

  • Penge_4

    veterán

    válasz #32839680 #1058 üzenetére

    "Itt az internet hajnalán lettek "lekurvítva" az emberek. Attól hogy valami digitális tartalom, még nem kell igyenesnek lennie?"

    Visszakérdezek: Miért lett ennyire anyagias a világ? Az internet az egyetlen olyan hely, ahol vagyoni helyzettől függetlenül az lehetsz, aki akarsz, nem korlátoznak sem országhatárok, sem semmilyen határ.

    Csak ahogy konzumerizálódott, egyre több hiéna és pióca jelent meg, akik mindenből pénzt akarnak csinálni.

    (#1059) Ren Hoek: Nem mondtam, hogy nincs hatással. Vannak egész vicces, kreatív reklámok és vannak olyanok is, aminek simán tarkónlőném a készítőjét. De ettől még maga a reklám lesz rám hatással, az általa hirdetett termékkel kapcsolatos hatás irreleváns. Pl. ha bármilyen elektronikai cikket nézek, akkor sorba rendezem specifikációk szerint és a kiválasztottakra ráguglizok és már van annyi rutinom, hogy pár másodperc alatt kiszúrom melyik a bércikk és melyik a valódi teszt.

    "egyszerű tudatalatti asszociációk épülnek fel az agyadban márkákkal, termékekkel kapcsolatban."

    Amit felülír a tudatom azzal, hogy egy cég, ami ennyit költ marketingre, az
    1. ennyivel kevesebbet költ kutatás+fejlesztésre.
    2. ennyivel magasabb árréssel dolgozik.

    Ezek egyike sem szimpatikus, ezért eleve hátránnyal indul minden ilyen termék.

    "Lehet 15 év múlva fogok Volvo-t venni, és ehhez ez a kis reklám is hozzájárult a 4 másodperc alatt amíg odanéztem."

    Én meg autót is specifikációk alapján vennék csak.

    ps. Tudom, hogy ezzel egyedi vagyok, mert a legtöbb emberre hatással van, különben nem rohangálnának annyian iPhone-nal meg egyéb divatos cuccokkal.

  • Turbolada II

    őstag

    válasz Penge_4 #1070 üzenetére

    Parci aláírása találó: "láttam egy fickót egy kávézóban. se mobil, se laptop. csak ült és itta a kávéját. mint egy pszichopata." Tényleg vannak még olyan pszichopaták akik a kütyük helyett inkább a partnerükre kíváncsiak. :) A reklám csúnya dolog, tudatos fogyasztó ezért nem figyel rá. :)

    "A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.

  • FoxiestFox

    félisten

    Hát én kikapcsoltam, egyedi szűrőimmel együtt az oldalaimon, nyomtam egy ctrl+f5-öt, de még így sincsenek reklámok. Oo

  • fi:zi'k

    nagyúr

    válasz bitpork #989 üzenetére

    Azért én is. :D
    No offense!

    96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

  • Urban Terror

    tag

    Olyan megoldás érdekel, amibe a facebook és a google beledöglik, ti viszont jól jártok.

    [ Szerkesztve ]

  • #22145024

    törölt tag

    Kikapcsoltam a blokkolót, legyen egy jó napotok! :D
    Jelenleg csak statikus reklámokkal találkoztam a PH-n. Ha ez így marad, akkor nekem nem gond. Ha megint jönnek az idegesítő, irányomban totálisan kontraproduktív, animált hulladékok, akkor lehet inkább búcsút veszek a laptól. Ha enyire kell a reklámbevétel (amit megértek btw), akkor inkább tegyetek be 3x ennyi felületre statikus hirdetéseket, csak ne bosszantsátok az olvasókat olyannal, ami pont azt lehetetleníti el, amiért idejönnek!

  • Bohus

    aktív tag

    Jó pár éve én is használom az Adblock-ot, pont az idegesítő, "nyomulós" reklámok miatt, és eleinte nem is szelektáltam, blokkoltam mindent. Talán pont a PH! volt az első, ahol szűrtem a tiltást, mert - számomra - valóban nem zavaró. Nem azért tettem a kivételek közé, mert megkértek rá, hanem mert zavart a sok reklám helyén tátongó üres hely. Hiányérzet volt bennem, tudtam hogy ott valaminek lennie kell, valami információmorzsától megfosztom magam. Nem volt szép, egységes a megjelenés az üres dobozok miatt. A kivételek listájára tettem az oldalt és helyreállt a rend.
    A cikk nagyon helyesen kiemelte, hogy a reklámok nem arcbamászóak, hanem szolid hirdetések, ezért itt érdemes lehet kikapcsolni a reklámblokkolást. Aki blokkol, az legtöbbször minden oldalon ezt teszi, valahogy fel kell hívni a figyelmet, hogy itt a PH!-n a reklámok miatt nem okoznak súlyos diszkomfort érzetet.

    A Föld legnagyobb problémája maga az ember.

  • pigster

    senior tag

    válasz bitpork #1044 üzenetére

    Csupa nyavalygás. Miféle búcsú az ilyen? Búcsúzni vidáman kell.

    FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

  • Vistaboy

    veterán

    Még egyszer, utoljára hozzászólok a témához. Ahogy az alábbi képen is látható, kikapcsoltam az AdBlockot a Prohardveren, a Gamepodon, az It Cafén, a Mobilarénán, Sg.hu-n és a Logouton is. Mindaddig, amíg csak ilyen diszkrét méretű reklámok lesznek láthatóak, mint például jelenleg ez a Telenor-féle, és nem lesz teli velük a fél képernyő, addig részemről semmi gond nincs azzal, hogy ezeken az oldalakon ki legyen kapcsolva a szűrés. :K

    Remélem, hogy ez elegendő lesz egyelőre, és rajtam kívül sokan döntenek még úgy, hogy a Prohardver lapcsalád üzemeltetői megérdemlik ezt a pár kattintásnyi segítséget. Mert ha nem és később csak prémium tagsággal lehet majd megtekinteni a cikkeket és fórumozni, akkor nem csak azok szívják meg, akik kib@szásból blokkolnak, hanem mi is, akik szeretnénk segíteni, de anyagi helyzetünk nem teszi lehetővé a prémium tagságra való befizetést.

    (Mielőtt megint valaki beleköt, hogy milyen drága cuccaim vannak és nincs rá pénzem, újra elmondom, hogy ezeket nem most vettem, közben sajnos megváltoztak a dolgok.)

    Szóval én továbbra is úgy vélem, hogy ezen a pár kattintáson tényleg nem múlik semmi, az oldal megérdemli, hogy továbbra is fennmaradjon. Sok olyan kommentet olvastam, miszerint az oldal nem ad nekünk semmit, miközben a reklámokból nyerészkedik. Nos, ez nem igaz. Gondoljunk csak a rengeteg nyereményjátékra. Sokszor lett kisorsolva igencsak értékes nyeremény - VGA, monitor, stb. -, és bár én nem sokat nyertem, de mégis emlékszem rá. Ha ekkor nem adtak semmit, akkor mikor? :)

    További szép napot. :R

    [ Szerkesztve ]

    "A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

  • detcom

    újonc

    Én nem adblockot használok csak ahhoz hasonlót.
    És fogok is mert minden ki kényszerhitet reklám főleg tömegesen zavaró.
    (postaládába tv-ben rádióba utcán és sok más formában)
    Ezért is nem nézek tv és nem halhatok rádiót.
    Az internet adó és a internetes reklám adó ellen lázadás van, pedig ki fognak halni azok az oldalak akik reklámbevételből akarnak megélni.
    Alkotmány sértő és adatvédelmi is egyben.
    Ha mindez nem fog bekövetkezni lesznek olyanok akik interneten fognak támadni minden reklám függő oldalt.
    Lehet vitázni erről arról ezzel kapcsolatba de az idő mindig mindent megold és a jövő elkerülhetetlen.
    Nem azt mondom a reklám nem kell igen is kell de a felhasználó dönti el hogy jó ez neki vagy nem.
    És felelősé kell tenni minden reklámozót a termékkel kapcsolatos felmerülő hibák megtévesztések miatt is.
    Hiába védekezik azzal nem ö hozta létre, de ö elősegíti annak terjesztését.
    Lehet azzal jönni kié az oldal meg a szerver és azon levő tartalom az öve.
    Ez így is van mind addig még közé teszi, mert azután feleséggel tartozik mindenért ami vele jár.
    Kinek tetszene ha vesz egy autót és tele lenne reklámmal az oldala. Vagy felszáll valamelyik közlekedési eszközre ami tele van olyan reklámmal amivel ö nem tud azonosulni. Az a baj ezzel hogy kezdenek elszállni az oldalon üzemeltetők egyre pofátlanabb és több reklámmal. És ameddig ez nincs törvényileg szabályozva (korlátozva pl hány % lehet az oldalnak és milyen formába és adóztatva ráadásul adatvédelmi szempontból megoldva) addig az agyon reklámozott adblock népszerűsége nőni fog. Csak vissza kell tekinteni a múltba e-mail spam (kelletlen reklám) esetére, vagy tudnák már száz dolgot felhozni. Az élet alapja kezd lenni a net az emberek szokása megváltozik ahoz hogy egy társadalom fennmaradjon adóra van szükség. És mivel az internet mint termék adóztatni kell. És szabályozni cenzúrázni még akkor is ha a parasztokat megvezetek az rossz. De ahogy már írtam az idő mindent megold. Az internet nagyobb fegyver mint bármelyik atombomba. Ha azon robbantanak hatása kiterjedhet az egész világra míg a bomba csak egy terültére. Ott a sok értelmisége szellemi munkás aki nem termel élelmiszert a két kezével.
    Van egy láthatatlan határ amit ha ezek száma túl lép vissza fordíthatatlanul kihal az ember a földön.
    Ezzel nem azt mondom nem kell ilyen ember, de kell csak egyensúlyba kell maradjon a termelő munkás a nem termelővel. Ahogy a világ kezd rájönni a globális felmelegedés veszélyes. Így ráfog jönni a korlátlan reklám is az. Csak ezzel az a baj nem előrelátóak az emberek hanem csak akkor vesznek észre dolgokat mikor már baj van belőle. Reklám jó dolog de veszélyt is rejthet és bizonyos formába menyiségben káros!
    Ezt kell megérteni előbb majd utána lépni vele kapcsolatba. Nem a terrorista hozta létre a fegyvert ö csak használja és mégis öt ítélik el érte. A reklám is lehet fegyver .....

    detcom

  • csabi63

    senior tag

    válasz detcom #1080 üzenetére

    Én ilyen mélységekbe inkább nem mennék bele. Kikapcsoltam a blokkolót, mert sok segítséget kaptam már különböző témákban, nálam okosabb/tapasztaltabb user-ektől. Olvasom a cikkeket is, és szinte minden meglévő cuccomnak van fóruma, ahol infókat lehet kapni/adni. Ez megér nekem annyit, hogy elviseljem a reklámokat.
    Ennyi.

  • lappy

    őstag

    En csak azt nem értem hogy ha nem hasznalnek adblockert ( nem is használok) es mondjuk mindenki úgy tenne akkor vajon hány százaléka kattintana a reklámra? Mert ugye ha jól értem akkor ebből élnek. De ha a tomeget hidegen hagyja a reklám akkor ph-off lesz? De azt is kellene egy oldal üzemeltetőnek figyelembe venni hogy a képernyő x százaléka legyen csak reklám. Úgy érzem ez nagyin kettős dolog a következő lépés már csak az lesz hogy mindenki tag kell hogy legyen.

    Bámulatos hol tart már a tudomány!

  • jksx

    senior tag

    Kikapcsoltam a blokkolót, csak azt nem tudom, hogy ez Nektek mitől jó, mert ettől nem fogok kattintgatni a hirdetésekre. Ergo "nem látom", nem akarom látni azokat.
    Ha valami érdekel, vásárolni akarok, akkor utánajárok a kiszemelt terméknek. Aztán árukereső, stb...

  • zenit73

    aktív tag

    Tisztelt Stáb!

    Most kikapcsoltam a blokkolót, holnap kikapcsolom a mh.-i gépen is, de már látom, hogy mi lesz a bajom, az, hogy a mozgó reklám megőrjít, elvonja a figyelmem arról amit olvasni szeretnék.

    Az én kérésem az, hogy a reklámok ne mozogjanak!

    Megpróbálom, de nem merek ígérni semmit, ha megmaradnak a mozgó reklámok.

    Üdv.
    Feri

  • #56573440

    törölt tag

    válasz detcom #1080 üzenetére

    te láttad a ph-t blokker nélkül? jár az alucsákó...

  • Geffry

    aktív tag

    Én csak bedobnám a kalapba a két krajcárom, mivel valószínűleg már minden el lett mondva a témáról amit el lehetett mondani.

    Nekem nincs bajom azzal hogy reklámok jelennek meg egy oldalon, hiszen értem én hogy valamit valamiért alapon működik minden. Viszont ha már így van, akkor legyen ízléses.
    Én azért használok adblock kiegészítőt mert a legtöbb oldal a képembe hányja a marhaságait és manapság a streamelt világban már videók is előugranak természetesen autoplayre álítva ami meglehetősen zavaró.
    Legyen reklám, legyen akár videó is, de döntsem el én hogy megnézem vagy sem.

    Ha ez ilyen formán lenne megvalósítva mindenütt, (hiszen kinek nem inge...) akkor nem lennénk arra sarkallva hogy tegyünk ellene valamit. (legyen az annyi hogy leállítom a flash autoplayt vagy épp adblock-ot telepítek)

    A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...

  • Muerte

    addikt

    válasz detcom #1080 üzenetére

    Te vajon kinek az újraregje vagy? :DDD Ezt a messzi jövőbelátás témát már sokan megpróbálták előtted is,vajmi kevés sikerrel...

  • szekera

    csendes tag

    Tisztelt Szerkesztők és Fórumtársak!

    Régóta olvas(gat)om ezt a lapcsaládot, a néhány kedvenc közé tartozik, bár nem vagyok aktív fórumozó. Csak szimpla olvasó. :R
    Sok jó írást, tesztet, információt, hozzászólást, tanácsot és észrevételt köszönhetek meg itt-most Mindenkinek! :C
    Nem szeretem a reklámokat, elfogadom a létüket, ahol tudom kikerülöm, így használok blokkolót (ABP) is.

    A Prohardver lapcsaládra engedélyeztem a hozzáférést.

    Nem kerül semmibe (kábelnet itthon). Már tudom mit és miért. Továbbra is szeretném még olvasgatni ezt a lapot!!! :K

    Kellemes időtöltést mindenkinek!

  • janeszgol

    félisten

    válasz Graphics #852 üzenetére

    Sosem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű emberek léteznek.
    Nyissá webshopot, meg teremjen áram a fabóó. Sose fizetek appokért, mert nem éri meg. Egy deka reklámot nem szeretek, mert idegesít. De azé kéne minden ingyé. Szóbeszéd útján a legjobb reklámozni. (Aha és addig fedezed a bukókat?)
    Plusz a fenyegetőzések.
    Plusz a "hogyaníszmánhe?".

    Elszoktam ezektől.

    [ Szerkesztve ]

    2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

  • sutszi

    veterán

    Azért ez a topik nagyon tanulságos, pedig csak átpörögtem rajta. Remek indikátora annak miért vagyunk a "10 millió mindenhez is értők országa".

    A cikk mondanivalóját megértem és szerintem sokan nem látják, hogy ez mennyire "baráti" gesztus volt, hogy ki lett írva. Simán megcsinálhatták volna, hogy aktiválják a szűrést és nincs tartalom amíg aktív a blokkoló... Szóval ezt értékelni kellene...

    Valószínű, hogy amíg tűrhető lesz a reklámok mennyisége addig minimális lesz a lemorzsolódás...de nem is baj ez annyira... Ez meg inkább csak egy gumiszoba marad ahol néhányan kiadják a feszkót...

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

  • WynNyback

    tag

    válasz janeszgol #1089 üzenetére

    Az a baj elfelejtetted ez az egész honnan indult. Mondhatni az internet. Lelkes emberek munka mellet hoztak létre oldalakat és minőségi tartalmat. Mostanra ebből akarnak megélni, de mivel az elmúlt 15 évben mindent "ingyen" kaptak a felhasználók -cserébe a reklámokért- ezért már nem akarnak fizetni a userek. Én nem emlékszem, hogy a PH lapcsalád szolidáris lett volna a nyomtatott sajtóval miközben az ő üzleti modelljük ép az online "ingyenes" tartalom miatt szakadt össze.

    Nem az ingyenességről van szó, hanem arról, hogy a reklám nem fizetőeszköz. Eddig nem volt erre az oldalra előfizetési lehetőség most van, de milyen? Nem fizetek előre egy évre semmire. Miért nincs havi előfizetés? Vagy miért nem csinálják meg, hogy akár egy egy cikk ami komolyabb magában is megvásárolható miközben az ingyenesen nem érhető el?

    Én egy darab reklámot nem türök meg a gépeimen már routerben blokkolom az ismertebb reklám oldalakat és ugyanezt teszem a cégeknél ahol rendszergazda vagyok. A reklám nem fizetőeszköz hanem egy agymanipuláló veszélyes egészségre ártalmas dolog. Ha egy tartalomszolgáltató csak reklám fejébe szolgáltat akkor az az ár olyan magas amit nem fogok megfizetni.

    Blokk marad. Nem az én dolgom kitalálni milyen fizetési modelleket hoznak, de a mostani engem nem sarkal megvásárlásra mert nem fogok 1 évre előfizetni semmire sem.

    [ Szerkesztve ]

  • twollah1976

    őstag

    Én amint megjelent az első reklámblokkoló szinte azonnal elkezdtem használni.

    Amikor beindult a Prémium tagság, már másnap előfizettem, azért nem aznap, mert valami gond volt a Prémium tagság rendszerével.

    Ha ezen múlik, hogy ne legyen beszántva, sóval felhitve a péhá akkor megpróbálok minden nap az Edge böngészővel a reklámokra kattintani.

    \m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

  • pigster

    senior tag

    A nagy AdBlock visszakapcsoló szabadságharcosoknak és egyéb érdeklődőknek:

    Prohardver Kft. 2014. évi eredménykimutatása (nyilvánosan elérhető: http://e-beszamolo.im.gov.hu/oldal/kezdolap)
    A 2015. évi ezek szerint még nem készült el. 2016. május 31-ig gondolom meg fog történni.


    !!! Minden ezer Ft-ban van megadva !!!
    Többeket érdeklő kérdések:
    Értékesítés nettó árbevétele: 111 407 000
    Személyi jellegű ráfordítások: 26 272 000
    Átlagos statisztikai létszám. 15 fő (lásd kiegészítő melléklet, aztán hogy ők rész- vagy teljes munkaidőben vagy máshogy folalkoztatottak?)

    Kiegészítő melléklet szerint 2014-ben:
    "Az árbevétel a tervek szerint alakult."

    A 2015-ös beszámoló alapján majd látható lesz a tényleges helyzet.
    Addig csupán annyi a biztos, hogy
    2013-ban 106 630 000 Ft árbevétel volt
    2014-ben kb 5 millióval több: 111 407 000

    FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

  • Permet Elek

    senior tag

    Szerintem meg emlékezni kéne, honnan indultatok, és kik segítettek, építik a mai napig az oldalt.

    Munka mellett csináltatok páran érdemi dolgokat, Volt egy apró szerver, meg egy jó adok veszek. És a + a sok szakmai és egyébb topik adja. Amit ingyen szabadidejében az ide járó, szerintetek semmirekellő user ad hozzá. A rengeteg ingyen felajánlott eszköz. A rengeteg önként való segítség, ami segített eljutni egy szintig.

    Aztán eljutottunk oda,h már láttátok, ez megy, akkor próbáljunk meg ebből megélni. És onnantól kezdve megy az egyre inkább pénzéhes magatartás. Hiába tagadjátok. Nem számítanak az userek. A lap legalább 70%-át érdemben, még mindíg az userek adják.

    Az adok-veszek színvonal jelenleg ott tart, hogy hírdethetek bárhol kb. ugyan ott tartok. Mióta kicsicsáztuk, elfogadhatóbbá tettünk vérpistikéknek is.

    Tesztek. Elolvashatom én máshol is ugyanazt a tesztet, tán még hamarabb is. És igen, sokan megírták, h van teszt, de az nem biztos, hogy hozza azt, amit kéne. És igen én is vettem ph-s teszt alapján telefont, és többször is csalódtam e miatt. Inkább veszek valamit saját kipróbálás, vagy a fórumban való megerősítés után.

    Régen minden ment ingyen. Mióta egyre nagyobb a tábor, viszont a világ egyre ridegebb. Érdekes módon ,minden fizetős. Ráadásul egyre drágább nálatok. Igaz megtaláltátok a számítást. Sok a bírka, szóval nem számít ha 30%-ot bukunk. Már látjuk, hogy a többiek eltartanak. Sajnos ez jön le a hozzászólásokból. Az oldal részéről.

    A vég elkerülhetetlen, mind a taxisoknak, mind az erőszakos reklámoknak. Vezető nélküli autó, Egyre több reklámot blokkoló alkalmazás. Integrált és hasonlók..

    Majd akkor az lesz, kérlek csak ezt a böngészőt használd. és utána így szépen sorban?? Kapcsold ki az abp-t ez csak a kezdet, ti is tudjátok.

    Nincs hasonló oldal. Erre is csak annyit,hogy még. Erre se alapozhattok a végtelenségig.

  • #56573440

    törölt tag

    válasz pigster #1093 üzenetére

    te vállalkozó vagy? gondolom nem, mert akkor a mérleg szerinti eredményt néznéd, és igen szomorú lennél.

  • szaszlaci

    addikt

    válasz Permet Elek #1094 üzenetére

    Egyet kell értenem veled. Aki nem tiszteli a felhasználóit, akik a tartalmat és a látogatottságot adják – ingyenélő potyautasoknak nevezi – eltűnésre van ítélve. Lehet itt engedélyezni a reklámokat vagy fizetni prémiumért vagy cikkekért a jövőben, ez csak elodázza az elkerülhetetlent. Nagyon fogom sajnálni, ha megszűnik az oldal, de már évek óta úgy látom, hogy erre tart. És ennek nem sok köze van a reklámblokkolóhoz.

    [ Szerkesztve ]

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

  • pajo88

    csendes tag

    - Egyáltalán nem zavaróak az itteni reklámok.
    - Az én gépem teljesítménye, sokkal nagyobb annál, hogy ne tudna betölteni egy reklámot.
    - Szeretem az itteni cikkeket. Főleg a mobilarénásakat.

    Ezért KIKAPCSOLTAM a reklámblokkólókat.

    Becsület és Haza! "Honneur et Patrie!"

  • WynNyback

    tag

    válasz pigster #1093 üzenetére

    Az emberek jó része ledöbbenne ha vállalkozna, hogy egy vállalkozásnak milyen költségei vannak. Én momentán az vagyok. Ahhoz hogy havi nettó 200 000 körül keressek ami szerintem manapság nem is annyira sok nettó 600 000 körül kell termelnem. Járulékok, gépjármű fenntartás, eszközök, könyvelő, tartalék képzés stb.. Szerintem ez a lové amit termelnek egyáltalán nem sok. Ennek jó része gyanítom kimegy költségként.

    [ Szerkesztve ]

  • pigster

    senior tag

    válasz #56573440 #1095 üzenetére

    Szomorú is lennék, ha csak 1% körüli eredmény lenne.
    Ha egy ún. multi ilyen nyereségességet mutat fel, akkor megy a vagdalkozás, hogy kitalicskázzák a pénzt, de most persze szegény PH. Hahaha.
    Nyilván majd megoldja Balog Márton közgazdász ügyvezető (http://mediapedia.hu/balog-marton)

    Ugyanakkor van 61 millió Ft "Anyagjellegű ráfordítás", ami kb. ezt takarja hivatalosan:

    a) Anyagköltség: ... PH-nál?
    b) Igénybe vett szolgáltatás pl.: reklám, posta, telefon, továbbképzés, szállítás (lásd lentebbi megjegyzést ezzel kapcsolatban)
    c) Egyéb szolgáltatás: biztosítási díj, hatósági díjak, illetékek
    d) Eladott áruk beszerzési értéke: ... PH-nál?
    e) Közvetített) szolgáltatások értéke: ???

    b) Lásd kieg. melléklet. Igénybevett szolgáltatások értéke (14 954 eFt) elsősorban a magazin tartalmának (cikkek, tesztek, szakértői
    munkák) kitöltésére kifizetett kiadásokat, a weblapokkal összefüggő külső szolgáltatók díjait, telefon és
    internet költségeket tartalmaznak

    Szintén kieg. melléklet:
    A ráfordítások zömét a tartalmak megvételének költségei, hirdetés, reklám, bérleti díjak és a tesztelési anyagok jelentették. Szóval erre van a hatvanxmillió, mikor folyton megy a panaszkodás, hogy nem lehet tesztelni vmit, mert nem ad a forgalmazó/gyártó.

    FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

Aktív témák