Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Dilikutya

  nagyúr

  válasz wsanyi #49 üzenetére

  Az irodákat marhára nem érdekli a fogyasztás, kb. sehol sem ez alapján vesznek gépet. Ezen a fogyasztáson csak a techfórumokon lovagolnak a népek. Amikor 100 W-ot fogyasztott egy alap Pentium 4 is, a kutya nem törődött vele. Most meg atyaég, nem 45, hanem 50 W!

  Az egymagos teljesítményt meg most már a szoftverfejlesztők igazán feldughatnák maguknak. 15 éve van a végfelhasználóknak elérhető árú 64 bites processzor, 13-14 éve az egynél több mag is megfizethető, egymagos processzort desktop vonalon szerintem 2010-11 óta nem kapsz, és már az is valami nagyon takarékos Celeron volt, szóval a játékosokat eleve nem fenyegette. 2018 végén az egymagos teljesítménynek nem kéne beszédtémának lennie, max édesbús nosztalgia hétvégén egy sör mellett. A belépő szinten is, ami már játékra alkalmas Pentium, ott a 2 mag a HT-el.

  Amúgy az erős GPU többet számít, mint a processzor. Nyilván ha nem 60, hanem 120 fps-sel akarsz játszani, a CPU is kell, de ha nézel teszteket, nem akkorák a különbségek, mint az árak. Arról nem is beszélve, hogy az egyes Core i generációk között volt 10-15% különbség, néhol annyi se, egy 3. generációs i5 a mai napig tökéletes 1080p-re.

  [ Szerkesztve ]

  Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés