Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • atike

  nagyúr

  válasz Cathfaern #53 üzenetére

  ...de ha azzal a 2-5 megabites 8 000 Ft-os nettel havi 300-400-500 giga adatforgalmat generál akkor ez nem alternatíva. Mihelyst valaki a családból filmezik, neten nem csak böngészik sajnos egyből nem elég az a limit. Ha valaki tényleg csak böngészésre, levelezésre használja még csak-csak. De ha már játszik neten, youtubeozik és netalán filmet (vagy azt amit) le is tölt... Seperc alatt lemegy a keret. Akkor meg ha apu is nézelődik és mellé még a gyerek(ek) is... :) Nem kell hardcore letöltőnek lenni a napi 3-4-5 giga adatforgalomhoz.

  Belegondolva kíváncsi lennék arra, hogy mondjuk nálam otthon mennyi is az adatforgalom... Na, utánajárok. :DDD Nem üzemeltetek szervert és nem is töltök le igazán, de van 2 gép, 2 tablet, meg még vagy 3-4 eszköz ami netezn szokott... :)

 • BaLee

  addikt

  LOGOUT blog

  válasz Cathfaern #53 üzenetére

  "Ez nem a lakótelepes brutál népsűrűséget kihasználónak diginek, meg általában Budapesten / megyeszékhelyeken kapható csomagoknak állít alternatívát. Persze, hogy azoknak nem az. De pl. kolléga megyeszékhelytől lakik 12km-re, és havi 8.000 Ft-ot fizet egy 2-5mbites netért."

  Ebben a részében igazad van, csak akkor ezt ki kellene valahogy emelni akár a cikkben akár máshol, mert nem hogy egy átlag netezőnek de még egy informatikában jártas embernek sem hiszem hogy van fogalma arról, hogy mennyi adatforgalmat generál havonta. Ennek pedig egy oka van: nincs rászorulva, hogy mérje. Jó 7-8 éve volt az Enternetes ADSL-nél ilyen lehetőség, hogy megnézd a generált forgalmadat, az akkor még 2 vagy 3mbites csomaggal is volt hogy több, mint 100 gigát használtam el havonta, pedig most már 20 mbites netem van, a telenoros nete meg ennél jóval gyorsabb is tud lenni.

  Viszont azt hozzáteszem, hogy elég sok kisebb (2-3000 fős) faluban és városban is van már adsl (pl. én is azt használom) ahol 5,10,15 mbites csomagok vannak már 4-6000ft között korlátlanul. És az 5mbit már nagyon sok mindenre elég, a 2mbit már lehet tényleg kevés.

  Ez a szolgáltatás téynleg egy remek alternatíva azoknak akiknek nincsen más alternatíva, vagy éppen van csak nagyon drága. Az internet egyik fő előnyét nekem (és még sokaknak) az adja, hogy korlátlan szabadságod van, azt csinálsz és azt nézel amit akarsz. Mobilon is nagyon tud zavarni, hogy az 500megás csomag milyen hamar el tud fogyni ha megnézel 1-2 rövid videót így igazán multimédiás felhasználásról nem is beszélhetünk.

  Viszont ha olyan helyzetben lennék mint a kollégád akit írtál akkor ezzel a 100 gigás csomaggal szerintem meg tudnék barátkozni...

 • szkaroly

  senior tag

  válasz Cathfaern #53 üzenetére

  Már a 720p releasek is 4-5 gigánál vannak. Amúgy meg ha a felhasználónak fhd-s monitora van azon az sd felbontás nem túl előnyös.

  Poco X3 Pro

Új hozzászólás Aktív témák