Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • BaLee

  addikt

  Korlátos csomagokkal szerintem nem fognak bankot robbantani. Nekem a korlátos csomagokról még a régi betárcsázós időszak jut eszembe, mikor vagy a hátralévő perceket kellett figyelni vagy éppen az adatforgalmat.

  A böngészés korlátlan? Nem hiszem, hogy ebbe a youtube videónézegetés beletartozna, az pedig viszi a sávszélt rendesen fullHD vagy éppen nagyobb felbontásban.

  Mire elég 50gb? Veszünk egy játékot amihez letöltőkód van, letöltöm, -20GB, abban a hónapban már neki sem állhatok egy HD film letöltésének (még egy jó minőségű mkv tömörítettnek sem).

  Szép dolog a magas letöltési sebesség, felénk Szombathelyen és környékén tényleg szép sebességeket lehet elérni ilyen csomaggal, de amíg korlátos addig csak arra jó, hogy minél hamarabb leszívja a keretet.

  100GB-ra azt mondom az már átlag felhasználásra (torrentet ne használj, konzolod ne legyen stb.) elég lehet olyan szinten, hogy nem kell azt nézegetned hol tartasz de az meg olyan drága, hogy bármilyen egyéb korlátlan alternatíva olcsóbb lehet nála...

  Telenorék nagyon rámentek a sebességre, de ha választanom kellene hogy egy 15 vagy 20mbites korlátlan csomag, vagy inkább egy 120mbites korlátos, nem gondolkodnék el egy pillanatig sem a korlátoson...

  [ Szerkesztve ]

 • BaLee

  addikt

  válasz Cathfaern #53 üzenetére

  "Ez nem a lakótelepes brutál népsűrűséget kihasználónak diginek, meg általában Budapesten / megyeszékhelyeken kapható csomagoknak állít alternatívát. Persze, hogy azoknak nem az. De pl. kolléga megyeszékhelytől lakik 12km-re, és havi 8.000 Ft-ot fizet egy 2-5mbites netért."

  Ebben a részében igazad van, csak akkor ezt ki kellene valahogy emelni akár a cikkben akár máshol, mert nem hogy egy átlag netezőnek de még egy informatikában jártas embernek sem hiszem hogy van fogalma arról, hogy mennyi adatforgalmat generál havonta. Ennek pedig egy oka van: nincs rászorulva, hogy mérje. Jó 7-8 éve volt az Enternetes ADSL-nél ilyen lehetőség, hogy megnézd a generált forgalmadat, az akkor még 2 vagy 3mbites csomaggal is volt hogy több, mint 100 gigát használtam el havonta, pedig most már 20 mbites netem van, a telenoros nete meg ennél jóval gyorsabb is tud lenni.

  Viszont azt hozzáteszem, hogy elég sok kisebb (2-3000 fős) faluban és városban is van már adsl (pl. én is azt használom) ahol 5,10,15 mbites csomagok vannak már 4-6000ft között korlátlanul. És az 5mbit már nagyon sok mindenre elég, a 2mbit már lehet tényleg kevés.

  Ez a szolgáltatás téynleg egy remek alternatíva azoknak akiknek nincsen más alternatíva, vagy éppen van csak nagyon drága. Az internet egyik fő előnyét nekem (és még sokaknak) az adja, hogy korlátlan szabadságod van, azt csinálsz és azt nézel amit akarsz. Mobilon is nagyon tud zavarni, hogy az 500megás csomag milyen hamar el tud fogyni ha megnézel 1-2 rövid videót így igazán multimédiás felhasználásról nem is beszélhetünk.

  Viszont ha olyan helyzetben lennék mint a kollégád akit írtál akkor ezzel a 100 gigás csomaggal szerintem meg tudnék barátkozni...

 • BaLee

  addikt

  válasz Tigerclaw #80 üzenetére

  Pontosan, Telekom (akkor még Matáv) hozzáállása a nethez: a 2000-es évek elején még annak is örülni lehetett, hogy végre volt ISDN 56k előtt, mikor ADSL-ről érdeklődtem azt mondták, hogy nincs is tervben (pedig 3000+ fős település). Majd jött egy kábelszolgáltató, mindenki váltott, lemondták az ISDN-es meg modemes neteket, nem telt el 2 hónap már hívogattak mindenkit, hogy ki van építve az ADSL lehet váltani...

  És sajnos sokan váltottak is vissza ADSL-re mert versenyképesebb és stabilabb volt mint a gyerekcipőben járó kábeltv+net szolgáltató.
  Sajnos így megy ez mindenhol, a szolgáltatók nem azért vannak, hogy nekünk jó legyen, hanem hogy nekik még jobb... :(

Új hozzászólás Aktív témák