Új hozzászólás Aktív témák

 • BaLee

  addikt

  LOGOUT blog

  válasz Cathfaern #53 üzenetére

  "Ez nem a lakótelepes brutál népsűrűséget kihasználónak diginek, meg általában Budapesten / megyeszékhelyeken kapható csomagoknak állít alternatívát. Persze, hogy azoknak nem az. De pl. kolléga megyeszékhelytől lakik 12km-re, és havi 8.000 Ft-ot fizet egy 2-5mbites netért."

  Ebben a részében igazad van, csak akkor ezt ki kellene valahogy emelni akár a cikkben akár máshol, mert nem hogy egy átlag netezőnek de még egy informatikában jártas embernek sem hiszem hogy van fogalma arról, hogy mennyi adatforgalmat generál havonta. Ennek pedig egy oka van: nincs rászorulva, hogy mérje. Jó 7-8 éve volt az Enternetes ADSL-nél ilyen lehetőség, hogy megnézd a generált forgalmadat, az akkor még 2 vagy 3mbites csomaggal is volt hogy több, mint 100 gigát használtam el havonta, pedig most már 20 mbites netem van, a telenoros nete meg ennél jóval gyorsabb is tud lenni.

  Viszont azt hozzáteszem, hogy elég sok kisebb (2-3000 fős) faluban és városban is van már adsl (pl. én is azt használom) ahol 5,10,15 mbites csomagok vannak már 4-6000ft között korlátlanul. És az 5mbit már nagyon sok mindenre elég, a 2mbit már lehet tényleg kevés.

  Ez a szolgáltatás téynleg egy remek alternatíva azoknak akiknek nincsen más alternatíva, vagy éppen van csak nagyon drága. Az internet egyik fő előnyét nekem (és még sokaknak) az adja, hogy korlátlan szabadságod van, azt csinálsz és azt nézel amit akarsz. Mobilon is nagyon tud zavarni, hogy az 500megás csomag milyen hamar el tud fogyni ha megnézel 1-2 rövid videót így igazán multimédiás felhasználásról nem is beszélhetünk.

  Viszont ha olyan helyzetben lennék mint a kollégád akit írtál akkor ezzel a 100 gigás csomaggal szerintem meg tudnék barátkozni...

Új hozzászólás Aktív témák