Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  nagyúr

  Mar csak tervezni kellene olyan embereket akik be is tartjak a napirendet. :B
  Vagy mi van akkor ha csapatban kellene dolgozni, de az algoritmus mindenkinek mas idopontra rakna a kozosen elvegzendo tevekenyseget?

  Talan egyszerubb mindenkit beallitani egy ritmusra, ha a hatekonysag fontos.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • boost

  addikt

  válasz Tigerclaw #1 üzenetére

  nyilván már a kérdésed is hipotetikus, de akkor megint csak lehetne használni az AI-t, hogy optimálisan állítsa össze a több emberes beosztást, folyamatos tanulással, a legkisebb veszteség, legnagyobb nyereség figyelembe vételével.

 • Tigerclaw

  nagyúr

  válasz boost #2 üzenetére

  A fo problema az ember ebben az esetben is. Nem robot, minden napja mas, minden nap mas fizikailag, szellemileg. Nagyon sok parameteret kellene monitorozni folyamatosan, hogy az AI algoritmusa eleg sok informaciohoz jusson. Amugy ennek az iranynak sok haszna lehetne, foleg ha az AI sok dolgot kontrollal. Megtervezheti egy ember teljes napjanak bizonyos fontos parametereit, ami alapjan az illeto testileg es szellemileg is jobb formaba kerul. Rendszeressegre szoktathatja.

  Persze ezt nem csak utopisztikus formaban lehet elkepzelni, meg ha ez kicsit...nem is kicsit, olyannak tunik, mint egy katonai kikepzotabor, ahol a cel lerombolni az egyent es ujraepiteni egy hatekony robotkent.

  Sok dolog van amit az emberek jo resze nem szeret csinalni, nem is csinalja jol, de szukseges a letezesehez. Pl. azt latni lehet hogy az emberek tobbsege nem taplalkozik jol es nem mozog eleget. Ha azt egy AI tudna kontrollalni, persze az illeto keresere, az hasznos lenne szamara is.

  Lehet hogy a szemelyi asszisztensek es az okoskutyuk meghatarozzak majd a kovetkezo nehany evtizedet es kifejezetten hasznosak is lesznek a hasznaloiknak. Az okosmerlegeken es a felhasznaloi adatbevitel soran sok fizikai parameterhez hozzajut az AI, ami alapjan meg tud tervezni egy etrendet es mozgas / edzesprogramot. Egyre okosabb konyhai gepek vannak es meg 5-10 ev es megjelenhetnek az egyszerubb "robotszacsok", amiket csak fel kell tolni hozzavalokkal es elkeszitik az egyszerubb, kesobb bonyolultabb eteleket. Lehet hogy 20 ev mulva mire felkelsz, feloltozol, ott var majd a gepben a szamodra idealis reggeli, igazodva az allapotodhoz es ahhoz, hogy elozo nap letudtad-e a napi mozgasmennyiseget.

  Persze ez nem mindenkinek valo. Ha valaki tud es szeret is fozni o is megoldhatja ezt olcsobban, es kozben kovetheti az AI ajanlasat is.

  Aki volt kollegista vagy katona, valoszinuleg emlekszik, hogy neha jol jott a rendszeresseg vagy pl. az hogy akkor es azt ette amit meghataroztak szamara es olyan "edzest" kapott, amit amugy magatol nem csinalt volna. Anno sose volt panaszom a kajara, sosem voltam ehes, megis akkor voltam a legfittebb. Kesobb meg egyszer elertem ezt egy evnyi rengeteg kuszkodes, onuralom, rengeteg kardio edzes utan, de azota sem. Ha eleve rosszul taplalkozol, azt nehez kijavitani edzessel.

  Szoval igen, van ertelme osszevegyiteni a szemelyi asszisztens egy kikepzo ormesterrel, aki nem az adja amit akarok, hanem azt amire szuksegem van. Persze ez csak az en velemenyem, sajat szemszogbol ertelmezve a dolgot.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • boost

  addikt

  válasz Tigerclaw #3 üzenetére

  sorry, TL/DR.
  "Nem robot, minden napja más" - kérdezd meg erről az Amazon áruház vezetőjét :D
  Ott is mindent algoritmus robot irányít.

 • hcl

  félisten

  LOGOUT blog

  Gratula! :)

  De
  "Nagyon sok nemzetközi cég működtet hazánkban irodát, ahol a folyamatos kapcsolattartás kiemelt jelentőségű. "
  Vagy inkább azért, mert itt van képzett munkaerő olcsón :D

  #1 @Tigerclaw : ". Vállalati környezetben a szoftver képes az eltérő időzónákban élők munkarendjét összehangolni".

  [ Szerkesztve ]

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

Hozzászólok Aktív témák