Új hozzászólás Aktív témák

  • Mik76

    senior tag

    válasz Pistakiss #3603 üzenetére

    Egy pillanatig en is azt hittem ez szivatas, de mivel lehet hogy nem, ezert leirom hogy a helyes valasz a 2 a raw, es az 1 az automata. Valoszinuleg a tukrozodo halogen spot verte at az automata feher egyensulyat, azert lett ilyen nagyon kek. Viszont ha jol megnezed a ket fotot es tudod valtogatni gyorsan valami kep szerkesztoben akkor lathatod hogy a bokrok, a haztetok siman elveszitik a kevesbe kontrasztos reszleteket. Csak a legharsanyabb kontrasztos elek maradnak meg. Plusz a tultolt sharpening meg noise removal mindenfele fekete konturokat eredmenyeznek. Mindez a raw fotonal kikuszobolheto. Szoval a kamera sokkal tobbet tud annal mint amit az automata mod mutat.

    Itt egy masik teszt ma reggelrol. Reggeli feny, nagy tavolsagok, jo sok atmoszfera minnel tavolabb nezunk. Ezuttal egyertelmuen neveztem el a fileokat a konnyebb erthetoseg vegett. :)

    Raw
    HDRI

    Ugy tunik igy mar nem teved annyit az automatika, legalabbis akkora extrem elteres nincs mint a multkor. Sajnos a tulkontrasztositas es a tulszaturalas itt is lathato, ugy vettem eszre a sargat pl eleg erosen vissza kell huzni a novenyzeten, es a kekitest is hajlamos tulzasba vinni az automatika. A szetkontrasztositott tulelesitett elek szetbarmoljak a tavolban levo dombokon az epuleteket, sotet (konkretan mindennel sotetebb) kontur csikokat rajzolva korejuk. Ez akar meg tunhet ugy is hogy huu de eles, de ha megnezi az ember hogy a teljes harmonia meg lett torve az elek menten akkor latszik hogy ez egy mesterseges valosagban igy nem letezo el. A tavoli dombokon pl a hazk is eltunnek az automatan.

    Amugy ilyen fotot eleg nehez mobilon behuzni szepre. Hianyzik az eger, meg egy nagyobb kijelzo. Mindenesetre akkor is inkabb ez mint az automatika. A vegeredmeny miatt megeri szerintem.

    http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

Új hozzászólás Aktív témák