- Tele van a sötét web koronavírus elleni vakcinákkal, bitcoinért lehet vásárolni
- Texasban nyithat Starlink-gyárat a SpaceX, újat épít a Samsung is
- A Microsoft Exchange szoftverhibáit használták ki kínai hackerek
- A használt berendezések felvásárlásával kerülgeti az USA korlátozásait Kína
- Ujjlenyomattal működő kártyán dolgozik a Samsung és a Mastercard
- [Re:] Ujjlenyomattal működő kártyán dolgozik a Samsung és a Mastercard
- eBay
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- DIGI internet
- Alternatív kriptopénzek (altcoin-ok) és bányászatuk
- Ubiquiti EdgeRouter family
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Aliexpress tapasztalatok
Hozzászólok Aktív témák
-
cellpeti
veterán
Pedig annyira nem jó böngésző! Chrome 100x jobb!
Nem szarozok! Rohamozok!
-
rt06
veterán
válasz
Winner_hun #2 üzenetére
mostanaban akorul 100x nagyobb a hype
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Youri
veterán
100x jobb? Csak gyorsabban indul.... ennyi
Amúgy én nagyon vártam és nagyon jó lett
Sokkal inkább megfelel a kor követelményeinek mint az előde.
[ Szerkesztve ]
RTX ON
-
Brown ügynök
senior tag
Pedig azt hittem az IE fanok jönnek trollkodni.
Annak mondjuk örülnék ha a Chrome tabokat ugyanúgy lehetne testre szabni mint a FF-ét.
"hacsak nem jön a jó tündér break utasítás képében..."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem csoda, nagyon jó lett.
-
JoolsNOS
veterán
Részt vettem én is a rekordbeállításon.
Hamar megszoktam a kissé módosult felületet.
I5 9400F+ninja3, Asrock B365M Pro4, Msi GTX1660 Gaming X 6Gb, 16Gb DDR4, 64Gb Samsung 830 SSD + 480GB SSD, EVGA Supernova 550GS
-
WonderCSabo
félisten
a Firefoxot a kockák („kiemelt felhasználók” power users) használják
Ez így ma már nem igaz.
- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.
-
dajkopali
HÁZIGAZDA
válasz
WonderCSabo #12 üzenetére
jogos, pontosítottam
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
törölt tag
válasz
Ez még az Operára sem lenne teljesen igaz, de a sztereotípiáktól sosem szabadulunk meg... Tudjuk, hogy a linuxosok kockák, a macesek sznobok, a windowsosok pedig igénytelen és tudatlan hozzánemértők stb
-
Nekem bejön a 4. Egy darabig halogattam, Portable verziót teszteltem, de végül váltottam. Tényleg gyorsabb (jó, lehet a Chrome sokkal jobb, de bla-bla-bla, ezt szoktam meg), bár visszaraktam a régi 3as fox kinézetét (skin, még a gombokat is oda húztam vissza, ahol megszoktam). Azért meglepő az érdeklődés. Anno a 3 esetében külön kampány indult a letöltési rekord eléréséért, most pedig semmi ilyesmi nem volt.
Szóval hajrá róka'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
hackeeeee
Jómunkásember
És az téged miért zavar(na) ha igen?
Majd ennél is eljutunk a 4.9.9-ig, mire jön az 5-ös, vagy más verzió...
Amúgymeg, elvileg FF (is) ~havi szinten tervez frissíteni , ehhez képest, a Chrome havi főverzió frissítése már nem is annyira tűnik "gyorsnak"... Akkor, hogy is van ez?,
Mellesleg, nem tök mindegy, milyen ver. számú az a szerencsétlen böngésző, amit használsz? Legyen jó, gyors, megbízható, szolgálja ki azt, amire az adott felhasználónak szüksége van. Ennyi...
Mellesleg szép szám.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
rt06
veterán
válasz
es ne feledkezzunk meg arrol a rengeteg atlaguser-rol, akit behujitettek, hogy a firefox sokkaljobbabb, ok meg hasznaljak, mert a szomszed gyerek biztos ert hozza
ugyanis naluk is frissul automatikusanPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
sheratan
titán
én is visszaraktam másodlagos böngészőnek. az opera repült a levesbe, ez legaláb tud rendesen integrálódni a gtk környezetbe
ráadásul nem kicsit gyorsult! igaz, hogy nincs belakva, nincs benne lényegében semmi, de azért akkor is meggyőző a változás a 3.6.x-hez képest, ahol kb fél percet vártam, mire egyáltalán elindult.
-
törölt tag
az opera repült a levesbe, ez legaláb tud rendesen integrálódni a gtk környezetbe
Azért a 10.50-es verzió óta elég korrekt a GTK integráció az Opera esetében is.
Nyilván a linuxos berkekből kinőt Firefoxot nem fogja verni, de sokat dolgoztak azon, hogy minden platformon egyformán nézzen ki a böngésző, ugyanakkor kihasználja a natív környezet lehetőségeit.
[ Szerkesztve ]
-
McKane
senior tag
meg nem tudom hogy az IE letöltésnél regisztrálták-e a Windows Update által letöltött Explorert.
Tehát amikor a felhasználó nem direkt töltötte le,ergo nem is tudott róla.. -
Sokat fognak nyerni azzal, hogy nincs IE9 XP alá. Ezért nem fog sok cég új gépet, oprendszert venni, de a rendszergazdák ezt fogják feltenni. Várhatóan az otthoni felhasználók egy része is.
Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
floatr
veterán
válasz
#24737024 #23 üzenetére
Szeretnéd folytatni, vagy esetleg meg tudsz ennél a pontnál állni a marhaságokkal?
Ne merüljön fel senkiben sem persze, hogy a jelenlegi felhasználótábor szinte megváltásként várta már az új verziót, aztán azért ennyire nagy a kereslet. Kb két hónap múlva meg kell majd nézni, hogy az egyes felhasználótáborok milyen mértékben migráltak, abból már esetleg érdemibb következtetést is le lehet majd vonni.
-
sheratan
titán
válasz
#24737024 #20 üzenetére
hát, az igaz, hogy a 10.50-ben volt eg ykisebb előrelépés, de azóta megint semmi változás (volt fent közben 10.61, 10.63, 10.70 is). az egy dolog, hogy nem képes normálisan értelmezni a gtk-s dolgokat, de egyedüliként az opera alatt nem működik sem a scim, sem az ibus szövegbevitel a mai napig sem... plusz iszonyat lassan indul el, meg még egy csomó apróság miatt nem annyira szimpatikus.
-
rt06
veterán
komolyan nem erted, hogy mire irtam azt a hozzaszolast, vagy erted, de leszarod, mert trollkodni jo?
segitek: a WonderCsabo altal kifogasolt resz szerintem tovabbra is pontatlan, mert az internetezok nem akkora resze kocka, mint amennyien firefox-ot hasznalnak, s a kettol foleg nem fedi egymast
mint irtam, rengteg az olyan felhasznalo (latom kozvetlen kornyezetemben is, valamint a neten is eleget, tovabba ketlem, hogy a netezok tobb, mint harmada kocka lenne), akik nem azert hasznalnak firefox-ot, mert ertenek hozza, hanem mert azt mondtak nekik, hogy azt hasznaljanak (ugyanugy, mint ahogyan sokan azert explorer-eznek, mert a kek e betu az internet - de ennek semmi koze az egeszhez, csak azert irom le, hogy boldogabb legyen a lelked)
a letoltesszamlalonak pedig edesmindegy, hogy kocka, homeuser, vagy egy (floa)troll vegzi el a letoltest, az mindenkeppen leptet egyetPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
FeRRaR1
őstag
Imádjuk szeretjük.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#24737024 #24 üzenetére
Ez nem feltétlen igaz... Mármint az, hogy többnyire 6-os...
Megfordultam pár helyen az utóbbi időben, sok helyen már Win7-et is láttam, azzal ugye jön az IE8 is.
Pee, nyilván több helyen van XP, de ahol XP-t láttam, ott is legalább IE8-at használnak, vagy FF-ot.
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #32 üzenetére
Én többynire a baráti köröm munkahelyeiből indultam ki, ezek szerint ők az átlagnál rosszabb helyen dolgoznak
Az én munkahelyemen a böngészőt mindenki magának választhatja, sőt gyakorlatilag még a fejlesztői környezet sincs megszabva, van aki Eclipse-et használ, más IDEA-t stb. Ez a kis cég előnye
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#24737024 #33 üzenetére
Ez függ a rendszergazdáktól is.
Van ahol rugalmasak, pl. ahol gyakorlaton voltam egy ideig, ott volt olyan, hogy eleve mind a 4 (IE, FF, Chrome, Opera) böngésző fel volt telepítve, és azt használta amelyik kell...
Fejlesztőknél néha meg ugye eleve eleve jól jön, ha ott van 3-4 böngésző, csak legalább azért, hogy tesztelni lehessen... Mert ugye, lehet FF-ben, Chrome-ban jó a adott project, de IE-ben szinte 100%, hogy valami nem lesz frankó.
Az, hogy egy cég úgymond rugalmas a fejlesztői környezet használatával, az megint csak előnyös, csakhát ugye a "kompatibilitásra" figyelni kell..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #34 üzenetére
Az, hogy egy cég úgymond rugalmas a fejlesztői környezet használatával, az megint csak előnyös, csakhát ugye a "kompatibilitásra" figyelni kell..
Igen. Nálunk többnyire az a gyakorlat, hogy csak a forráskódot tároljuk az SVN szerveren, így nincs az a veszély, hogy a .project és .classpath fájlok bekavarnak, ha valaki más IDE-t használ. Én alapjában szeretem a rugalmasságot, bár nagyobb cégeknél ez már nyilván nem működhet hatékonyan... Ezért is szeretek kisebb cégeknél dolgozni: a fizetés nem kisebb, a rugalmasság azonban jóval nagyobb
[ Szerkesztve ]
-
tomtyi
veterán
A megjelenésről szóló cikk hsz-eiben WonderCSabo ajánlotta a cache törlését, bár az összeomlásra. Azt is megoldotta, de sokkal gyorsabban is töltődik be.
乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows
-
-
julius666
addikt
Most akkor a szerencsétlen Microsoft nem rakta be az IE9-et Win7 update-be vagy mi a rák? Néztem is mi az istenért nem jön magától megjelenés után (amiről írok Win7 jelenleg még mindig vár hogy az RC leváltásra kerüljön, legális, bekapcsolt updates verzióról beszélünk). Már ott szívtam a fogam amikor az SP1-et képesek voltak nem sokkal az IE9 előtt kiadni nem hogy kicsit vártak volna, az új böngésző is belekerülhessen. Még 10 év múlva is az IE8-al fognak a webfejlesztők szopni ha ez így folytatódik.
Ehhez csak gratulálni tudok az illetékeseknek, így kell ezt.
-
fatal`
félisten
-
sos456
senior tag
Sziasztok! Nálunk az IE6-ot kb két hónapja cserélték 8-asra, szóval nem nagyon szokták ezeket elkakpodni. ( Elég nagy cégnél. )
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
ddekany
veterán
válasz
julius666 #40 üzenetére
"Most akkor a szerencsétlen Microsoft nem rakta be az IE9-et Win7 update-be vagy mi a rák?"
Én nem is tartanám helyesnek, ha már most bekerült volna. Mivel automatikus a frissítés, nem ártana várni pár hónapot, hogy az egyes helyeken a munkavégzést gátoló hibák kiderüljenek és javításra kerüljenek.
"Még 10 év múlva is az IE8-al fognak a webfejlesztők szopni ha ez így folytatódik."
Ilyen szempontból a merénylet az volt, hogy nincs IE9 XP alá. (Vagy tőlem hívják 8.5-nek, csak a webes szabványok terén tudja amit az IE9.) Ezzel nálam az eddiginél is jobban, fatálisan elásta magát az MS. Először tömegeknek okoznak sok-sok plusz munkát és milliónyi weboldalt kényszerítenek kompromisszumos megjelenítésre/funkcionalitásra az IE6-osal fémjelzett beleszarással, aztán mikor kezdik magukat végre összeszedni, akkor "kifelejtik" az uralkodó OS-t (XP), mondván, hogy vegyél Win 7-et...
-
Penge_4
veterán
"az opera repült a levesbe, ez legaláb tud rendesen integrálódni a gtk környezetbe"
Pedig Linuxon mérföldekkel jobb az Opera.
- Beépülők külön processzben (pluginwrapper).
- Bármit lejátszó Gstreamer
- Élsimított betűk.
- Középsőklikkes autocopyés nemrég megtudtam, hogy ha a címsorba kattintasz nem jelöli ki az egészet, hanem csak a kurzort rakja a megfelelő pozícióba.
[ Szerkesztve ]
-
sheratan
titán
-
Penge_4
veterán
"Ezenkívül külön is telepíthetőnek kell lennie mindkettőnek, így nem értem a rinya tárgyát."
Olyannyira nem telepíthető, hogy telepítés előtt még a legtöbb esetben egy függőséget kbupdate formájában letöltésre kínál és csak utána indul el a telepítés. Tehát gondolom SP1 is kell hozzá. Főleg mivel DirectWrite-tal kapcsolatos javítások is vannak benne.
Mindig is szerették ezt a módszert, például IE8 is csak SP3-as XP-re és SP1-es Vistára ment fel.
(#44) ddekany: Bármit is csinálnak, valaki megszívja. Ha nincs IE9 XP-re, akkor
- Szívnak a webfejlesztők, habár mégsem, mivel ez nem feltételezi egyenes arányban, hogy frissítenek is rá, sőt, még annyira sem, mint az alternatív böngészők esetében (ahol a mai napig van kb 2% a Firefox 2-nek és 5-6% a Firefox 3.0-nak).Ha van IE9 XP-re, akkor
- Szívnak a szoftverfejlesztők, akik az elkövetkezendő 5 évben még minimum kénytelenek támogatni ezt az őskövület OS-t.
- Esélyes, hogy a webfejlesztők is szívnak, mert szabványkövető böngészőre most is átállhat bárki, ellenben IE9-re a cégek is lassan állnak át a felhasználók, akik eddig IE6-ot használtak azok szintén nem valószínű, hogy átállnak egészen addig, amíg tönkre nem megy nem csak a jelenlegi gépük, de a CD is, amire a szomszéd Pistike kiírta nekik az XP-t és kénytelenek egy Win7-et beszerezni vagy a boltból, vagy a virágboltból.
- Végezetül: A Microsoft szintén szív és nem csak a saját zsebe miatt, hanem a visszafelé kompatibilitások és a DLL Hell megoldására tett nem túl hatékony kísérletek miatt. -
04ahgy
nagyúr
Én is hozzájárultam pár letöltéssel ahhoz a sok millióhoz.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu
-
WonderCSabo
félisten
Vagy ugye a jelenlegi hülyítési trend, hogy a Chrome a legüberfaszább.
Mindig lesz egy soros trendi.
McKane: ÖÖö tudtommal még meg sem jelent WUn.
(#28) rt06 : Azért tegyük hozzá, hogy az első 2 nap a 450 millió Fx felhasználóból csak 15 millió frissített. Szóval azért vmennyire igaz lehet, hogy főleg a "kockák".
- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
it Az első fordulót a Mozilla programja nyerte, de ez nem meglepetés.
- [Re:] NZXT H500 fekete
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- [Re:] Razer Core X - Thunderbolt™ 3 - Dobozos, Garanciális, BEST OF eGPU ! Ár alatt !
- World of Tanks - MMO
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- [Re:] VHS digitalizálás
- [Re:] Ujjlenyomattal működő kártyán dolgozik a Samsung és a Mastercard
- [Re:] GIGABY 3080 Aorus Xtreme csere 3060TI-re!
- [Re:] Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- További aktív témák...
- ÚJ/ÚJSZERŰ SZÁMÍTÓGÉPEK GARANCIÁVAL ÉS SZÁMLÁVAL MÁR 119,999 FT-TÓL! [GÉPGYILKOS KOLINK TÁP NINCS!]
- HP ENVY 13-AQ090NZ - 13,3" FHD 120Hz / i7-8565U / 16GB RAM / 512GB SSD / NVIDIA GeForce MX250
- Apple Watch Series 4 Space Gray 44MM Garanciával Számlával
- HP 15-DB0011NP - AMD Ryzen™ 3 2200U / 4GB RAM / 1TB HDD / AMD Radeon Vega 3 Graphics + RADEON 530
- Apple Watch Series 3 Space Gray 38MM Garanciával Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT
Város: Budapest
Cég: Core Systems Informatikai Kft.
Város: Budapest