Keresés

Aktív témák

  • Geri Bátyó

    őstag

    válasz moonlight115 #31463 üzenetére

    Nálam meg egészen más a bejövős: [link] Jó zene, érdemes meghallgatni! :K

    Amúgy meg a hétvégén beszereztem egy kacsát. Nem a kórházi verziót természetesen, de már nem is hápog.
    Cserébe az aprólékból (mellcsont, hát, nyak, szív, zúza, szárnyak) egészen kiváló leves készült.
    A két comb és a mell fele a fagyasztóba került, de a mell másik felét jól megsütöttem. Serpenyőben. Kívül ropogós, belül enyhén rózsaszín. A kisült zsírjában megpároltam egy kis cukkinit, zöldbabot, borsót és spenótot köretnek.
    A szerencsétlen szárnyas feltrancsírozásakor elég sok zsíros bőr került leválasztásra a főbb részekről, ezt vasárnap jól kisütöttem és így lett egy jókora adag kacsazsírom és reggelire kacsatepertő! :D
    A zsírban majd jól kisütöm a máját, de veszek hozzá egy kis csirkemájat is. Az is finomabb kacsazsírban sütve.

    A tuskóban még szerdáig acciós a pecsenyekacsa, érdemes beruházni. :K

    Lehet, hogy veszek még egyet, mert elgondolkodtam azon, hogy még sosem hallottam kacsapaprikásról és ki akarom próbálni! :D

    "Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Aktív témák