Aktív témák

  • Geri Bátyó

    őstag

    válasz moonlight115 #30637 üzenetére

    Nagyon meg fogsz lepődni! :K

    Középiskolás koromban évekig dolgoztam a Pál-völgyi barlangban. Hétvégéken, nyaranta és akkor is, amikor kirúgtak a suliból.
    A Pál-kocsma elég forgalmas hely volt, sokan jártak oda a környék lakói közül is, nem csak a látogatók és a barlangászok.
    Eszményi Viktória (róla van egy jó sztorim) és Heilig Gábor rendszeresen jöttek és a kőfejtőben futtatták a vizslájukat, de a kocsmába is be-betértek. Sokszor az esti grillezésre, bográcsozásra, szalonnasütésre is jöttek.

    Törpapa is rendszeres vendég volt, de sokáig nem találkoztam vele, valahogy mindig elkerültem. Egy alkalommal viszont megjött a ki, piros Peugeot-jával, hogy megigya a szokásos 2 konyakot és anekdotázgasson kicsit, a vendégek legnagyobb örömére.
    Én persze teljesen kész voltam, de mondták a többiek, hogy nyugodtan menjek oda hozzá és mutatkozzak be. Persze tömve volt a kocsma plusz nehezítésként, de azért odamentem.
    - Művészúrigyművészúrúgyéselnézésthogyzavarom.....
    - Ne bolondozz! Szólíts Törpapának, mint a többiek!

    Onnantól többször is találkoztunk, talán 5-6 alkalommal. Volt 2 eset, amikor üres volt a kocsma (ritka alkalom volt) és kettesben beszélgettünk. Másodjára már régi ismerősként üdvözölt és egészen hosszan beszélgettünk. Közel 2 órát, pedig ritkán maradt 1 óránál többet.

    "Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Aktív témák