Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
a nyugdíjas Windows XP-ről a Windows 7-re történő váltást fontolgató vállalatok
esetleg fordítva? hamár downgrade.
-
bobsys
veterán
azert ennyire nem borus a helyzet
xp-t tenyleg ki kell vonni, elavult, oreg operacios rendszer
de a windows 7ben rengeteg olyan ficsor van ami miatt egyaltalan nem kell parazni az xp lecserelese miatt, kivalthato teljes egeszeben
a beta eleg reg ota kint van rc-t is tudnak tesztelni jo ideje es ha ehhez hozzaszamoljuk a 6 honapot akkor mar siman egy egy eves ciklusrol beszelunk
ennyi ido alatt ki lehet tesztelni illetve fel lehet keszulni az uj operacios rendszer supportjaraEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
MODERÁTOR
Nem, mert éppen arról van szó, hogy tesztelniük kell előtte. Ha valami oknál fogva nem sikerül a dolog, akkor az új Windows 7-es gépeket már nem tudják XP-re visszaállítani az időből való kicsúszás miatt. Ezért abban az esetben venniük kell XP licence-t.
Amúgy is, nem állja meg a helyét az a mondat, hogy; a nyugdíjas Windows 7-ről a Windows XP-re történő váltást fontolgató vállalatok"Például szorgos hangya módjára Windows 7-tel előtelepített PC-ket halmozhatnak fel raktáraikban, hazavágva ezzel saját üzleti terveiket" gondolom itt arról lenne szó, hogy felhalmozzák előre az új gépeket, hogy a 6 hónap alatt visszaállítsák XP-sre őket amíg lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Sweet Lou 6
addikt
Ennek elvileg semmi hátránya sincs, mivel a Win7-ben van virtuális XP mód, nem?
sweetlou6.wordpress.com
-
nagyúr
válasz Sweet Lou 6 #4 üzenetére
Igen, csak kell hozzá a technológiát támogató processzor.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
MODERÁTOR
válasz Sweet Lou 6 #4 üzenetére
Igen, azt például pont erre találták ki. De egyes esetekben nem kielégítő a használata. Pl. nincs benne 3D támogatás, egyes perifériákat nem is lát, így soros, párhuzamos portokat, PCI eszközöket, stb.
-
MODERÁTOR
A technológiát támogató processzor nem lehet gond, hiszen itt új beszerzésű gépekről van szó. Mint tudjuk, az Intel is nagy erőkkel adta ki az újfajta, meg felújított régifajta procijait, amiben van már hardveres virtualizáció támogatás. AMD meg nem kérdés, csak az, hogy a cégek az előbbit veszik mondhatjuk, hogy tradicionálisan.
-
FTeR
addikt
ájszí.
egyébként úgy gondoltam, h a nyugdíjas xp-re win7-ről = downgrade. de látom, h benéztem.egyébként vihar a biliben. régi géphez már van xp licensz, szal az egész csak új gép vételénél jön szóba. új gépnél már nyilvan olyat kell venni amihez van w7 támogatás. ezután már csak a sw kompatibilitás jöhet szóba, viszont w7-hez adnak fullos xp-t virtuálisba (feltéve, h a T. it management nem home basic-re ruház be.).
1-2 low end procit leszámítva nem nagyon kapni olyat, ami nem támogatja.[ Szerkesztve ]
-
Grisa_kvr
tag
Ja, csak ha mondjuk van egy spec hardvered (ugye cégeknél nem ritka ez), amihez még a gyár csak xp támogatást ad, vagy a win7-et támogató sw upgrade belekerül pár 100k-ba licenszenként, akkor hajadra kenheted hogy maga a számítógép új és futtathatna win7-et is -akár-. Ezért kéne a nagyobb átállási idő. Megértem a ms-t hogy a tökük ki van hogy még mindíg supportolni kell egy 2001-es op.rendszert, de hát nem ezt a halom trágyát kellett volna 5 év alatt kitermelni (Vista néven) és akkor nem lenne visítás.
-
Grisa_kvr
tag
Pont ez a téma, ahol a virtuális xp-t a hajadra kenheted. Már a meghajtó program hardverkulcsát nem tudnád elérni és akkor még valós munkáról nem is beszéltünk.
Akarsz példát? Hogy ne menjek messzire (mert ugye itt van mellettem): Gerber Edge hőtranszferes nyomtató, jó öreg lpt-vel. Program is lpt hardverkulcsos (usb-s sentinel kulcsra csere kapcsiból 33k), a mostani szoft upgradeben került 130k-ba még anno, és ez még csak a 32bites xp-ig ment el, vistát és 64bitet támogató szoftra upgrade kapásból megint lehetne 130k és csak ezt a progit lehet/érdemes használni, mert más nem használja ki teljes egészében a gépet. És ez még csak egyetlenegy példa volt, van még ilyen tömegével.
-
bobsys
veterán
válasz Grisa_kvr #13 üzenetére
de azon van xp liszensz
nem lesz upgradelve 7re oszt jovan, a tobbi nem spec softwares gepen attol meg lehet
szerk: az lpt portot meg athuzod virtual xp ala es tudod telepiteni a hardver kulcsot mert felismeri mint valamilyen eszkoz (ami virtualis es igazabol a host gep portjara van kotve)[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Grisa_kvr
tag
1: Nem hiszem h örökké maradhatna, mert ue. gépen elég proci és memóigényes dolgok zajlanak, már csak a 4gb-s korlát miatt is előbb-utóbb lépni kell valamit.
2: Most az én helyzetem az még nem gáz, megoldom. De képzeld ezt el mondjuk 1000-es szorzóval, mondjuk egy jóval nagyobb cég esetében. Szerinted akkor fél év elég ahhoz hogy meglépjenek ott egy xp->win7 váltást?
-
-
Csakénvagyok
őstag
Hogy-hogy nem cseréled le? Tönkremegy, mit csinálsz?
Nem tudom mennyire találkoztál te beépített rendszerekkel. bMost nem a régi nyomtatókról beszélek hanem komoly gépeket vezérlők. Itt nem lehet szórakozni, ha nem biztosítanak suportot XP alá ezeket is le kell cserélni hogy a Win7 is fusson rajtuk. S akkor mi van ha egy fél év múlva nem lehet viszatérni az XPre. Egy fél év nem elég az egész soft átírásához Win7re
Az MS megint túlpolitizálja a dolgot, helyett hogy a cégek szakmai igényit vegye figyelembe.[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
válasz Csakénvagyok #20 üzenetére
a cegek volume licence programban vannak ott meg hasznalhatjak az xp-t vigan amig szeretnek
a 6 honap downgrade jog a nem volume licenceel rendelkezokre vonatkozikEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Grisa_kvr
tag
Ja de ilyenkor még a célhardverek gyártói is azon szöszölnek, h. win7 kompatibilis legyen a cuccuk, addig meg felrakhatja a helyi rg az egyik gépre a win7rc-t, csak valszeg épp nem ér el vele semmit.
Csakénvagyok: Az a nyomtató szvsz elég komoly azért (jó, azért nem lehet egy futószalagrendszerhez hasonlítani, de távol áll a consumer kategóriától).
-
bobsys
veterán
válasz Grisa_kvr #23 üzenetére
akkor kitolom med-vn keresztul akarmilyen kliense oszt jonapot
szerk: celgepeken kivul meglehet oldani a valtast, rengeteg tool, white papers, video, demo van rola
ms pont ezert fejlesztett, adott ki rengeteg olyan eszkozt amivel segiti az atallast xprol[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Badman 4ever
őstag
Speckó hardver? ...Nem kell még ennyire se messzire menni, van a családban egy Visioneer 6100 USB-s lapolvasó, amihez az utolsó driver Win 2000 alá való és XP-re is csak az SP2 óta megy fel rendesen ez a driver (hivatalos oldal szerint: Not Designed for Windows XP) és amikor Win 7 RC-t feltoltam néztem nagyokat, hogy ezzel meg mit csináljak? (A jelenlegi gépek közül a lakásban egyikben sincs olyan proci, ami támogatná a virtualizációt.)
[ Szerkesztve ]
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
MODERÁTOR
Most is látszik, a Microsoft diktál, és nem neki. Az övék a rendszer, ők fejlesztették, az övékre fejlesztenek külsősök, és nem neki ugatnak. Ha nem jó, használhatsz mást, de tudjuk mindannyian, hogy aki XP-t használt az nem tér át másra, marad Windows-nál.
Költséges mindenképp, folyik a lé a nevezett cégnek, ők ebből élnek.
Kutya egy világ ez -
anulu
félisten
enyhen szolva vicces, hogy amikor kijott az XP, mindenki szidta, mint a bokrot, h "mi ez a xar???", most meg a kutya se akar valtani. kicsit lol.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Grisa_kvr
tag
Ja és mondjuk egy cég csak azért vegye meg az enterprise virtualizációt mondjuk kemény egy évnyi használatra, mert kifut a fél éves határidőből. Grat ms.
anulu: Az sp nélküli xp az tényleg fos volt, másrészt meg mindenki akkor tért át 9x-ekről, volt is szívás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Badman 4ever
őstag
válasz Csakénvagyok #30 üzenetére
Te jó ég, a Millenium se valami atomstabil rendszer, amikor volt nálam, gyakorlatilag napi szinten fagyott, végülis mit várhatunk egy hibrid op.rendszertől. Nálam a top Windowsok az XP, a 98SE, 3.11 és a 7-es lesz, ha tényleg jóra sikerül.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Grisa_kvr
tag
Ezt jól kisarkítottad, de egyébként ms tud és tudna jót, jól csinálni, csak éppen vannak akkora szemetek (mint sok más óriásvállalat) hogy a piaci fölényükkel visszaélnek. Most ha voltak olyan balfékek és a Vistán 5 évig ültek (mert ugye a közepén fogták magukat és előről kezdték az egészet) plusz ráadásul nem is olyanra sikerült amilyenre kellett volna, hát akkor szépen nyeljék be a hosszabbított xp supportot (valszeg ennek elkerülésére játszanak most).
-
FTeR
addikt
válasz Badman 4ever #25 üzenetére
elméletileg perifériákból megeszi a régi drivereket is.
-
bobsys
veterán
válasz Grisa_kvr #35 üzenetére
xp support 2014ig lesz, mar reges regen el lett dontve
sarkitottam persze mert:
van egy programom ami csak xp-n megy, van hozza gep szepen muzsikal lehet vele dolgozni
jon a windows 7, minden gepre feltoljuk
med-v, nem jaccik mer 23 dodo/ev/gep
app-vvel lehet okoskodni de ha valamiert azt sem szeretik akkor ha birja a gep ott az xp mode
regi gep nincs VT, akkor azt a gepet nem csereljuk marad a domainben xp-s gep na puff nem nagy dolog
ha ugyis gepcsere van akkor van VT, vagyis xp mode jaccik
szerintem nem olyan nagy dolog megoldani, csak picit gondolkodni kell meg dolgozni
en spec az ilyen melokat mindig elveztemEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Grisa_kvr
tag
Én személy szerint nem élvezem, hogy már most azért van egy gép, hogy win98 legyen az egyik finnyás célprogi hátsója alatt. Már nincs is meg az a gép, amihez kellett, csak azért van, hogy az alkalomadtán visszatérő régi anyagokat átbányásszuk róla (az egészet sziszematikusan átkonvertálni vicc lenne, több mint 10 év anyaga), de virtualizációról szó se lehet (hardlock miatt megint). Ott van egy plusz gép pátyolgatni, ott kell tartanom egy kvm switchet, ami miatt nem lehet dvi-re váltani és az lcd meg szépen mindíg elmászik attól h két különböző analog jelforrást kap felváltva. Már évek óta arra várok h le lehessen selejtezni, de szerintem előbb lesz fém faházam minthogy ez bekövetkezzen.
-
Khan13
senior tag
válasz Badman 4ever #25 üzenetére
Azt próbáltad már, hogy az install fájlon beállítod, hogy fusson 2000/ME módban? Nekem is van fent itt Win7 RC-n olyan driverem, ami normál telepítéssel nem mászott fel, mert hogy nem megfelelő oprendszer, de így simán, és tökéletesen működik. Nincs telepítve az XP mod, és a procim (E1200) nem támogatja a VT-t. A másik vicc, hogy a régi Canon scannerem csak a régi gyári CD-s meghajtóval működik XP-n, Vistán is itt 7en is, az újabb meghajtókkal nem tud mit kezdeni...
Szerintem jobban félnek az emberek a 7től, mint kéne, és ennek nagyrésze megint az idióták hülyeségének terjedése miatt van (mint Vistánál is). Biztos lesz olyan hardver, aminek nem jó a Win7 (gyártó nem akarja támogatni), de azért annyira nem para, mint amennyire terjesztik.
-
-
Badman 4ever
őstag
Még nem próbáltam, de nekiesek egyszer, csak most fölhagytam a 7-es tesztelgetésével.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz Badman 4ever #31 üzenetére
Négy és fél év alatt egyszer raktam újra. Ezen a konfigon futott. Igaz nem volt internetem, de mindenféle adathordozón szinte napolta bolondítottam netes cucokkal. Előtte Win98SE és FE volt.
-
törölt tag
válasz Csakénvagyok #42 üzenetére
FE? Mint Fos Edition?
-
Killing
addikt
Ebben van XP mód is.Nem tudom mit paráznak.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Badman 4ever
őstag
válasz Csakénvagyok #42 üzenetére
Akkor te nagyon jól karbantartottad, akkor amikor fent volt egy hónapig talán, akkor még nem foglalkoztam a gépekkel ennyire, meg nem az enyém volt az a gép, csak használtam, de engem személy szerint nem hatott meg az az os, bár akkor lehet, hogy bennem a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
Csakénvagyok
őstag
válasz Badman 4ever #48 üzenetére
Túl sokat ne mfoglalkoztam vele. Igyekezetm azért megbízható helyekről besserezni a progikat, meg volt egy KAV5ösöm 6os kulcsal. Néha melóhelyen meg átnéztem. Kb ennyi.
(#45) Cerebellum : Final Edísön
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz Csakénvagyok #49 üzenetére
Final Edísön
Nem két változata volt a 98-nak? Windows 98 és Windows 98 Second Editionről tudok csak, meg persze aztán a Millenium, ez zárta le a Windows95-tel kezdődő vonalat.
x gon' give it to ya
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen monitort vegyek?
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- 🖥️⛅
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest