Hirdetés
- Synology NAS
- A globalizáció megfordulásához vezet az USA Kínával vívott chipháborúja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Súlyosan megkérdőjelezték a Microsoft AI-irányelveit, csak a profit a lényeg?
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Küszöbön a TikTok teljes betiltása
- Mobilinternet
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux Mint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
"Glasstalanként" tényleg jó heccnek tűnik parancsolgatni.
Várom a bankos tesztet.
Meg úgy általában kíváncsi vagyok mennyire illeszthető be a mai társadalom mindennapjaiba.
Nem követem a Glass-t, de úgy tudom amcsiban már büntettek miatta sofőröket. -
Gebriel
veterán
Izgi..
-
atike
nagyúr
Várom a bővebb írást...
-
bali93
tag
Hmm, részletes tesztet a népnek!
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
Gyereknevelés közben sokszor eszembe jut, hogy milyen jó lenne egy ilyen készülék, főként a kamera funkciója miatt. Biztos lehetne rá olyan appot írni, ami folyamatosan videózik, de mindig csak az utolsó pár percet őrzi és parancsszóra lementi azt. Ez azért lenne jó, mert sokszor van, hogy valami nagyon érdekeset/aranyosat csinál/mond és mindig elszomorít, hogy "ó de jó lett volna ezt felvenni".
Gyanítom ezt a terhelést jelenleg még semmilyen eszköz se bírná fél napig sem, meg a benne lévő háttértárat is kicsinálná a folyamatos adatrögzítés, de egyelőre szép álom.
-
Rayyy
senior tag
Pár ezer évet kibírtunk anélkül, hogy felvegyük gyerekünk (macskánk, pitonunk) legaranyosabb gügyögéseit, szerintem ezután is meglennénk nélküle, nem feltétlenül kellene az elektronikus étert teleszemetelni ilyenekkel... persze ez csak az én antiszociális véleményem, amúgy tapasztaltam, hogy sok ember szerint rendkívül jó dolog gyerekünk minden egyes másodpercét FB-on közzéteni a mobilunkkal. (Bocs, 50-ből 49-szer visszaszívom az ilyen jellegű hsz-eimet és nem küldöm el, de most nem tudtam ellenállni magamnak.)
Minden a legnagyobb render!
-
Rickenstein
senior tag
Az biztos, hogyha egy trendi byAlex hipszter gyerek bekapcsolt Google Glass-el fog a képembe bámulni, igen hamar szájba lesz verve. Asszem most én sem bírtam ki
[ Szerkesztve ]
PS C:\>_
-
petipetya
nagyúr
Egy élmény lehetett a Glass.
Érdekesnek tartom a pilótáknak szánt szoftvert, illetve a helyváltoztatást igénylő sportolás közbeni felhasználást.
"nincs rá lezsóidő"
-
enginev3.0
félisten
Nem tűnik rossznak, de hogy ki vezérli még mindig nincs megoldva, illetve nekem még mindig furcsa az egész dolog, és addig az is lesz míg ki nem próbálom
Az üzemidő nem meglepő, de szörnyűA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
saelin
veterán
Mennyire illeszkedik szorosan a fejhez? Sportolásnál sokat számít.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
fmin
csendes tag
Klass Glass
Emlékszel mikor a gyerek először fosott bele az öledbe? Neeeem. Nézd meg a facabookon, a 20éve nem látott ismerőseid emlékeznek rá
)
Ez kafa...Kicsit elmentünk a témától, szerintem életképes.
[ Szerkesztve ]
Üdv, fmin
-
Ghoosty
őstag
Ki akarta megosztani, közzétenni bármit is??? Magamnak kell a fénykép és a videó, meg majd nekik, ha felnőnek. Fényképeket videókat már jó pár évtizede csinálnak az emberek. Előtte több ezer évig megvoltak nélküle szóval minek a fényképezőgép, meg a kamera is felesleges. (Semmilyen kapcsolati hálós honlapnak nem vagyok a tagja, de még csak egy rohadt felhős tárhelyem sincsen, amin fényképek lennének.)
Ezzel most rohadtul mellélőttél.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
#10691584 #16 üzenetére
Nyugi, mindig ez megy. És ha még folytatod téged bannolnak ki. Én már kipróbáltam, csak az nem szubjektív volt hanem a van GPU vagy nincs a telefonban kérdésen sikerült összeeveszni...
Glassról meg annyit hogy nagyon sok ember tűréshatárát átlépi, és nem szívesen látna egy két lábon járó "kémet" a közelében.
-
Rayyy
senior tag
Fórumozás már az ókorban is volt (valószínűleg az őskorban is), az embernek az az igénye, hogy összeverődjön a többiekkel és megbeszélje a dolgokat nem mai dolog. Viszont nem hiszem, hogy percenként rohantak ki a főtérre karcolt agyagtáblákkal, amin a gyerekük iménti cuki momentuma látszódott (értsd: FB fotó poszt).
-
Rayyy
senior tag
válasz
#10691584 #16 üzenetére
Félreértetted a posztomat bizonyos szempontból. Nem aláztam senkit és amit írtam, nem ok nélkül írtam. Nem látom az ordenáré undormányt sem, de a lealacsonyítást sem… a kötözködés helyett inkább azt írtam volna, hogy cinikus. Könnyű gyerek témában erkölcsi érzékre hivatkozni, mert ez speciális húrt pendít meg az emberekben… még akkor is, ha igazából szó sincs az erkölcsi értékek csorbításáról (mint jelen esetben).
És akkor innentől ON:
Biztos, hogy nagyon megosztó lesz ez a kütyű, ebből a topikból látszik is.
A véleményemet pont az olyan felhasználók alakították, akik egy ilyen eszközben azt a lehetőséget látják meg leginkább, hogy élőben streamelhetik majd vele gyerekük, macskájuk és pitonjuk evési, ürítési és párzási szokásait, mert ezek nagyon cukik ám! Azt, hogy a FB-ot nagyon sokan úgy használják, hogy napi 10-20-30-akárhány posztot kiraknak cuki gyermekük kis életéről, szerintem szemetelés. (Szerintem még a napi 1 poszt is szemetelés ilyen témában). Van nekünk is több ismerősünk, akiknek nemrég született gyermekük, felraktak róla egy fotót, mi írtuk, hogy cuki és kész. Persze az ő értelmi színvonaluk nem merül ki a napi 12 órás cukiságfelposztolásban, de pont emiatt lehet, hogy ők nem szemetelnek >>> ennek ellenére mégis rendeltetésszerűen használják a FB-ot.
Egy ilyen eszköz az átlagember kezében szerintem a totális káoszt jelentheti, ha ez olcsó lesz, akkor elárasztjuk a szervereket az ostoba, haszontalan, jajdearanyosanbeszartagyerek-videókkal, egyre nagyobb számítási kapacitás, nagyobb tárhely, fejlettebb infrastruktúra kell majd. Ami alapvetően nem lenne baj, a baj az, hogy a felakadtacicámaventilátorra jellegű videók miatt van erre szükség, nem hasznos dolgok miatt.Nem megváltani akarom a világot, csak azért írtam ennyit, hogy érthető legyen, honnan erednek a gondolataim.
-
zdanee
őstag
Ez:
Zipit Z2 idomár - LG G8X - Cube i7 Stylus - Pebble Time - Remix Mini 2G - GPD Win
-
törölt tag
Egy kép nem fért bele?
Azért az erősen meglep, hogy odaadták - tegyük fel csak 5 percre -, és nem lehetett volna egy ItCafe vagy Prohardver logos lapra letenni...
Oké, hogy lesz teszt meg ilyesmi, de na! -
noPublicFG
senior tag
Az a szitu: mind a cégnél, mind a magánéletemben segítene. Nálam a hasznos dolog kategóriába esik. Azon kívül jól is néz ki.
plus ça change, plus c'est la même chose
-
EmberXY
addikt
válasz
noPublicFG #26 üzenetére
Ezzel szerintem nagy vonalakban mindenki így van... A gond akkor kezdődik, amikor egy másik glassos jön veled szemben, és nem tudhatod, hogy hány képre kerültél fel a tudtod és beleegyezésed nélkül az alatt a pár másodperc alatt, és hogy azokat a képeket hol és mire fogják használni/közzétenni...
Up the Irons!
-
Napfénysüti
nagyúr
Érdekes kütyü, kipróbálnám egyszer hogy milyen használni. Mondjuk szemüveges vagyok de a sport miatt úgyis gyakran viselek kontaktlencsét így ez nem lenne gond.
Més que un club!
-
törölt tag
-
Dark Archon
addikt
Pont ilyen elven működnek az autókamerák, csak azok értelemszerűen gyorsulásra (lassulásra) mentenek. Illetve Android-ra biztosan letölthető ilyen program, fogsz egy telefont és felrakod a fejedre
Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 | Cube Nature EXC | BF4: DarkArchonHUN
-
EmberXY
addikt
válasz
#09819904 #29 üzenetére
Biztos csak az én egyéni hülyeségem, hogy nem szeretek idegenek képein, videóin statisztálni, majd valamely közösségi oldalon pózolni a tudtom nélkül...
A glass, mint eszköz zseniális, ezt nem vitatom, szívesen ki is próbálnám, viszont a használata egyesekből ellenszenvet válthat ki.Up the Irons!
-
törölt tag
S szerinted mégis mennyi a valószínűsége annak, hogy pont Te, én vagy akárki más lesz a Glass célpontja? Szerintem igen csekély!
Azzal egyetértek, hogy kellemetlen dolog valami kéretlen képen szerepelni. Viszont ennyi erővel ne legyen diktafon funkció a mobilokban, mert rögzíthetik a hangod... És még sorolhatnám!
Mindegyik ilyen jellegű dologgal lehet élni és vissza élni! Ha ugye adatvédelmi problémákra hivatkozunk, akkor még a 3210-es Nokiát is be lehetne tiltani, mondván a tudtunkon kívül harmadik félnek tud hangot továbbítani a beleegyezésünk nélkül. Lehet ez most abszurdan, vagy épp viccesen hangzik, de jogilag - még, ha minimális is -, de van igazsága.
Ezen kívül értelmes ember nem fog kidobálni mindenféle oldalra, másrészt a hülyék akiknek a napisz.. és hasonló oldalak a dilijei, azok ellen semmi sem véd! -
duni84
aktív tag
válasz
#09819904 #29 üzenetére
aki nagyon kémkedni akar rólam, az a jobb gépével végig pásztázza a szembejövő "dashcam" vérpistikék feltöltött videóit és máris kiderültem a szokásaim anélkül, hogy akár egy elektromos kütyüt is bekapcsoltam volna.
persze ettől még én is látom értelmét, meg talán használni is lehetne sportban (futó/biciklis folyamatos információt kap az üldözőkről/előtte haladókról, xy sportoló szemszögéből láthatná a videóbíró, hogy színészkedett vagy tényleg szabálytalankodtak vele szemben, vezetésnél a navigáción felül például vinnyogna, ha úgy véli túl sűrűn és hosszan pislogok, stb .... olyan ez, mint a pisztoly: a technológia nem tud rossz lenni, max a felhasználási módja. őszintén remélem, hogy elérhető ára lesz, és egy megbízható "elalvás figyelmeztető" + dashcam funkcióval baleseteket megelőzhet, ha meg még így is megtörténik a baj, akkor meg a vitáknak elejét veheti. ha a jogvédők meg nagyon rettegnek attól, hogy sérül a személyiségi joguk azzal, hogy rákerülnek filmekre, akkor meg egyszerűen a "gyári" szoftverbe bele kell írni, hogy a maps-hez hasonlóan kockázzon ki minden arcot/rendszámot/akármit egészen addig, amíg az az arc elé nem sétál és ki nem jelenti érthetően, hogy jóváhagyja. "evidence" nélkül meg tilos lenne exportálni az anyagot. na bumm: megkerülhető, de valahol megnyugtató, hogy "véletlenül" nem fognak az életünkről filmet forgatni. várom a tesztet
#metszéspontok
-
törölt tag
A kikockázás vagy elhomályosítással az a baj, hogy tegyük fel készítesz egy csoportképet. Legyen az az osztálykép egy jó csoportról vagy épp munkahelyi társaság. Na, itt galiba lenne, mert pl. hány arc maradhat a képen?
Külön kellene neked bejelölni, hogy 1-20? Erre nem hiszem, hogy jelenleg létezni SW-es megoldás.
Ezen kívül a Glass nem épp arról lesz híres, hogy olcsón hozzálehet férni. Nyilván idővel igen! Tehát kitolódik ennek még az elterjedési ideje.Legfeljebb, ha zavar valakin a Glass lefújod paprikasprayvel!
-
EmberXY
addikt
válasz
#09819904 #34 üzenetére
Esetleg még olyan megoldást tudnék elképzelni, hogy egy okostelón futó program (ez már gyakorlatilag mindenki számára elérhető, aki használni akarja) valamilyen módon/platformon sugározna egy jelet (lényegében a koordinátáit), amit ha egy X közelségben lévő glass érzékel, akkor az adott koordináta felé kockáz, előtte figyelmeztetve a tulajdonosát, hogy amerre néz, ott nem szeretnének szerepelni...
Up the Irons!
-
duni84
aktív tag
válasz
#09819904 #34 üzenetére
én csak a lehetséges megoldás irányából közelítettem mások nyavajáját
rólam aztán készíthetnek felvételeket nyugodtan. az olcsó/nem olcsó meg relatív sajnos, mert a fórumozók között is akad szép számmal, akinek az ingyen is drága, de ez már inkább hardveraprós tapasztalat. inkább "elérhető" lenne az elvárás. pl ne legyen drágább, mint az épp elérhető "csúcsmobil", ami amúgy a munka javarészét fogja csinálni a glass helyett.
#metszéspontok
-
Ghoosty
őstag
1 Nekem válaszoltál, egy olyan hozzászólásra, amelyik még gyenge utalás sem tartalmazott megosztásra és egy pillanatig nem merült fel bennem az, hogy meg kellene osztani ezeket a felvételeket, tehát mellé lőttél
2 Mennyiben, jobb/rosszabb megosztani a legaranyosabb pillanatokat, mint akármelyik másikat, amit most is megosztanak emberek
3 Ezer évig megvoltunk anélkül, hogy bármit felvettünk volna, de gondolom ezt nem írtad még egyszer se le egy fényképezőgép topijába, pedig azok az "átkozott" masinák által készített képekkel van tele az FB(#30) Dark Archon
Milyen háttértárat használnak, hogy bírja ezt a mennyiségű írást?
-
Kube
senior tag
Kíváncsi vagyok működne-e élesben ez ma... kicsit fura lenne mindenki ilyen szemüvegben nyomulna az utcán.
[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
halkow
őstag
Ez egy baromi jó cucc remélem később eladásra is gyártanak
Alcatel onetouch idol2s the king
-
Tirexi
addikt
Mikor lesz ez megvehető állapotban?
-
arnyekxxx
veterán
A glass mint konstrukció már megjelenésekor elavult, a jövö egyértelműen a testbe integrált eyephone
[ Szerkesztve ]
-
De kipróbálnám már egyszer. Tuti nagy élmény lehet. Nem biztos, hogy használnám, de egy napra nagyon feltenném.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
sanci777
tag
Más fantáziálgatni róla és más megtapasztalni, tehát legalább egyszer én is kipróbálnám. Lehet utána nem kéne, de lenne egy konkrét élmény ami megalapozná a véleményemet, és lecsillapítaná a kíváncsiságom.
-
törölt tag
Egyébként a pilótáknak kissé komolyabb eszközökre van szükségük. Örülnek ha sikerül 2-3kg alatt megvalósítani. Polgári repülésben kicsivel egyszerűbb lehetne a helyzet. De egy ekkora kis kijelzőn azért érdekes lehet mondjuk négy hajtómű adatait figyelemmel kísérni. Csak más ki sem férne rá.
sien: Igen, a fórum vaóban egy a digitális kor hajnalán született szó, előtte még csak nem is hallotta senki. Mindeközben a Római birodalomban...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem nagyon tetszik,vègre egy igazi innovációs megoldás,biztos hogy van mèg finomitani rajta,ès biztos fognak is,de az is igaz ha ezt az apple dobta volna ki akkor mindenki ellenne tőle ájulva meg trendi lenne,ès senki se fikázná.Ezzel szembe sajnos az apple semmi innovativ megoldást nem tud produkálni amióta Jobs meghalt.Drukkolok a szemüveg sikerènek,biztos ki fogom próbálni,nekem igy elsőre nagyon tetszik.
-
Z10N
veterán
úgy kipróbálni a Google csodaszemüvegét úgy
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Új hozzászólás Aktív témák
it Sajnos csak egy röpke órára tudtuk megkaparintani, ezért most csak egy blogbejegyzésnyi beszámolóra futja. Két hét múlva viszont visszakapjuk, és hosszabb anyaggal jelentkezünk!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Törölte a Thunder Bay projektet az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen autót vegyek?
- Hobbista ARM "laptop" 2 éves akkuidővel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vicces képek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- GAMER PC ::: WIN11 // R5-4500 // 16GB // 5700XT // 500GB // 1000GB
- PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition 27456/50000
- Bomba áron GIGABYTE G5 gamer laptop!/I5-11400H 16GB 512 GB SSD Nvidia RTX 3050 Ti 4GB 144 Hz FHD IPS
- Kivételes áron DELL G15 5510 Gamer Laptop/ I5-10870H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 3060 120 Hz Garancia/
- I7 6700K félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest