Hirdetés
- A Microsoft és az OpenAI felhős üzletének megszüntetését kérte a Google
- III. Károly az Apple-höz, a ChatGPT az iPhone-okra érkezik
- A Google is erőművek mellé akarja az AI-t kiszolgáló adatközpontjait
- Nyomoznak a Google és a Meta titkos reklámszövetségéről
- Itt az OpenAI újítása, mindent eláraszthatnak az AI által gyártott videók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miért nem lehet egyszerűen csak a nem kívánatos video URL-jét blokkolni?
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
raszputyin
senior tag
Persze ez embertelen, de lehet, hogy bizonyos értelemben igazuk van.
Ha ugyanis a tudományt és a technológiát nem akadályozzák nagyon, akkor nagyonis sokat ér a cenzúrázott internet is.
Ha bejön az Arxiv, a MathSciNet, a JSTOR, a Google Scholar + Books és még 1-2 ilyen oldal, akkor pl. semmi hátránya nincs a kínai kollégáknak az én szakmámban. Sőt, ha nem facebook-ozzák el a fél napot, még hatékonyabbak is -
Dare2Live
félisten
válasz raszputyin #2 üzenetére
Mindent meg lehet magyarázni....
de azért jónak beállítani a történelemhamisítást, a jelenkor híreit eltitkolni = elhazudni, na ezt jónak beállítani....
Hogy hozzászóljak a témához: Nekem újabban és egyre jobban 1984 jut eszembe Kínáról. Ott már megvalósult 1984 legfontosabb alapbástyája: Totális kontrol a sajtó felett.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
nagyúr
Elkeserítő a XXI. században.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
rennes6
tag
Kötelező olvasmány a témakörben:
Goldberg: Médiahazugságok[ Szerkesztve ]
-
Depression
veterán
Nem Kínából írtam.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Dare2Live
félisten
Dehogynem akarsz. Nem akarnál nem ferdítenél/terelnél durván.
Ominozus esetben CNN mint kvázi minden "gonosz" média bannolva volt Tibetböl. Így kénytelen volt külső hírforrásra támaszkodni aminek a hitelességét 100%ra ugye nem tudják ellenörizni. ÉS miután kiderült pontosítottak és elnézést kértek. (Uilyen esetek egyébként vannak más esetekben is pl Szerbiai zavargásoknál BPi zavargások videoi mentek le. (Itt is pontosított+elnézést kért CNN))
Másik pedig, hogy itt nem is erröl beszéltünk. Hanem a brutális cenzuráról/történelemhamisításról. És össze nem hasonlítható ilyen szempontbol egy pl Kádári (1956 nem is volt, ÁVHs...) kontrolnál sokkal durvább Kínai és a NYi sajtó/rendszer.
Ki rendszerek sajátossága ez ami Kínánál a legcsúnyább. Mert ugye még egy "NYI" (máramennyire NYI) Japán TKben se sok van Nankingrol és hasonlókról. Sött a 2.vht is az USA kezdte......
(evvel szembe nézz meg egy Europai pl Német törikönyvet ahol atol cettig benne van, hogy mit, hogy csináltak..... de már mi is olvashatunk 56ról vagy az Oroszok! Sztálin csodáiról.)
szerk.: Tényleg csak a Nankingiról wikiröl: (inkább linkelem szétb*ná a topikot.) [link]
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-kdM-
senior tag
válasz Depression #9 üzenetére
"No, this is not about Internet censorship in countries like China or Pakistan..."
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz #16820480 #12 üzenetére
Írhatsz privátban is.
Ettől még ami Kínában ma is megy az minden szinten masszív történelemhamisítás és az sajtó brutális rendszabályozása. Nem árnyalatok/szabadság van, csak fekete és fehér.
-
hemaka
nagyúr
válasz Depression #9 üzenetére
Egyre több ilyet látok sajnos.
Kína mindig is kicsit máshogyan reagált a dolgokra, mint a nyugati országok, ami teljesen érthető. De bevallom nem szeretnék ott lakni, ezért sem...
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
nagyúr
És hány millió linket akarsz tiltani (ezek száma naponta szaporodna, mivel nem nehéz youtube-ra feltölteni), és kivel nézetnéd át az összes videót, aki letiltja a szaporodó linkeket, és megtalál minden egyes új videót? Egyáltalán hogyan?
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
raszputyin
senior tag
Remélem, csak véletlenül jött nekem válaszba, mert egyáltalán nem erről az oldalról szóltam a kérdéshez.
Igen, Kínában történnek borzasztó dolgok, és nekünk is jó vigyázni velük. Azért az 1984-es összehasonlítást megalapozatlannak tartom, mert alapvető különbségek vannak az európai és a kínai életfelfogás és értékrend között (ami ugyanúgy befolyásolja a bölcs államférfi, mint a primitív diktátor viselkedését). Persze lehet, hogy ennek tükrében még rosszabb a helyzet: én nem értek a kínai gondolkodáshoz, hogy ezt meg tudjam ítélni. -
joey04
titán
az ilyenek miatt nem fogom megszeretni Kínát soha.
pedig a logouton is van most egy nagyon érdekes sorozat róla, de ezt a túlzott szabályozást nem viselném el hosszútávon. -
copin
őstag
Még a YouTube sem érhető el a távol-keleti országban, de a kommunista kormánypárt szerint „eléggé nyílt” az internet.
Aki videózni akar, annak ott a baidu.
@Dare2Live Mi az, újabban japán tankönyveket lesel? Most volt a felvételi időszak. Hogy ment? Todai meglesz? Csak aztán ne hangoztasd nankingot, mert rájössz, miért nem írnak róla részletesen a történészek. Bácska sem folyik a csapból, de aki akar, az előtt nyíltak a lehetőségek, de őrültség lenne a régi sebeket feltépni.
Písz!
szuper mod: Hé, a link nélkül is tudom szerkeszteni a kommentet. Na jó, annyira nem nagy flesh, de azért jó tudni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Jim Tonic #15 üzenetére
Hát akkor ennyi erővel le lehetne tiltani az összes videomegosztó portált, hisz oda is fel lehet tölteni.
"és kivel nézetnéd át az összes videót, aki letiltja a szaporodó linkeket, és megtalál minden egyes új videót?"
Hát ha eddig megtalálták, akkor ezután is megfogják... De pl kulcsszó alapján is lehet blokkolni, mittomén, meg lehet csinálni, de persze a legegyszerűbb legolcsóbb az egész domain blokkolása. De egyébként mivel k*rvára nem érint ugyanennyi nem is érdekel a dolog, csak felvetettem a lehetőséget.
Egyébként meg az ilyen domén-blokkolás nem ér sokat, simán meg lehet csinálni egy közvetítő-szerverrel, hogy menjen pl a youtube kínában (csak más domain-en), csak a szervernek nem szabad kínában lennie, s nagy sávszél kell hozzá a megfelelő irányokba (kína és youtube). Nem nagy cucc. 5 perc alatt megcsinálja még egy kezdő php-s humanoid is.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
ddekany
veterán
Amiről a kínai pórnép tud (pl. valami tükör szerver), arról a hatóságok is fog tudni, és akkor a tükör címét is blokkolják... szóval technikailag nincs itt gond, amit le akarnak tiltani azt a "nagy tömegek" nem fogják elérni. Aztán hogy amúgy politikailag mennyire hatékony, hát nem tudom... ha tudják a kínaiak hogy valami állami cenzúra miatt nem elérhető, azzal esetleg a tiltott ügy szimpatizánsaivá válnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest