Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
Nekem olyan kellene, aminek a teljesítménye 1,21 gigawatt.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Pioneer
őstag
válasz Hegyirabló #1 üzenetére
Fluxus kondenzátoros?
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
Hegyirabló
veterán
Igen, és szeméttel menjen! Kifogytam a plutóniumból.
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
MMIX
addikt
Kilowattos egykét küld a piacra az EVGA
Van egy zabigyerek is, 1300W. [link]
89.03% lett, 03-mal 80+Platinum (91.30/92.47/89.03%)
90/92/89% 80+Platinum [link]
A biztonság kedvéért gold, ne legyen reklamáció.[ Szerkesztve ]
-
kvarc
tag
Nem igazán értem az evga-t. Van pár 1000w-os gold tápja:
EVGA SuperNOVA 1000 GT, 80 Plus Gold 1000W
EVGA 1000 GQ, 80+ GOLD 1000W
EVGA SuperNOVA 1000 G+, 80 Plus Gold 1000W
EVGA SuperNOVA 1000 G5, 80 Plus Gold 1000W
EVGA SuperNOVA 1000 G6, 80 Plus Gold 1000W
EVGA SuperNOVA 1000 G2, 80+ GOLD 1000W
EVGA SuperNOVA 1000 G3, 80 Plus Gold 1000WPersze van gold minősítésnél jobb tápjuk is, de 7db gold 1000W táp szerintem sok. Nem sok mindenben különböznek.
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
A fél kilowattos kártyájuk, meg egy 300 wattos Intel CPU mellé szükség is van ekkora tápra.
-
Gausz
aktív tag
válasz Alogonomus #6 üzenetére
Az intel becsapós. Ráírják, hogy 65W, de közbe-közbe felszalad 300W-ra. Ez a katalógusérték olyan, mint a máv menetrend: csak azért van, hogy tudd, mihez képest késik.
-
NoMix
tag
Magyarán tettek bele egy VRM modult ami hő termeléssel állítja elő a másik két feszültséget. Nagy ötlet miniTX rendszerek esetében a táp már csak 12V feszültséget állít elő és a többit az alaplapra integrált VRM oldja meg. Tiszta sor mint a laptopok esetében.
Viszont ezzel még mindig nem nyertek valamit mert a 12V részén még mindig ott van az AC ami miatt nem lett jobb a hatás foka sőt a VRM még rosszabb hatás fokot és többlet fogyasztást többlet hő termelést fog a piacra dobni.
A megoldás más kell hogy legyen... Sok kondenzátort kell sorba kapcsolni és minden egyes le ágazásáról le lehet venni egy bizonyos feszültséget tehát van 100 darab kondenzátorunk annak lesz DC-ben 250VAC = 350VDC csúcs árama az kondenzátoronként 3,5V emelkedést fog létre hozni.[ Szerkesztve ]
Kontárok klubbja chat oldal.
-
NoMix
tag
350V / 70 kondenzátorral = 5V kondenzátoronként itt már beszélhetünk ETA=0,91 hatás fokról.
[ Szerkesztve ]
-
Nem akarlak elkeseríteni, de nem új ötlet és nem olyan vészes a hőtermelése, mert kis étvágyú fogyasztók kerülnek 5 és 3.3V-re (az új ATX szabványnál ezeket le is akarják felejteni a tápból). A CPU-nak és a GPU-nak meg az alaplap és a videókártya VRM-je állítja elő már régóta a kis feszültségű (1 Volt környéki), nagy terhelhetőségű tápokat a 12 Voltos ágból.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
beef
őstag
válasz E.Kaufmann #13 üzenetére
Persze tegyük hozzá, hogy ha a tápoknak ezután csak 12V-os ága lesz, attól az áruk még biztos nem fog lejjebb menni.
-
Krugszvele
senior tag
hú de szuper kis bányásztáp! 8 db rtx 3060-at rá lehet kötni, aztán zöröghet 0-24-ben Már csak az ára kérdéses jó lenne 50k alatt.
-
-
Krugszvele
senior tag
válasz E.Kaufmann #16 üzenetére
mondjuk a full sötét (a-bányászat-kinyírja-a-vga-t) bányászat-ellenesektől megkérdezném hogy miért teszi tönkre a kártyát, ha az áramfelvétele le van húzva 58%-ra, a cpu órajele -500 mhz-el, valamint a ram órajele ugyanaz. És fixen 60%-os sebességen pörög a hűtés, 55 fokos a gpu 0-24-ben. Ez az ideális annak a kártyának. Ennél csak rosszabbul lehet vele bánni. de azért bányász kártyát ne vegyél mert szét van hajtva!
[ Szerkesztve ]
-
válasz Krugszvele #17 üzenetére
Én csak az áremelés miatt vagyok ellenes. Mindenki úgy hazárdírozik, ahogy akar, amíg nem az én áramomat lopja
A BGA forrasztásnak valóban jobb az egyenletes terhelés, más kérdés, hogy egyes gyártók nem feltétlen 24/7 számításokra tervezik a játékos kártyákat, hanem kicentizik a körítést (VRM, hűtés) a játékok által várható terheléshez
Most néztem pl két videót is márkás játékos gépek teszteléséről. A RAM hűtést úgy lefelejtette két gyártó is a saját márkás videókártyáról, mint a sicc , a hűtőborda meg mindkét esetben kísértetiesen hasonlított valami intel CPU hűtőre, amit méretre faragtak a kártyákhoz , persze vannak jobb hűtésű kártyák, de azért sokan csak a csicsára mennek.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Krugszvele #17 üzenetére
Chip degradáció?
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
NoMix
tag
válasz E.Kaufmann #13 üzenetére
Az az 1V az egy másodlagos GND azt arra használják hogy az utolsó bitnél ne legyen adat vesztés. De azt is meg tehetik hogy a CPU-ban diódával meg toldanak minden feldolgozó egység mikró kódot és már az az 1V sem kell hogy VRM állítsa elő mert a CPU megoldotta. Ezt alkalmazták még a 386 486-os rendszereknél. Sokkal kevesebbet is fogyasztottak...
-
-
Steve_Brown
aktív tag
válasz Alogonomus #6 üzenetére
Lassan már olyan áramok dolgoznak egy számítógépben, hogy ívet fog húzni egy-egy szigeteletlenül hagyott kábel
-
MMIX
addikt
EVGA GT 1300W [Sajtó] ------> SuperNOVA P3 és SuperNOVA P5
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest