Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Milyen program, ami...?
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- JavaScript topic
- Videó stream letöltése
- Sony Vegas
- Mikrotik routerek
- Vajon lenyomta már népszerűségben a Bing a Google keresőjét?
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Több vírusirtó egyidejű használata" - node kérem, hová lettek a "MAC a legbiztonságosabb OS" meg a "MAC-en nem élnek meg a vírusok" és hasonló szlogenek?
Amúgy pl windowson egyenesen ellenjavalják két különböző vírusirtó egyidejű használatát...
Más: ha valaki warezol, számoljon a letöltött cucc fertőzöttségével, és ne legyen meglepve, ha valaki arra képes volt, h feltörjön egy progit, akkor arra is képes, hogy ebből pl bankkártya-adatlopás útján hasznot is termeljen.
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
cigam
félisten
Hát ez olyan albán vírus. Téged kér meg hogy telepítsd, és küld tövább.
Maga az OSX biztonságos. Arról nem az op.rendszer tehet, hogy a lüke user fertőzött warez programot telepít.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
WonderCSabo
félisten
De kérem, Macre nincs vírus.
-
cigam
félisten
válasz
WonderCSabo #13 üzenetére
Tudja saját magát szaporítani a felhasználó tudta nélkül?
Meg tud fertőzni más gépeket, a felhasználó tudta nélkül?Márpedig a virusnak megvan ez a 2 tulajdonsága
Még csak nem is biztonsági rést aknáz ki.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Bici
félisten
Mi van, ha a Symantec keze van a dologban? Nem elég a windows-os piac, kellene a MAC-es is...
Nekem XP-m van, és nem is emlékszem pontosan, hogy mikor volt utoljára kártevő a gépemen, pedig az XP beépített tűzfalát használom, és ingyenes Avira-t A spyware-eket meg hetente megkeresem, oszt' csokesz. A trekking sütiken kívül nem szokott más lenni, pedig nem vagyok az az óvatos típus.The Needs of the Many Outweigh the Needs of the Few.
-
negyedes
addikt
Lam lam, aki lopot programot hasznal szamoljon ezzel is.
nehogy azt mondja valaki, hogy a macesek nem warezolnak es nem is lehet ilyen botnet mert az OSX...
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
dark100
aktív tag
válasz
WonderCSabo #13 üzenetére
De hat ez nem is virus! En lattam a Mac reklamban, hogy a virus azt jelenti,m hogy kohog es pruszkol a szamitogep. Amig a mac ezt nem csinalja, addig nem virusos!
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
cigam
félisten
Az ötlet onnan jött, hogy már 3 éve használok egy macbook-ot vírus, és kémprogramkergető nélkül. A gép napi 24 órán át lóg az interneten, és 1x sem kapott semmilyen fertőzést böngészés közben, se e-mailben, se biztonsági hiányosságot kihasználva, nem lopták el a gépen tárolt adataimat stb...
Viszont az is igaz, hogy nem használok ész nélkül warezt, kifejezetten előnyben részesítem a freeware programokat, és ami kell azt megveszem (Toast,Forklift, QTpro, Fission, stb).
g4dg3t: Amíg technológia demók szintjén marad a történet, nem probléma. Pl. a legutóbbi CanSecWest-en demonstrált hibát ledokumentálva megkapta az Apple, és a SUN is. (Mivelhogy a böngészőn belüli java kezelés volt a "probléma" oka)
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
uh, ez a tapasztalat max arra következtetésre lenne elég, h az osx részesedése végett kevésbé érdekes célpont, de a rendszer minőségére ebből következtetést levonni elég meredek.
btw, én meg vistát használok 3 éve vírusírtó nélkül (b1 óta) és még pár ember a környezetembe (többnyire egybitetesek) és ők is jól megvannak (a kis korlátozott fiókjukban).
de xp-n sem akadt sok dolga a vírusírtónak, ami csak megszokásból volt fent.talán belátható, h az "én ezt tapasztaltam", meg a "konferenciákon sorra törik fel" érvek nincsenek egy súlycsoportban.
egyébként nagyon is jellemző a megállapításod. az ilyenekből születnek azok a történetek, amelyekben a mac fan nagy arccal közre tett gépét fél perc alatt feltörik.bármennyire is hihetetlen, ma az a helyzet, hogy a win-en ie-et használva van a legnagyobb biztonságban egy júzer. az utóbbi idők tesztjei ezt jól bizonyítják.
szerk: gyk, win+ie alatt nem xp-t meg ie6-ot értek.
[ Szerkesztve ]
-
cigam
félisten
Nézz bele egy windows fórumba, mennyien küzdenek vírusokkal trójai programokkal, és azok kergetőível.
Nézz bele egy osx fórumba mennyien küzdenek vírusokkal trójai programokkal, és azok kergetőível.Az elterjedtség gyengusz érv. A linux-ra is azért van ennyi kártevő, mert alig elterjedt igaz?
+ Mekkora hírnevet szerzne vki ha egy _működő_ megoldással álna elő. Ilyen ez az iWok féreg is, bár ennek se sok köze van a rendszer biztonságához.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
g4dg3t
senior tag
A nem megfelelo ASLR (gyenge randomizacio) es DEP (csak a stack vedett) implementacio miatt messze sokkal konyebb OS-X alatt mukodo exploit-ot irni, mint Linux-ra vagy akar Windows-ra...ez kerlek szepen teny es naiv dolog lenne azt hinni, hogy csak tech demo szintjen letezik a problema.
-
FTeR
addikt
nézd meg mondjuk, h wint 10x annyian használnak. meg azt, h apple elég durván írtja azokat, akik rosszat mernek szólni.
semmi gond az érvvel. ha egy bothálózat kiépítője választhat, h a mibe fektessen erpőfossárokat, akkor nem fog energiát feccölni a kis részesedéssel os-re.
egyébként kb 2 éve fejtegettem, h addig jó az osx-nek, míg nem éri el globálisan a 10%-ot és láss csodát, most hog yalulról megkarcolta máris itt az első botnet. -
cigam
félisten
Akkor hogyan lehet, hogy a gépem nem tagja ennek a botnetnek? Január óta lett volna jópár lehetőség hogy beszervezzenek.
Az elterjedtség és az emberi kapzsiság között ne keress összefüggést.
3 éve is már több milió mac lógott a neten. Namost nem lenne jó neked ezekből "csak" fél milió a privát céljaidra? Miért csak egy warez program telepítőjébe rejtve terjed úgy, hogy még meg is kérdezi: Biztos telpeíted. Ez a botnet(?) sima emberi tényező, és nem a rendszerbiztonságról szól.
"egy ismeretlen weboldal ellen indít DoS-támadásokat"
egy blogbejegyzés nem túl autentikus forrás, és meg sem nevezi a támadott oldalt
" A cikk részletekbe menően tárgyalja a vélt botnet"
Most vélt, vagy valós?!"apple elég durván írtja azokat, akik rosszat mernek szólni"
Egyébként nem olvasol te túl sok zabhegyezőt? Konkrét példák?[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
azt hiszel amit akarsz
nincs értelme olyannal vitatkozni, aki a saját példáján túl nem lát tovább. egyébként honnan veszed,h nem vagy része, csak mert nem jön fel ki üzenet, h haha megfertőztelek.ah, végülis apple nem szokott jóhírnév megsértésével fenyegetőzni, ha vki elő akar állni vmi hiányossággal és még egy olyan esetről sem hallottunk, h alma csak azért fizetett, h vki tartsa a száját.
-
(#23) FTeR -nek is szól:
gondolom nem használsz pendrive-t, ki van kapcsolva az automatikus indítás, nem látogatsz internetoldalakat (ez utóbbi vistától kezve már sokat javult)....
és tudomásod szerint nem fertőzött a géped.
A hírhez pedig: semmivel sem nagyobb ennek a veszélye osx alatt, mint más oprendszereket használva. Ha a felhasználó szándékosan telepít valamit a gépére, akkor ne csodálkozzon rajta, hogy feltelepül.
A feltörési versenyek pedig azok, amik: akár hónapokig is készülnek és keresnek valami hibát, ami még nem ismert és a versenyen bedobják. Ugyanígy van (versenyszerű) ellenpélda is, amikor fizikai hozzáférés nélkül, neten át nem törték fel a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
cigam
félisten
Igen, azt hisz az ember amit akar, és azt tudja amit megtanult.
Nagyon jól dokumentált ennek a férgnek az ellenörzése, eltávolítása. Mellesleg eddig csak ebben a 2 csomagban találták meg. Ezek közül egyiket sem töltöttem le.
A symantec weboldalán miért nem az eltávolítás módját taglalja, hanem hogy vedd meg a biztonsági programjukat? Miért nem azt írják, hogy óvakodjunk a warez-től?Konkrét pédát kértem, és nem "azt hallottam" kategóriát.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
rendesen használom a gépet, nem atombunkerben élek. használok pendrive-ot is, van autorun is (igaz Vistától már programot sem indít, csak felajánlja annak lehetőségét).
"tudomásod szerint nem fertőzött a géped."
azt hiszem, elég tapasztalt vagyok, hogy igen hamar kiszúrjam, ha valami nem stimmel. mondjuk úgy, fejből tudom, milyen processzeknek szabad futniuk...
-
moonman
titán
"Az elterjedtség és az emberi kapzsiság között ne keress összefüggést."
talán nem volt világos: ez ma már kőkemény biznisz, dollár százezrekért vagy mégtöbbért árulják a botneteket, szerinted ki szarakodna egy 6-8%-os elterjedtségű rendszer feltörésével, amikor ugyanannyi munkával hozzájuthat 80-85%-hoz is? vedd már ki egy kicsit a fejed a homokból.
"apple elég durván írtja azokat, akik rosszat mernek szólni"
Egyébként nem olvasol te túl sok zabhegyezőt? Konkrét példák?elsőként itt a leghíresebb, de több blog is szólt már az évek során az Apple fórumról törölt és még magánoldalakat is érintő törlésekről, bezáratásokról és elhallgattatásokról. persze fontos az imázs, tudjuk.
-
FTeR
addikt
használok pendriveot, az automatikus futtatás már rég nincs és gyak az egész napomat a weben töltöm.
a pendrive csak akkor lenne érdekes, ha bárkitöl elfogadnék bármit és azt szó nélkül futtatnám is, megdva az admin jogot. ilyet nem szoktam. a weblap meg nyugodtan szétfertőzheti a homokozót...
azt,h nincs fertőzve a gépem meg onnan tudom, h változó időközönként leszoktam szedni vmelyik írtó trialját és lefuttatom, majd törlöm. legutóbb az avirát tettem fel, talált vagy 2 gyanús sütit a temp-ben és azóta sem riasztott (ellenben mindig az arcomba tolja magát meg a reklámjait), w7rc-re már nem fog felkerülni. -
floatr
veterán
"ugyanannyi munkával hozzájuthat 80-85%-hoz is" -- ez azért nem pontos. Ez 80-85%os piac már eléggé telítve van. Az elérhető gépek nagy százaléka beszopott már valami botnet klienst, azok meg tán hatékonyabban védik a saját territóriumukat, mint egy "biztonsági csomag". Így adja magát h a terjedő, de láthatóan lukas oprencer-en vessék meg a lábukat
-
nálam sem jellemző, hogy vírust kapjak... de a környzetemben (xp alattiak) rendszeresen szanaszét vannak fertőzve a gépek, mert fénymásoló / nyomtató szalonban minden szutyok rámászik a pendrivejaikra, amivel aztán végigfertőzik a gépeiket...
az, hogy tudod kb mik futhatnak még nem jelenti azt, hogy csak az fut amit látsz... rootkittel védett fertőzést nem jelez ki szerintem... sőt, múltkoriban olvastam róla, hogy lehetséges egy fájlnév alá más tartalmat is helyezni, s pl calc.exe nével látszik tetszőleges progi ami mögé bújt (calc.exe:akarmi hivatkozással lehet indítani) [link]
persze ehhez olyan jog kell a durvább fertőzéshez.
(bár sima usernél is lehet lokális fertőzés gondolom, automatikusan elinduló álcázott program user könyvtárából indítva, a gépet nem tudja szétszedni, de a user cuccaihoz hozzáférhet, és a netet is elérheti)igaz van olyan is akinél van vírusírtó, de mégis fertőzött volt.. (autorun.inf -ben láttam vicces dolgokat a pendrivejaikon - pl kommentként ott volt a bináris is a szövegfájlba fűzve)
Vistát kevesen használnak a környezetemben.
(#34) moonman: ha könnyű célpont, akkor simán megéri foglalkozni velük, mert akkor nem kell sok munkát bele fektetni
(#37) moonman : ez úgy hangzott, mintha védenéd az osx-et[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
Mostanaban az en winem is jol megy, mar jo fel eve
(ritkasag mert szinte mindig szetbarmoltam valahogy) egy franya pendriverol kaptam valami"newfolder.exe"-t, a tulaj avastja siman atengedte.
.Mostanaban eleg sokat logtam win alatt(egyetemi tanulas) es nem kimeltem de nem kaptam be semmit pedug nula vedelem van es admin jogom van(tudom hiba
).
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
moonman
titán
aki fénymásoló szalonban, vagy bármilyen publikus helyen kitesz adminként rendszert, az szerintem bőven megérdemli a szopást.
"az, hogy tudod kb mik futhatnak még nem jelenti azt, hogy csak az fut amit látsz."
hú nemár, kitalálták a taskmanager elől elbújó taszkokat is?"rootkittel védett fertőzést nem jelez ki szerintem"
ezzel a trükkel sem mész semmire, ha nem adsz neki rendszergazda jogot.C:\Users\moonman>TYPE calc.exe>a.txt:calc.exe
The system cannot find the file specified.erről ennyit.
#34: nem éri meg, mert alig érsz el néhány gépet vele. itt nagyban folyik a játék.
#37: csak nem szeretem, amikor játsszuk a hüjét.[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
En is ternek at mar vista/sevenre de meg ramhiany van addig nem szivesen terek at. A vista topikba irtam egy tortenett.(uncsim 210K uj notira akar xpt tenni raadasul warezoltatt
)
Sok mar az offom, hogy On is legyek:warezolt program, tehat valaljuk, hogy olyat is felteszunk gepunkre amit nem is akarunk=>ne warezolj softot.
-
moonman
titán
válasz
|kisbandi| #47 üzenetére
amíg nem éri el a 20-25%-ot, semmiképp. egy garázsból poénnak hekkelő embernek talán, de nincs benne üzlet.
Új hozzászólás Aktív témák
it Fájhat a fejük az Apple iWork 09 és az Adobe Photoshop CS4 kalózpéldányát feltelepítő maces felhasználóknak.
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Éjszakai műszak
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Revolut
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- 3db DeepCool GamerStorm 120 mm-es ventilátor
- Független Apple Iphone 11 Pro Silver 64GB
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 11 Pro Max Midnight Green 64GB. K0141
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 13 Mini Fekete 128GB. K0112
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 12 Mini Fehér 256GB. K0113
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest