Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Cathfaern #1029 üzenetére

    "barmilyen allatfajt megnezel, akkor azt latod hogy ha termeszetes taplalekot fogyaszt, akkor nem eszi tul magat, nem hizik el"

    A túlevéssel nincs baj. A legtöbb ragadozó állat, a zsákmányszerzés végén túleszi magát. A vadászat végére amúgy is fáradt lenne, tehát pihizik, akár napokon át. Elhízni viszont valóban nem tud. Kövéren nem lehet ekég gyorsan futni a zsákmány után. Éhezik, amíg le nem fogyasztja a minimális feleslegét.
    A növényevőknek sem jobb a helyzete. Ha elhízottak könnyű prédák a vadászoknak.

    Ha megnézed a haszon állatokat, naponta többször kapnak élelmet. Lényegtelen, hogy éhesek vagy sem. Idővel persze rászoknak a ritmusra és el kezdenek hízni.

    Mi emberek, saját magunkat is hízóállat módjára tartjuk. Naponta három nagy étkezéssel és sokan kettő kiegészítő étkezéssel élik az életüket. A folyamatosan nassolókról nem is érdemes szót ejteni.

    Ha úgy élünk mint ahogyan a hízóállatainkat tartjuk, nem kell csodálkozni, hogy elhízunk.
    Enni akkor kell, amikor éhesek leszünk. Sőt, idősebb korban akkor sem biztos, hogy jó ötlet enni. Az idősebbek már keverik az éhséget a szomjósággal. Ha a vízivás már nem segít, kell étkezni, 50-60 év fölött.

    A kiegyensúlyozott és optimális étkezésről, azt gondolom, hogy fogalmunk sincs. Egy eszkimónak és .japán őslakosnak nem lehet azonos az optimális élelmiszere. A katogén japánnak kevesebb jövője van, mint a katogén eszkimónak.

    De e másik történet.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák