- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
.Gregor.
tag
Szerintem egy ilyen internet a résztvevő feleknek pénzügyileg több kárt okozna mint hasznot, nem véletlen, hogy pont ebbe az "anonim" irányba fejlődött az egész. Miért állnának ki a gazdasági vállalkozások mellette miért lenne jó ez nekik? Szóval eleve halott ötletnek gondolom, és akkor még politikai és finanszírozási oldalról nem is néztem, ki lenne a vezetője ennek az egésznek, melyik országban lenne a központ, szervezetileg mennyire lenne központosított, ki finanszírozná ezt az egészet?
Aztán vannak itt nem megkerülhető jogi kérdések is.
Mondjuk egy biztos: egy vitákat kiváltó hülye nyilatkozatnál nem sok jobb ingyen reklám van. Csak egyesek nehogy azt szűrjék le belőle, hogy nem bízik a saját termékeiben.Smith: Does Big Brother exist? O'Brien: Of course he exists. Smith: Does he exist like you or me? O'Brien: You do not exist.
-
moli.hu
őstag
de-anonimizálása komoly anyagi haszonnal kecsegtet (pl. fájlcserélés megsarcolása).
csakhogy abban a pillanatban, ahogy ez bekovetkezik, szepen osszekotik az emberek a wifi routereiket egymassal es kialakul szepen egy uj halozat, ahol tovabbra is meg tudjak osztani egymassal az elmenyeiket.
a profit egyszeruen nem tudja megallitani az emberi vagyakat.
-
.Gregor.
tag
Az anonimitás a korai egyetemi hálózatok miatt alakult ki? Hát nem tudom ezt szerintem gondold végig még 1x (az internet elődje a kutatások "segítésére" jött létre egyetemek között, nem sok kutatót ismerek akik névtelenül kutatnának ).
Fájlcserélést "megsarcolni"? Azt mégis hogyan képzeled? Mármint anélkül az egész adatforgalmat sarcolnád. Szerintem itt Te arra gondolsz, hogyha lesz ilyen passport akkor majd elő lehet venni a "warezolókat", de ezzel meg az a baj (azon kívül hogy nem erről van szó a cikkben), hogy most is lehet tudni, hogy milyen IPhez ki tartozik, aztán még sincsenek elővéve (lásd: #6 hsz)."Ellenőrzésre pedig nem is szükségszerű egy közös szervezet" anélkül viszonylag pont annyit érne mintha nem csinálnának semmit.
Egy ilyen radikális szabályozás kb. annyira életképes mint az atomfegyver-mentes világ gondolata (hogy egy abszolút nem idevágó hasonlattal éljek), a "szabad internetet" nem lehet meg nem történtté tenni. Ez ilyen "fürdővízzel a gyereket is..." megoldás lenne, és ez se lenne megkerülhetetlen, kijátszhatatlan és ezt Kaspersky bácsi is tudhatja hiszen pont ebből él.
Smith: Does Big Brother exist? O'Brien: Of course he exists. Smith: Does he exist like you or me? O'Brien: You do not exist.
-
bambano
titán
Jelenleg olyan a szabályozás, hogy vagy meg tudod mondani konkrétan, hogy ki volt, vagy te viszed el a balhét. ISP és magánember szintjén is ez a szabály.
Ez teljesen jó szabály, mindenki addig üzemeltet free hotspotot, fonerát meg egyebeket, amíg egyszer a hatóság orrba nem veri érte, utána rögtön meg fog szűnni minden ilyen dolog. Ehhez nem kell semmiféle új szabályozás, megfelel a régi is. Ehhez csak az kell, hogy sokan rádöbbenjenek végre, hogy az interneten történő bohóckodás nem kifizetődő, tehát zárják le a rendszereiket.
Az miért jó, hogy személy szerint azonosítva lesz valaki? Gyerekért a szülő a felelős, úgyis őt vonják felelősségre, akkor meg mindegy, nem?
A bot hálózat elemei most is azonosíthatók. Valahogy senkinek nem érdeke, hogy a problémára tisztességes megoldás szülessen, mert abból csak munka van, nem bevétel.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest